Momlife, Persoonlijk

Ticho’s feestje: de voorbereiding

Ik schrijf deze blogpost met een heel vreemd gevoel. Het is voor het eerst dat ik écht inga op het feit dat mijn eens-zo-kleine-baby bijna een heuse dreumes wordt en dat is gewoon best wel een dingetje voor een firsttime mom.

Wat ik er precies van vind dat we bijna het allereerste kaarsje voor Ticho uit mogen blazen, dat zal ik binnenkort in een blogpost uitgebreid beschrijven en hoe ik het afgelopen jaar ervaren hebt komt ook tegen die tijd aan bod. Vandaag gaat het over iets leuks en vrolijks, namelijk de birthday-prepping. Want noem me hysterisch, maar ik heb toch echt al het één en ander gekocht, besteld en geregeld.

Cake
Als eerste: de taart. Daar waren Robert en ik het vrij snel over eens. We willen absoluut niet zo’n gedrocht van een Woezel&Pip-taart met honderd kilo marsepein waardoor het glazuur spontaan van je tanden barst. Want laten we eerlijk zijn, dat vindt toch niemand écht heel erg lekker? We gaan dus gewoon voor simpele taarten van de Multivlaai in verschillende smaken. Voor ieder wat wils, zeg maar. Ticho krijgt uiteraard een eigen mini-taartje waar hij lekker van kan snoepen. Hoe deze er precies uit moet gaan zien weet ik nog niet, but working on that.

Overige hapjes
Ha, jullie weten inmiddels allemaal vast wel dat ik geen enorme keukenprinses ben en óók voor de eerste verjaardag van mijn bloedeigen kind vertik ik het om uren in de keuken te staan. Bij ons kun je rekenen op simpele dingen: chips, nootjes, wraps, mozzarella-tomaatspiesjes, worstenbroodjes, kippenvleugeltjes en dat soort. Iets wat óf binnen no-time gereed is óf in de oven kan. Leuk hoor, zo’n sweet table, maar ik moet er níet aan denken.

Uitnodiging
De uitnodigingen voor het feestje zijn inmiddels verstuurd (via e-mail en WhtsApp dit keer). Het geboortekaartje dat ik vorig jaar samen met een vriend maakte, was ook dit keer ons uitgangspunt. We pasten een aantal dingetjes aan, maar in grote lijnen veranderde er weinig. Zijn naam, de kleuren, het aapje op het zeilbootje: ik vind het nog steeds enig!

Versiering
Het liefst zou ik het complete huis van top tot teen behangen met ballonnen, slingers, honeycombs en confetti, maar Robert is daar niet bepaald voorstander van. Dat ik de halve voorraad van AliExpress heb opgekocht weet hij nog niet (hoi schat, kijk maar even in de bovenste lade naast de koelkast), maar kom op, een beetje verjaardag komt met slingers en ballonnen toch? AliExpress is trouwens zomaar een tip: spotgoedkope folieballonnen, honeycombs en slingers. Verder kocht ik wat accessoires bij de HEMA, Xenos en Action.

Invulling van de dag
Ticho is jarig op 4 november en dit valt op een zaterdag. In principe is dit natuurlijk een uitstekende dag om een verjaardag te vieren, maar voor ons is die zaterdag het toch niet helemaal. Al sinds ik me kan heugen, staat de zaterdag namelijk in het teken van korfbal. En hoewel Robert en ik allebei niet meer spelen én geen ploeg meer coachen, is zaterdag nog steeds korfbaldag. En dit geldt niet alleen voor ons, maar ook voor veel van onze familie en vrienden. Wij kiezen er dus voor om het daadwerkelijke feestje op zondag te houden. Op de uitnodiging staat dat iedereen vanaf 11.00 uur welkom is, omdat we het prettig vinden de dag enigszins relaxed te beginnen. Qua eindtijd: daar doen we niet aan.

Cadeaus
Dit vind ik geloof ik de allergrootste uitdaging van alles: cadeautjes voor een kind van één. In principe heeft hij nog niet eens alle kraamcadeaus gebruikt om te spelen, dus wat zouden we in hemelsnaam nu weer moeten vragen? Zelf geven we hem een Wobbel. Dat vind ik leuk speelgoed, mooie kwaliteit en hij kan er duizend kanten mee op. De Wishbonebike hebben we ook overwogen, maar mijn voorkeur gaat tóch uit naar een loopfiets van Veloretti en die krijgt hij van mijn vader. Verder hebben we zijn verlanglijstje gevuld met nuttige dingen, zoals een zwembroek en een bestekset én wat speelgoed van Duplo. Ook de treinbaan van IKEA, het keukentje van IKEA – krijgt hij van mijn moeder – en een speelgoedkist staan nog op de wensenlijst.

Goed, tot zover de voorbereidingen op Ticho zijn eerste verjaardag. Nog iets minder dan een maand en dan is het gewoon al zo ver. Dan wordt mijn baby een dreumes. Op de dag zelf zal ik zorgen dat er voldoende foto’s gemaakt worden en na het feestje verschijnt er absoluut een (foto)verslag van de dag.

Voor nu: bedankt voor het lezen!


Volg je mij al op Instagram?
Volg je mij al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *