Happy Moments

Happy Moments #17

Het is weer maandag dus ik heb een nieuwe Happy Moments voor je klaarstaan. Vanaf ons vakantieadresje dit keer, want wij zijn er even een weekje heerlijk tussenuit met z’n drietjes. 

Goed, afgelopen week dus. Het was écht een feestje. Nou vind ik in principe iedere dag wel een feestje, maar als je in die zeven dagen maar liefst DRIE newborns kunt knuffelen, je eigen baby voor het eerst sinds honderd jaar weer lekker bij je wil liggen en je ook nog eens op vakantie mag, dan is het wel inclusief slingers en confetti hoor. Kijk je mee?

Oké, de maandag is nog niet helemaal je van het. Ik had het weekend daarvoor natuurlijk dat superleuke vrijgezellenfeest en aangezien ik ook geen 18 meer ben, moet ik daar behoorlijk van bijkomen. Ik voel me echt een zombie.

Yep, the struggle is real. Gelukkig heb ik superlieve collega’s die mij trakteren op een vers bakkie filterkoffie. Rond 16.30 besluit ik dat er werkelijk niks meer uit mijn vingers komt en dat ik naar bed wil. Op naar huis dus!

Bob de Bouwer hoor. Dat gereedschap moet overal mee naartoe!

Oh jongens, ik kan dit niet aan. Ticho was tot een maand of zeven echt een kroelbaby en lag altijd prima bij mij op mijn borst, maar tegenwoordig wil hij er niets meer van weten. Deze maandagavond dus ineens wel en IK GENIET van hier tot Tokio! Mijn lieve knuffel.

Als mijn vriendje in bed ligt, duik ik de keuken weer eens in. De voorraad hapjes is op dus ik flans wat nieuwe prut in elkaar.

En daarna is het eindelijk tijd om te beentjes omhoog te doen. Ik kijk Johnny into te Wild en man, dat is me toch een potje leuk. Ik vind Johnny sowieso leuk (…), zijn gasten (Eva Jinek en Merel Westrik) vind ik leuk en de reis die ze maken vind ik het allerleukst. Een aanrader wat mij betreft!

Another day at the office. Het is belachelijk druk en ik kom aan nul blogs voor NEXTNOW toe. Nul. Da’s niet chill hoor, als je wat vooruit moet werken in verband met een naderende vakantie.

Als ik weer thuis kom, tref ik dit pakketje aan. Ik deed voor Ticho een bestelling bij Zara.

Kijk nou hoe leuk. Ik bestelde twee overhemdjes, twee truien en twee van die Zara-basics met borstzakje – wie kent ze niet. Hoe het er allemaal precies uitziet laat ik binnenkort zien in een aparte blogpost.

Het boodschappenmanagement was weer om te janken dus ik mag op dinsdagavond om half zeven naar de supermarkt om avondeten te regelen.

De rest van de avond doe ik weinig. Ik plof op de bank met koffie en dit boek en dat was het wel. Er is geen beweging meer in te krijgen.

Ja, I know, het kind moet uit de Maxi Cosi. Na de vakantie ga ik eens op zoek naar een fatsoenlijke autostoel. Ticho heeft er zelf weinig last van zoals je ziet. Die is superblij dat we weer gaan zwemmen!

Na het zwemmen heb ik deze wel verdiend. Cheesedippers zijn écht mijn guilty pleasure.

Terwijl Ticho lekker op bed ligt, kijk ik (voor de tweede keer) deze film. Mocht je ‘m nog nooit gezien hebben: verplicht kijken.

De TV wordt al snel ingepikt door dit mormel.

We vliegen even naar de winkels om cadeautjes te halen voor collegavriendin Lotte, die maar liefst twee baby’s op de wereld heeft gezet. Ik mag ze morgen gaan bewonderen en overweeg er eentje mee te nemen. Of twee.

In de middag duik ik – tegelijk met Ticho – even onder de wol. Zo’n powernap heb ik dus echt gewoon nodig.

Wat kan ik culinair koken he?! ’s Avonds ga ik langs bij een vriendinnetje om haar nieuwe huis te bewonderen en bij te kletsen. Het is tegen tienen als ik in bed duik. Nog één ochtend werken. Fijn is dat!

Van de donderdag heb ik weinig boeiende foto’s. In de ochtend ben ik op kantoor, waar ik dit kaartje aan twee afscheid nemende collega’s bezorg, ’s middags ga ik op babyvisite bij de tweeling en ’s avonds mag ik nóg een klein babymeisje bewonderen. Het kan niet op met al die minimensjes. Ik maak er – logischerwijs – geen deelbare foto’s en ook van Ticho valt er geen leuk plaatje te schieten. Sorry!

Van collegavriendin Kristel krijg ik dit leuke zwembroekje voor Ticho. Zo lief van haar!

Inpakken! Dit zorgt voor weinig stress bij mij, want ik werk gewoon keurig het lijstje af.

Nog even gauw een was erin – er moeten nog wat dingetjes mee in de koffer.

Zo, vrijdagochtend heeft deze jongen het druk met zijn Invisibobble op de bank leggen en er weer af gooien.

Na het ochtendslaapje, de boodschappen en een boterham stappen we in de auto richting het noorden. We gaan een weekje weg!

En daar heb ik zin in!

Kijk ‘m nou zitten met zijn aap. We zijn naar Hof van Saksen, een park van Landal. Een uitgebreidere blogpost over dit park komt nog, maar voor nu: het is er hartstikke mooi, netjes, schoon en we vermaken ons prima.

Een week lang deze twee pesten. Heerlijk!

Even aan het water zitten en een drankje doen. Ticho is enorm onder de indruk van de fontein. Wat ziet dat kind eruit he?! Dat haar moet echt weer geknipt worden en op zich had ik er best wel even wat gel in kunnen smeren.

Wij hebben thuis geen gras dus dat is natuurlijk een heel gek iets. Onze bootwerker checkt even of je het ook kunt eten. Het antwoord is ja. Smaakt prima.

Score! De tweede keer deze week! M’n vriendje is zo ontzettend moe – hij heeft vandaag heel slecht geslapen – dus hij valt al duimend bij mij in slaap. Ik breng hem lekker vroeg naar zijn kamertje en kruip vervolgens zelf achter de laptop – ja ook op vakantie – terwijl Robert op de bank televisie kijkt. Erg gezellig is dat niet natuurlijk, maar we kunnen zo wel allebei ontspannen. En daar is deze vakantie voor toch?!

Goedemorgen deze zaterdagmorgen! Prima wakker worden zo in dit mooie huisje.

We doen een rondje op de kinderboerderij en uiteraard wordt er met de geitjes geknuffeld. Robert wil graag een geit in de achtertuin (lees hier maar) maar ik ben nog niet overtuigd. Ticho ook niet, zoals je ziet.

Die wordt vrolijker van een schaap…

Terug bij ons boerderijtje. De huisjes zijn prima hier en we hebben een perfect plekje op het park.

Als Ticho slaapt en Robert weer opgezogen wordt door Sons of Anarchy besluit ik een rondje te wandelen. Even wat beweging. Hof van Saksen is heel ruim opgezet en heeft een mooi stukkie water in het midden. Je zou hier toch maar zitten met 25+ graden he?!

Hoi! Blij ei op je beeldscherm!

Na het slaapje is het tijd om het zwembad te ontdekken. Ticho is een heus waterratje en vindt het heerlijk om te spetteren. Voorheen deed ik hem in zo’n gele babyfloat, maar daar moest hij niks van weten. Logisch natuurlijk want door onze wekelijkse zwemles is hij gewend aan wat meer bewegingsvrijheid in het water. De Swim Trainer is duidelijk meer succesvol!

Deze hebben we wel verdiend na een uurtje in dat bloedhete tropische zwemparadijs met vier miljoen gillende kinderen.

Dit is toch precies hoe een mens zijn carpaccio wil hebben? We eten bij het Grand Café op het resort en dat smaakt echt uitstekend. Ik was zo bang voor vreetschuur-achtige taferelen, maar het is verre van dat.

Uitgeteld in slaap gevallen bij mij (alweer) op schoot. Genieten dit. We brengen Ticho rond 19.30 uur naar boven en ik hoop dat hij vannacht lekker slaapt. De voorgaande nacht was namelijk niet heel fijn. Het kind is snotverkouden en moet écht even wennen aan zo’n vreemd huisje.

Koffie voor moeders. De rest van de avond ga ik in standje relax en ik duik heel vroeg mijn bed in. Op vakantie slaap ik altijd beter dan thuis dus daar maken we maximaal gebruik van!

Zijn we weer! We beginnen de dag rond een uur of zeven. Robert bak eitjes en Ticho houdt de wacht.

We rommelen een beetje met een vervelende verkoudheid. Ticho snottert wat af, heeft een zielig hoestje en zijn wangetjes zitten onder de uitslag. Extra veel vitamientjes dus!

Even werken aan de weerstand in de ballenbak. Zo leuk, er is hier op het park een indoor speeltuin en ik heb zo’n vermoeden dat we daar komende dagen aardig wat uurtjes gaan slijten.

Tijdens Ticho zijn middagslaapje kijken we Formule 1. Treurige toestand hoor. Na een minuut of tien hebben Robert en ik het wel gezien. Hij gaat lekker buiten in het zonnetje zitten en ik kruip in de hoek van de bank met verse afleveringen van GTST. Zo blij dat dat weer begonnen is! #noshame

Aan het einde van de middag – na een uurtje zwemmen – is dit vanaf het terras voor ons huisje mijn uitzicht. Heus niet Tokkie.

Ook tijdens de vakantie kijken we voetbal. Never nooit geen voetbal hiero. Eigenlijk is het net als de Formule 1: een treurige toestand. Dit keer laten we de televisie echter wél aan staan. De rest van de avond gebeurt er weinig meer. Lekker hoor, zo’n vakantie. Ik kom er helemaal van bij!

Komende dagen zijn we nog hier op Hof van Saksen. Vandaag – maandag – gaan we naar Wildlands in Emmen en ik ben heel erg benieuwd wat Ticho daarvan vindt. Verder hebben we niet echt een planning de rest van de week. Ik wil nog wel even shoppen hier of daar – moet immers ook gebeuren – maar verder zullen de activiteiten zich vooral op het park afspelen. Er is hier gelukkig genoeg te doen dus maak je om ons maar geen zorgen.

Komende week komen er gewoon op de reguliere momenten – maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag om 06.00 uur – nieuwe blogposts online en morgen hebben we de tien-maanden-update van Ticho want OH MY hij is vandaag dus gewoon al tien maanden oud! Kom je dan weer even kijken?

Bedankt voor het lezen!


Volg je mij al op Instagram?
Volg je mij al op Facebook?

 

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *