Persoonlijk, Zwangerschap

Wat vond ik wél leuk aan zwanger zijn?

Het moge inmiddels duidelijk zijn: zo’n zwangerschap is wat mij betreft geen walk in the park. Sterker nog, die negen maanden weerhouden mij best wel van een tweede baby.

Al eerder schreef ik over die ellendige misselijkheid die maar niet over ging. Iedere dag hing ik meerdere keren boven een emmer, de wasbak, het toilet, een plantenbak of ging ik ongegeneerd midden op een winkelcentrum over mijn huig. Daarnaast vond ik die enorme buik heel vervelend want die zat behoorlijk in de weg – een panty aantrekken was al een bevalling an sich – én kreeg ik te maken met maagzuur, wat ik zo mogelijk nog irritanter vond dan de misselijkheid.

Natuurlijk weet ik dat wij ongelooflijk blij mogen zijn dat het ons gegeven was om een kindje te krijgen. Dat ben ik dan ook absoluut. Blij en dankbaar. Want het ís niet vanzelfsprekend. Er zijn waarschijnlijk ontelbaar veel vrouwen met een enorme kinderwens die met alle liefde de rest van hun leven continu willen overgeven in ruil voor een groeiende buik met een gezond kindje. En omdat ik de trend van het klagen over zwangerschappen en kinderen heus wel bespeur en ik vind dat we daar misschien maar eens mee moeten stoppen, deel ik vandaag de vier dingen die ik wél leuk vond aan zwanger zijn. Komen ze!

  1. Een stralende huid

Al zo lang ik me kan herinneren ben ik gezegend met een gevoelig eczeemhuidje. In mijn tienerjaren heb ik menig dermatoloog bezocht en ik heb zelfs een keer heel lelijk gehuild bij de huisarts omdat ik altijd jeuk had en er ’s nachts niet van kon slapen. Ik smeerde me suf met (hormoon)zalfjes, vermeed producten met parfum erin (van shampoo tot wasmiddel en van deodorant tot bodylotion) maar niets leek te helpen. En toen raakte ik zwanger en verdwenen mijn klachten als sneeuw voor de zon. Al die weken, al die maanden, ik had een egale huid en geen jeuk. Ik wist niet wat me overkwam. Na de bevalling is mijn eczeem wel weer een beetje teruggekomen, maar zo heftig als voorheen is het absoluut niet. Thanks hormonen, thanks.

  1. Een volle bos haar

Stijl en dun. Zo kun je die vierenhalve spriet op mijn hoofd het beste omschrijven. Het stelde nooit veel voor – ik deed er overigens ook geen bal mee – maar tijdens mijn zwangerschap was ik plots gezegend met enorm veel, dik én lang haar. Een behoorlijk pluspunt. Dat het daarna allemaal weer keihard uitviel laten we maar even buiten beschouwing.

  1. Geen hoofdpijn

Ik ben zo’n zeurmiep met hoofdpijn. Yep, heel vaak hoofdpijn. Ik weet eigenlijk niet eens meer wanneer dat precies begonnen is, maar ik denk dat ik er al een jaar of tien regelmatig (ernstig) last van heb. Meestal rond de periode van de maand, zeg maar. Nou ontbrak het tijdens de zwangerschap natuurlijk volledig aan ‘die periode’ en daarmee had ik ook geen last van hoofdpijn. Wat. Een. Zegen. Inmiddels is dit vervelende verschijnsel in alle hevigheid teruggekeerd. Jammer!

  1. Een goed humeur

Waar je normaliter verhalen hoort over zwangere vrouwen die in enorme sekreten veranderen, had ik daar – volgens mij – niet zo heel veel last van. Sterker nog, in tegenstelling tot de jaren voor de zwangerschap voelde ik me ontzettend blij en opgewekt. Toen ik eenmaal was bevallen en weer aan de anticonceptiepil ging, verdween dat goede humeur meteen. Ik ga overduidelijk beter op zwangerschapshormonen dan op anticonceptiehormonen.

Dat waren ze, mijn vier positieve punten aan de bolle buik. Stiekem kan ik er nog wel een paar opnoemen hoor, bijvoorbeeld het ongegeneerd shoppen, het fijne gevoel van nooit echt alleen zijn, de welgemeende interesse die in je getoond wordt en dat bijzondere verliefde gevoel gemixt met spanning en vol verwachting zijn. Kortom: zwanger zijn is niet easypeasy, maar er zijn ook heus meer dan voldoende hele leuke kanten aan het proces.

Wat vond jij het allerleukste aan de negen maanden pregnancy?


Volg je mij al op Instagram?
Volg je mij al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

2 Comments

  1. Elly Passchier says:

    Ik heb 4 keer mogen genieten van het intieme gevoel van een baby [mijn baby] in de buik. Best egoïstisch maar toch… het is even een korte periode , 24-7 , alleen bij jou.

  2. Een geweldig stel volle mooie borsten, 9 maanden lang 🙂 Haha, daar was ik blij mee! En verder die voortdurende voorpret van iets heel leuks en moois in het vooruitzicht. Wat ik ook tof vond: meer aandacht voor je eigen lichaam en leven. Wat voel ik, wat wil ik, wat vind ik belangrijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *