Happy Moments

Happy Moments #20

Goedemorgen! Het is weer tijd voor een nieuwe Happy Moments. Vorige week was ‘ie best wel saai, maar deze week zat er gelukkig iets meer actie in de agenda.

Ik werkte alleen op maandag en donderdag op kantoor. Dat betekende dat ik maar liefst vijf van de zeven dagen thuis bij Ticho was. Hartstikke gezellig natuurlijk. We maakten veel pakketjes open, gingen zwemmen, konden veel klusjes aan het huis van het lijstje strepen, ik ging een dag naar Den Bosch en maakte op zondagochtend hondsvroeg een wandeling met vriendinnen en onze kinderwagens. Kijk je mee?

Maandagochtend op kantoor: first things first. Nee, grapje. Het is best wel druk, zeker omdat ik komende week dus minder werk. ’s Ochtends schrijf ik wat blogposts voor NEXTNOW vooruit, maak ik een planning voor de maand oktober, herinner ik collega’s aan deadlines en bestel ik dus even nieuwe huidverzorging terwijl ik op een afspraak wacht. Jullie weten inmiddels wel dat ik hardcore fan ben van de producten van Uncover en mijn cleanser én moisturizer waren op dus paniek paniek.

Daarna plof ik met een collega neer bij de koffietent om de hoek. We praten even bij over het ledenmagazine dat we weer mogen schrijven (en over een heleboel andere hele nuttige dingen). De koffiedate gaat over in een lunch en tegen 13.00 uur zit ik weer op mijn werkplek. De rest van de dag ga ik aan de slag met allerlei tekstklusjes en daar heb ik dus geen boeiende foto’s van.

Rond 18.00 uur ben ik thuis. Eindelijk weer kroelen met mijn vriendje. Toen ik vanmorgen wegging, lag meneertje nog te pitten dus we hebben wat in te halen. Helaas heeft hij weinig aandacht voor zijn moeder. Blokken hout zijn veel interessanter. Kind van zijn vader!

Speaking of: zijn vader is druk bezig met onze tuin. Hier staat hij het zand voor het terras keurig te verdelen. Hij kan hard werken hoor, die man van mij. En hij heeft de smaak te pakken want ik krijg ineens te horen dat de kelder op korte termijn gefikst wordt én dat hij het fonteintje in de wc op gaat (laten) hangen.

Toos Make-uploos op je beeldscherm. Op dinsdag worden wij hartstikke relaxed wakker want ik ben een extra dag vrij. Fijn! Tijdens de slaapjes van dit knappe kind moet ik nog wel even aan de bak – deadlines deadlines deadlines – maar verder is het vooral veel qualitytime.

Heus niet ondeugend.

Ik kijk op Netflix de docu ‘The Bad Kids’. Die gaat over jongeren die – door allerlei uiteenlopende maar altijd verdrietige redenen -een beetje zijn ontspoord.

Tijdens Ticho zijn slaapje dus. Rustig ontbijten, beetje werken, lekker koffie drinken.

Kan ook van de takenlijst: de klok ophangen. Helemaal blij mee! We kregen dit toffe exemplaar in december, toen we onze verjaardagen en housewarming vierden, dus het werd wel behoorlijk een keer tijd om ‘m op te hangen ook.

De rest van de dag neem ik verschillende pakketjes aan – mijn verse Uncover Skincare en een superschattige wolkjesspaarpot van Sasse & Belle die we als kraamcadeau kochten maar die ik eigenlijk stiekem zelf wilde houden – én vliegen we even op en neer naar Dordt voor some shopping.

’s Avonds brengen we een kleinigheidje bij Ticho zijn oom en tante want dat hadden zij wel (meer dan) verdiend.

Kickstart op de woensdagochtend. Goedemorgen!

We gaan weer lekker zwemmen! Ik ben best een beetje verbaasd over hoe consequent ik dit gedoe volhoud. Alles voor je kind, toch?!

En we lunchen met bananenpannenk0ekjes. Gaat erin als zoete koek, bij ons beiden. Dit bordje delen we trouwens hoor, want ons Tichootje kan lekker eten, maar dit is wel heel ambitieus.

We doen weer een make-uploze dag hoor jongens. No shame. Na het lunchen is het kind weer heel erg moe. Dat zwemmen kost zoveel energie.

Ennnnnn uitgeslapen! Kiekeboe!

Ja sorry, spannender gaat het vandaag ook gewoon niet meer worden. Aan het eind van de middag liggen we allebei knock-out op de bank. Ik heb enorme hoofdpijn en m’n vriendje is gewoon moe. Resultaat: om 20.00 uur kruipen we allebei in bed.

Donderdagochtend wordt het fonteintje op onze toilet (eindelijk) opgehangen. Omdat we verhuisden toen ik 8 maanden zwanger was (geen aanrader) en we daarna duizend-en-één andere dingen te doen hadden, zijn er nog aardig wat open eindjes aan onze woning. Langzaam maar zeker worden de puntjes op de i gezet. Binnenkort ga ik maar eens een weekendje op accessoires-jacht.

Ik schreef het vorige week ook al, maar Overvecht is best wel een ehhhmmm troosteloos stukkie Nederland. En met het zeikweer van donderdag wordt het er allemaal niet beter op.

Story of my life. Achterlampen tellen.

Zo lief hoe deze schurk lekker kan spelen met de garage. En kijk ‘m nou eens zitten. Echt al een heel mannetje zo.

Ik vroeg het al op Instagram: mag je met je eigen kind trouwen?

’s Avonds pak ik wederom wat pakketjes uit die bezorgd werden. Een kleurboek (cadeautje voor een jarig klein vriendinnetje), een nieuwe krultang (geweldig ding) en twee nieuwe slaapzakjes voor Ticho.

Vrijdag ben ik vrij dus beginnen we de dag gewoon weer zo. Beetje benzine in de tank en dan kunnen we er tegenaan!

Mijn hemeltje wat is er met mijn kleine baby gebeurd? Hij staat, hij stapt, hij brabbelt. Ik huil stiekem een klein beetje. Dit gaat me allemaal veel en veel te snel.

Kleine womanizer <3

Jong geleerd is oud gedaan. Ticho is ALTIJD op jacht naar de afstandsbediening en zo af en toe krijgt ‘ie ‘m dan ook te pakken. Robert is wat strenger in dit soort dingen. ‘Ticho, de afstandsbediening is geen speelgoed. Kijk, hier is je bal, ga daar maar mee spelen’, zegt hij dan. Ik kijk daar dan vol bewondering naar want kan me er stiekem niet zo druk om maken. Maar goed, Robert heeft gelijk, het is geen speelgoed.

Middagdutje joehoe! Het kind slaapt dus beduidend minder dan voorheen, maar deze vrijdag krijg ik het voor elkaar om nog eventjes mee in bed te kruipen. Wel pas helemaal aan het einde van de middag, want drukdruk, maar genieten hoor.

’s Avonds gaan we voor wat boodschappen naar de winkels en krijgen we vrienden op visite. Goed begin van het weekend!

Goed in de gaten houden wat papa daar allemaal doet hoor! Robert duikt ’s ochtends vroeg de tuin weer in om wat te rommelen en Ticho en ik geven van achter het glas de instructies.

Ik ga vandaag naar Den Bosch om bij een vriendinnetje in haar (inmiddels niet meer zo) nieuwe huis te kijken. Kan natuurlijk niet met lege handen aankomen dus dit leuke bosje bloemen nemen we mee. Heerlijke herfstkleuren!

Uiteraard duiken we ook nog even de winkels in én gaan we lunchen. Dit bord at ik letterlijk tot de laatste kruimel leeg. So good!

Aan het einde van de middag sluit ik aan bij de zaterdagmiddagborrel. Het is heerlijk in het zonnetje. Warm zelfs. Genieten hoor! Zo’n prettige nazomer hebben we wel verdiend!

Dit heb ik na vijf minuten ook wel gezien. Wat een drama. Ik schakel lekker over naar Dance Dance Dance en dat blijkt een prima keuze achteraf. Rond 23.00 gaat het kaarsje uit. Bedtijd voor oma!

Zondag ben ik vroeg uit de veren. Samen met een paar vriendinnen inclusief kinderen hebben we om half negen afgesproken om een stuk te gaan wandelen. Omdat zondag normaal mijn uitslaapdag is, valt het best even tegen als ik rond zevenen onder de douche stap. Als we eenmaal aan de wandel zijn is het allemaal veel minder erg. De frisse maar fijne wind, het warme zonnetje, de dauwdruppels op het gras én fijn gezelschap: kneuterigheid ten top, maar oh zo leuk!

Na een ruime zeven kilometer hebben we wel een bak koffie met appeltaart verdiend. Zie je Ticho hier loeren naar mijn gebak?

Dat suikervrij opvoeden was hier sowieso al een fiasco dus grijpt iedereen zijn of haar kans om mijn kind te verzieken met taart, slagroom en cappuccino-schuim. Hij geniet dus wie ben ik dan om daar moeilijk over te doen? 😉

Rond het middaguur zijn we thuis, gaat Ticho lekker slapen, mama even douchen en daarna is het weer tijd voor voetbal. We kijken eerst hoe PSV aan het doelsaldo werkt en daarna zien we Ajax en AZ nog verliezen. Robert – PSV’er in hart en nieren – kan zijn geluk niet op.

Tegen vieren wordt deze aap weer eens wakker. Hoi vriendje, gaan we een lekker boterhammetje met hummus eten?

Het is prachtig weer, dus moet er gefietst worden. Ik blijf even thuis want vind dat ik met zeven kilometer wandelen op zich wel weer genoeg beweging heb gehad, maar de boys gaan on tour.

Zo, deze hangt ook. Dit was echt een productief weekje op huis-onderhoud-gebied. Fijn!

We hebben vandaag vrij veel visite gehad (vier rondes om precies te zijn) dus om 19.30 uur, als Ticho op bed ligt, kruip ik met de laptop op de bank om deze Happy Moments in elkaar te zetten.

We gaan zometeen lekker Penoza kijken en daarna duik ik mijn bed in. Moe, je kent het wel. Komende week ga ik weer gewoon drie dagen naar kantoor, werken we ons normale weekprogramma af, hebben we een bruiloft én mogen we ons weer melden bij het consultatiebureau. Ik ben benieuwd hoe groot ons vriendje nu is. Heb echt het idee dat ‘ie een enorme groeispurt gemaakt heeft, hij oogt ineens heel lang (en minder dik). We shall see. En jullie zien het volgende week!

Bedankt voor het lezen!


Volg je mij al op Instagram?
Volg je mij al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *