Momlife, Persoonlijk

When Mommy Goes Shopping – Winter 2017

Het is alweer een poos geleden dat ik hier deelde met welke items ik de kledingkast van Ticho uitbreidde. Nou zul je het haast niet geloven, maar dat shoppen was ook écht even geleden.

Tijdens de Supersale van Z8 kocht ik genoeg om even mee vooruit te kunnen (lees HIER maar even terug) en Ticho had ruim voldoende korte broekjes, t-shirts en fijne pakjes in maat 74. Het shoppen was simpelweg niet nodig. Nou is dat normaliter voor mij niet per se een heel geldige reden om die pinpas in mijn broekzak te houden, maar het ging me wonderbaarlijk goed af.

Inmiddels is het kind zijn maat 74 behoorlijk ontgroeid, hangen er allerlei nieuwe collecties in de winkels en begon die pinpas weer te branden, dus het was tijd voor some serious shopping. De buit is nog te overzien, maar we kunnen er weer even tegenaan. Hopelijk redden we het hiermee tot de eerste sale weer gaat beginnen – december, januari – en kan ik dan tegen gereduceerd tarief weer los. Voor nu scoorde ik wat items bij onder andere Zara, HEMA en Next. Kijk je mee?

Mijn twee favorieten. Deze kocht ik bij Zara en kostten rond de tien euro per stuk. Ik vind die kleine overhemdjes zo schattig en het staat Ticho ook heel leuk, al zeg ik het zelf. Robert vindt het ook leuk, maar ik mocht er niet nog meer kopen, want heel stoer is het volgens hem niet. Daar zijn de meningen over verdeeld. Wat ik wel met hem eens ben is dat dit soort kleding natuurlijk minder lekker zit als je over de grond kruipt, je uiterste best doet om omhoog te klimmen langs de tafel en gewoon lekker wil bewegen. Een zondags pakkie, zullen we het maar noemen.

Ook van Zara: twee basic shirts. Kosten echt geen drol, ik geloof vier euro per stuk. Nou is de kwaliteit ook niet heel denderend, maar voor een dag naar de opvang of om even snel wat aan te schieten zijn ze ideaal.

Een heerlijke sweater van, jawel, Zara (vijftien euro, als ik me niet vergis). Niet heel bijzonder, maar wel lekker warm en prima op een leuk spijkerbroekje. Ik weet niet precies welke drankorgel daar de kleding in de juiste maten snijdt, maar dit is een maatje 80 maar valt echt enorm. De volgende trui is maat 86 maar die is dus beduidend kleiner. Meer mensen last van als ze dingen bij Zara bestellen?

Love this one. Ik denk dat we hem deze aantrekken als hij jarig is. De kleur vind ik geweldig en als geel gecombineerd wordt met donkerblauw kun je me wegdragen hoor. Of mijn creditcard afpakken. Deze bestelde ik dus in 86, maar valt heel klein. Ik heb ‘m nog niet gepast, maar dat ga ik vandaag meteen even doen. Benieuwd of het een beetje zit. Maar zo niet, dan lijst ik ‘m gewoon in. Te leuk. Ook deze kost tien euro.

Ook zocht ik bij Zara naar leuke spijkerbroekjes, maar ik durf het niet aan. Op de afbeeldingen bij de jeans staan jongetjes in spijkerbroeken zo strak dat het wel leggings lijken. Nou kan dat natuurlijk heel schattig staan, maar ten eerste lijkt het me niet heel comfortabel als je nog niet kunt lopen, ten tweede is het een drama om zoiets aan te trekken als je kind nog niet kan staan en ten derde is Ticho niet gezegend met skinny legs. Dus kocht ik de broekjes bij de HEMA want dat valt wat ruimer. Maarrrrr mocht iemand mij kunnen vertellen hoe die gekleurde chino-achtige broeken én jeans van Zara vallen, laat het me weten por favor.

Spijkerbroekjes van de HEMA dus. Weinig bijzonders, maar gewoon helemaal prima voor een prima prijs (vijftien euro maar waren in de aanbieding). Nu Ticho wat ouder is, vind ik dit soort broekjes heel stoer staan. Die lichtgrijze gecombineerd met één van bovenstaande overhemdjes en het kind is klaar om alle vrouwen om zich heen te versieren.

Ook van HEMA: de welbekende joggingbroekjes van een euro of zes. Die trekken we Ticho altijd aan als hij wakker is en we naar beneden gaan voor de eerste fles en even spelen. Zoals je ziet is de linker ietwat groter. Op het kaartje stond maat 80, net als op de hanger, maar in de broek zelf staat 86. En dat had ik dus niet gezien want ik ging er eigenlijk gewoon vanuit dat de maat op het kaartje klopt.

Een stoer vestje, ook van HEMA (vijftien euro). Helemaal leuk toch?

En nog een keer good old HEMA: een warmere trui. Kostte een euro of acht geloof ik en vind ik prima voor die prijs. Gewoon een simpele trui, lekker warm, leuk op een spijkerbroek.

En deze HEMA-basics (3,50 euro) worden hier ook versleten. Gewoon simpele shirts die we meestal aanschieten op die joggingbroekjes tijdens het ochtendritueel. Ook prima onder een jasje of vestje en heerlijk crèche-proof. Tot zover mijn HEMA-vangst (ik heb geen aandelen).

Dit toffe spijkerjack kreeg meneer van mijn lieve zusje. Uiteraard kocht ze voor zichzelf iets soortgelijks dus ik kan niet wachten tot Ticho ‘m past (het is nog een tikkie groot) en hij samen met Karlijn kan shinen. Stoer stel!

Dit broekje had m’n zusje ook meegenomen. Ook nog wat aan de grote kant, maar heel leuk te combineren met het simpele Zara-shirt en het stoere spijkerjack. Converse eronder en gaan met die banaan. Zowel dit broekje als het spijkerjasje komen van River Island.

Dan wat items van Next. Ik weet nooit zo goed wat ik van deze webshop moet vinden. De ene keer hebben ze vet veel leuks en de andere keer is het allemaal tien keer niks. De kwaliteit is gemiddeld, maar acceptabel voor chille setjes die Ticho kan dragen naar de crèche – want zit lekker – of als we bijvoorbeeld naar de kantine gaan. Ik kocht vijf jogging-achtige broekjes met bijpassende shirts met lange mouwen. Dit zijn de eerste drie. Die met de kikkers is favoriet hoor. Zo schattig!

Een ook hier weer de kikkers. Deze pakjes vallen best wel ruim, dus hier kunnen we voorlopig weer mee vooruit. Voor deze vijf setjes in totaal betaalde ik 56 euro. Heel schappelijk prijsje dus.

Dan de schoenen. Een vriendinnetje nam deze Converse mee uit Amerika. Ze zijn nog een behoorlijk eind te groot, maar ik kan niet wachten tot Ticho ze past. Zo leuk onder een (grijze) jeans of dus in combinatie met de kleren van River Island.

En tot slot deze eerste loopschoenen van Shoesme. Een behoorlijke aanslag op mijn bankrekening maar goede schoenen in de fase dat hij net gaat lopen vind ik erg belangrijk. Gelukkig waren ze een beetje afgeprijsd dus ging ik niet helemaal failliet. Zestig eurootjes, maar dan heb je ook wat. Ik kocht ze in maat 21 en toen ik in de winkel zijn voeten liet opmeten zat hij op maat 19,5. Het is een gokje, maar hopelijk zitten ze als gegoten tegen de tijd dat meneer gaat staan en stappen. En zo niet dan staan ze natuurlijk ook gewoon leuk voor de show.

En dat was het! Nou, viel nog best wel mee toch?! We hadden natuurlijk al wel een voorraad truien en een winterjas ingeslagen tijdens de sale vorige winter, dus al met al hangt de kast aardig vol. In maat 80 hebben we voorlopig niks nodig, behalve nog wat rompers. Die scoor ik binnenkort nog even bij HEMA als ze weer eens in de aanbieding zijn. Tegen de tijd dat Ticho overgaat op maat 86 zijn we hopelijk weer in een nieuwe sale-periode belandt en dan ga ik weer los. You see: het hangt hier van sale en korting en aanbieding bij elkaar.

Bedankt weer voor het lezen!


Volg je mij al op Instagram?
Volg je mij al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

2 Comments

 1. Hee Anouk,

  Wat een leuke shoplog! Heel herkenbaar, een brandende pinpas nu de nieuwe collecties weer in de winkel hangen:)
  Ik heb ook al aardig wat items online bij Zara geshopt waaronder de gekleurde chino’s.
  Onze zoon Julian van 1 jaar heeft ook stevige (boven)benen, maar de chinos zitten perfect doordat er veel stretch in zit! Wel heb ik ze in een maat groter gekocht, daar ze wat klein uitvallen.

  Lieve groet,
  Birgit

  1. Hi Birgit,

   Thanks voor je fijne reactie! Goede tip om de broekjes een maand groter te bestellen. Dat ga ik de volgende keer absoluut eens proberen (nu nog niet want dan heb ik straks een echtscheiding én faillissement aan mijn broek hangen). Enne wat heeft jullie zoon een mooie naam, Julian. Love it!

   Fijne zondag!
   X Anouk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *