Momlife, Persoonlijk

8 x waarom ik een goede moeder ben

Al eerder schreef ik over de vijf redenen waarom ik een #loedermoeder ben (klik) maar er zijn ook een aantal kwaliteiten die ik wél onder de knie heb.  Mag ook weleens gezegd worden toch?

Het opvoeden van een kind leer je niet op school, leer je niet uit een boekje en leer je niet van het internet. Je moet het zelf ontdekken, zonder al teveel schade en met je laatste drupje benzine het einde van de snelweg halen zeg maar. Nou heb ik dus best nog wat verbeterpuntjes, maar in the end doe ik het volgens mij best wel goed. En wel hierom:

  1. Ik verbloem mijn ochtendhumeur als de beste. Echt, die ochtenden zijn voor mij ellendig, maar daar merkt mijn baby nooit iets van. Oké, de eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat Robert de ochtendroutine negen van de tien keer op zich neemt – die wil zijn kind denk ik beschermen tegen een chagrijnige en slaperige moeder – maar voorheen was ik zondagochtend voor elf uur ook niet op mijn best, terwijl ik er tegenwoordig rond die tijd al een hele dag op heb zitten.
  2. Ik check of die supersmerige zoutloze door elkaar geprakte groenten goed op temperatuur zijn door het zelf te proeven. Ja jongens, dit vind ik wel een ding hoor. Ik heb poedermelk van mijn pols gelikt (en vond het daarna bijna misdadig om het aan mijn kind te geven) en voel vrij regelmatig met mijn eigen smaakpapillen of zijn potjesvoedsel dus niet vlammend heet is.
  3. Ik zet GTST uit om Woezel & Pip te kijken. En dat zegt wat. Ik ben number one fangirl van Ludo en blijf graag op de hoogte van de avonturen van mijn Meerdijkse vrienden. Maar they can’t beat Woezel & Pip. Als Ticho graag Woezel & Pip wil dan krijgt hij Woezel & Pip. Ook ten koste van Ludo dus.
  4. Ik bouw eindeloos lang torens, speel continu met de knuffels en doe iedere dag duizend keer kiekeboe. Ik wist niet dat ik zoveel geduld had, maar het is zo. Alles voor het kind.
  5. Ik kan een fles maken, opruimen, kind troosten en koken tegelijkertijd. Multitasken is my middle name tegenwoordig. Terwijl de fles in de magnetron staat, ruim ik de vaatwasser leeg en tijdens het schudden van de melk doe ik de afwas. Zoiets.
  6. Ik functioneer naar behoren na een gebroken nacht. Een beetje in lijn met dat ochtendhumeur, maar voorheen was een korte of – erger nog – een gebroken nacht echt een voorbode voor een dramatische dag waarin mijn productiviteit tot onder het vriespunt dook en mijn wallen het daglicht niet konden verdragen. Nu hebben wij de mazzel dat de gebroken nachten op één – misschien twee – handen te tellen zijn, maar áls het eens voorkomt dan heb ik daar nauwelijks last van. Daar is koffie en concealer voor uitgevonden toch?
  7. Ik leef nog als ik ’s avonds om 20.00 uur op de bank plof terwijl het kind gewassen, gestreken, platgeknuffeld, volgevreten en tevreden in bed ligt. En da’s een beetje hetzelfde als lachend over de finish van de marathon komen en dan speciaal voor het publiek nog een rondje extra doen met de Nederlandse vlag om je schouders. Zo voel ik me op dat moment ook. On top of the world. I did it, again.
  8. Ik heb een blije baby. En da’s toch wel de allerbelangrijkste graadmeter voor mijn kwaliteiten als moeder. Ticho is superlief, altijd enthousiast als ‘ie me ziet, overlaadt me met duizend kusjes en slaat graag die dikke worstenarmpjes om me heen. Hij zeurt zelden, ziet er gezond uit, kan heerlijk schaterlachen en ja, daar hebben zijn vader en ik best wel ons steentje aan bijgedragen toch?

Dit waren ze. Genoeg veren voor vandaag toch? Welke kwaliteiten maken van jou een supermom?

Bedankt voor het lezen!


Volg je mij al op Instagram?
Volg je mij al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *