Happy Moments

Happy Moments #16

Uiteraard maakte ik afgelopen week weer genoeg foto’s voor een nieuwe Happy Moments. De zestiende al en het verveelt helemáál niet. Sterker nog, ik vind het hartstikke leuk om bij te houden en om terug te lezen.

Afgelopen week was leuk. Heel leuk. Op mijn werk had ik de zaken goed onder controle en kon ik heerlijk vooruit werken voor mijn naderende vakantie – da’s ook weleens fijn -, Ticho heeft weer enorme ontwikkelingen doorgemaakt – nieuwe tandjes, fanatiek proberen te staan -, ik heb schandalig veel geshopt, had een verjaardag én een superleuk vrijgezellenfeest. Kijk je mee naar de foto’s?

Mag ik een applaus voor mijn collega die haar eigen filterkoffie meebracht naar kantoor omdat de koffie uit het automaat niet echt de meest smaakvolle on earth is?! Goed begin van de week!

Ticho is weer bij zijn tante, neef en nicht. Ik krijg dit plaatje doorgestuurd en smelt keer honderd gewoon.

Wie is hier nou de baby?

Kijk ‘m nou zitten he, mijn kleine smurf. Na een dag op kantoor vind ik het zo heerlijk om ’s avonds samen met de blokken te spelen, kusjes te geven en boekjes te lezen. Genieten tot de max!

En Thomas de Trein kijken. Die hele serie kan ‘m eigenlijk best wel gestolen worden, maar zodra de eerste deuntjes van de tune klinken is meneertje alert.

Dat spinazie-truitje gooi ik maar meteen in de was – samen met de andere kleren die we in anderhalve dag weer verzameld hebben -, anders krijg ik die vlekken er nooit meer uit. Ik ben de slechtste wasvrouw op deze aardbol, echt.

Yes, tijd voor Linda’s Zomerweek! Ik vind dit zo’n heerlijk programma. Het kijkt lekker weg, is grappig en ontroerend tegelijk, de muziek is prettig en Linda de Mol is écht een fijne host voor zo’n talkshowachtig format.

Story of my life deze dinsdag. Ik heb een beetje last van PMS-achtige taferelen ofzo. Net als zondag, weer hoofdpijn. Het leven van een vrouw gaat niet over rozen…

Ik krijg deze foto doorgestuurd. Ticho is vandaag bij zijn oma en vermaakt zich zo te zien uitstekend met zijn auto. Lieffie!

Als ik thuis kom, speel ik even op de grond met mijn knappe zoon. Zo fijn om hem aan het einde van de dag weer te zien. Het liefst til ik hem op en houd ik hem lekker bij me voor de rest van de avond.

Wat kijkt hij bedenkelijk he? Robert en Ticho gaan een stukje fietsen en blijven een behoorlijk poosje weg. Meanwhile kijk ik de nieuwe Linda’s Zomerweek, dit keer met Astrid Joosten en Beau van Ervan Dorens. Leuk stel weer!

Die avondfles die hou ik er denk ik in tot hij een jaar of twaalf is. Mijn lievelingsmomentje hoor, zo’n vermoeid lief klein warm smurfje tegen me aan.

En een welverdiend bakkie koffie. Ik irriteer me dus dood aan de kwaliteit van de foto’s – je zou toch denken dat de camera van een iPhone 6S wel wat beter zou werken – en ga dus even op jacht naar een goede (en handzame) camera. Iemand nog tips?

Het is woensdag en babyzwemmen is weer begonnen! Kijk ‘m nou, met zijn summerbody. Ik zag er enorm tegenop om weer uren in de bloedhete zwembad te staan kloten met omkleden, afdrogen, aankleden enzovoorts, maar het gespetter van mijn Flipper maakt alles goed.

Het leukste aan babyzwemmen is die welverdiende heerlijke kop koffie daarna. Kind in bed, mama uitgebreid gedoucht en daarna languit op de bank. Ik kijk wederom een aflevering Linda’s Zomerweek (met Epke Zonderland en Claudia de Breij en ik vind ze beiden ge-wel-dig).

Zwemmen maakt hongerig. Kleine smeerkees is het!

Daarna gaan we even naar het terras met mijn moeder en mijn zusje. Het is superlekker weer en aangezien we de afgelopen weken een gebrek aan zonuren hebben gehad, kunnen we dat nu niet zomaar voorbij laten gaan.

Even met oma kijken wat er op het menu staat. Ticho maakt de keuze: geitenkaassalade met frietjes. En dan zijn die frietjes voor hem, dat begrijp je.

Ik heb hier verder geen aandelen in, maar ga dus weer voor het befaamde broodje carpaccio met truffelmayonaise, pijnboompitten, rucola en parmezaan. Love it. Wil dit iedere dag.

Als we weer thuis zijn, ligt er een pakketje op ons te wachten. Ik bestelde bij nextdirect.com een paar setjes kleding – van die jogging-achtige matchende pakjes – en het eindresultaat laat ik binnenkort zien in een nieuwe WMGS. Ik heb namelijk ook nog een bestelling gedaan bij de Zara en HEMA. Mama vind het he-le-maal niet erg dat meneertje bijna over kan naar een volgend kledingmaatje.

Kind op een missie! Ticho kan nu echt goed tijgeren en gaat zo nu en dan de hele woonkamer door. Hier is hij onderweg naar de trap, waar hij vervolgens een half uur lang met zijn rechterhand een blokje op legt en deze er met links weer afgooit. Je kunt er maar druk mee zijn…

’s Avonds komt opa weer gezellig eten. Robert bakt pannenkoeken, want da’s onze lievelings. Ja, ook die van Ticho. Uiteraard heeft hij keurig zijn groentenhapje op, maar wat stukjes pannenkoek gaan er ook nog prima in. Verder komt vriendinnetje Sandra nog even langs om de babykroelen want zij gaat drie weken lang op vakantie. Die gaan we missen! De rest van de avond gebeurt er weinig in Huize Weltevree. Robert heeft geen tijd voor me want die is razend druk met Sons of Anarchy en ik heb het zelf eigenlijk ook vrij druk met stukjes schrijven. Inmiddels staan er blogposts ingepland tot ergens eind september en dat vind ik mega fijn. Nieuwe artikeltjes online zetten op vaste dagen en tijden (maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag om 06.00 uur) werkt prima zo!

Another day at the office. Utrecht Overvecht biedt niet per se het mooiste uitzicht, maar met die dreigende wolken erbij vind ik het tóch impressive.

De vakantie is weer voorbij, dat is duidelijk. Ik doe er gewoon weer anderhalf uur over om thuis te komen. Thank God voor RedBull.

En thuiskomen met dit welkomstcomité zorgt er uiteraard voor dat ik de filestress meteen weer vergeet. Mijn mannen!

Even kroelen met mijn kleine vriendje en daarna op de grond spelen met de blokken. Heerlijk, zoals ik net ook al schreef, om na een werkdag wat tijd door te brengen met mijn vriendje. En het allerleukste: we hebben weekend!

Ik bouw een toren en Ticho gooit ‘m om. Dat gaat een paar keer heel goed, maar uiteraard valt het kunstwerk op een gegeven moment boven op zijn hoofd. Oeps. Gelukkig is het kind een bikkel, want hij schudt even met zijn hoofd en gaat daarna gewoon weer verder met slopen.

Hij vindt het reuze interessant, dat staan, maar zelf in beweging komen is nog niet in hem opgekomen geloof ik. Ik zet hem zo nu en dan eens aan de tafel en dat gaat steeds iets beter. Grote vent.

Als het kind op bed ligt, trek ik mijn mooie huispak met sloffen aan. Zo niet charmant, maar deze outfit is perfect voor een avond op de bank. En da’s precies wat ik ga doen!

Koffie, laptop en Linda’s Zomerweek. Dit keer met Elise Schaap – zij is hilarisch – en Giovanni van Bronckhorst. Leuk weer!

Goedemorgen deze vrijdagmorgen. Een make-uploos hoofd en een tranengezichtje. Hij was omgevallen terwijl hij met zijn blokken zat te spelen. Arm ding!

Ticho ligt lekker te slapen en ik rond wat dingen af voor mijn werk én schrijf wat voor de blog. Zo fijn dat we gezegend zijn met een kleine slaapkop. In die (zeker) vijf uur per dag dat het kind onder zeil is, kan ik zoveel doen.

Er is er eentje wakker hoor. We hebben vorige week het bedje omlaag gezet omdat de pogingen tot staan steeds serieuzer worden. In zijn ledikant hangt ‘ie ’s ochtends als een klauteraapje in de spijlen. Ik zet ‘m weer even helemaal rechtop en dat valt in de smaak. Blijert!

Ik vlieg even gauw naar de supermarkt want we hebben letterlijk NIKS in huis en een mens moet toch ontbijten en lunchen en afwassen en thee drinken…

Tussen de middag eet Ticho twee boterhammen en jammert daarna niet meer dus we laten zijn fles achterwege. Ik probeer dat steeds vaker te doen, de fles te vervangen door (meer) brood en volgens mij vindt hij het prima. Rond 14.00 uur ligt hij op bed. Ondertussen is mijn moeder op visite, drinken we een bakkie koffie, zitten we in het zonnetje, eten we croissantjes en rond een uur of half vier hoor ik babygeluidjes uit de kamer. Da’s niet volgens afspraak, want dat middagdutje duurt normaliter drie uur.

Maar hij is er echt helemaal klaar mee. Uitgeslapen. Wakker. Vrolijk. Dus verhuizen we samen naar het grote bed om daar nog even te rollebollen, kroelen en tutten.

We hebben allebei even gebadderd. De rechter is klaar voor bed en de linker is klaar voor een feestje. Nog even knuffelen, tandjes poetsen, een boekje lezen en samen de gordijnen dichtdoen. Tot morgen vriendje!

Deze amateuristische wijndrinker doet letterlijk heel de avond met dit glas. Rond twaalven ben ik thuis en duik ik snel mijn bed in. Morgen moet ik weer vroeg op pad.

Zo, we kunnen er weer een dag tegenaan. Ik gooi deze zooi meteen in mijn toilettas, want het is weer eens tijd voor een weekend weg. Ter ere van een vrijgezellenfeest dit keer.

Joehoe! Goedemorgen!

Met mijn knappe vriendinnetjes. Wij hebben samen gestudeerd – herken je ze nog van de Maastricht-foto’s? – en één van ons (niet op de foto) gaat trouwen. We hebben een druk programma voor de boeg.

We hebben eerst een fotoshoot, daarna een mega lekkere lunch, vervolgens doen we een aantal spelletjes en dannnnnnnn…

Rijden we naar Egmond aan Zee. We hebben het zó getroffen met het weer, niet normaal. Het is heerlijk op het strand. Er wordt gegeten, gedronken, gekletst, spelletjes gedaan en als het begint af te koelen gaan we naar het hostel waar we vannacht zullen slapen (Stayokay).

En dat ziet er zo uit. Ik heb inmiddels al meerdere keren in een Stayokay geslapen en ik moet zeggen: de kamers zijn overal nagenoeg hetzelfde, maar deze (in Egmond Binnen) ziet er verder zo netjes uit. Echt een prima plek om te pitten.

Van de rest van de avond heb ik geen foto’s. We gaan een hapje eten en daarna wordt het uitgaansleven van Alkmaar onveilig gemaakt. Helaas moet ik vroegtijdig afhaken. Ik heb al heel de dag onwijs hoofdpijn en zelfs na meerdere paracetamol, panadol en ibuprofen wordt het niet minder. Omdat ik na het eten nog een lift naar het hostel kan krijgen zonder dat er speciaal voor mij een taxi moet komen, besluit ik dat het verstandiger is om gewoon te gaan slapen. Wel balen, want eigenlijk is zo’n weekend zonder dansjes niet compleet. Het is even niet anders.

We worden zondagochtend wakker zonder hoofdpijn en zonder kater. Dubbele winst. Toch maar even beginnen met koffie in het zonnetje. Wat was het heerlijk weer he?!

Ondertussen krijg ik dit plaatje doorgestuurd van het thuisfront. Deze twee hebben mannenweekend en dat ziet er allemaal heel gezellig uit. Ik geloof niet dat ze mij missen.

We gaan weer met de groep dames op pad. Naar een escape room dit keer en voor beeldmateriaal moet je HIER zijn. Daarna pikken we nog wat zonnestralen mee. Ik sla de alcoholische drankjes wederom over, want heel stabiel voelt mijn hoofd nog niet, maar met deze warmte is een Spa rood toch ook gewoon veel lekkerder?!

De lunch deel ik samen met een vriendinnetje. We kunnen allebei niet kiezen, dus besluiten een mix te maken. Genieten tot de max hoor!

Maarrrrr het allerleukste aan een weekend weg zijn, is het thuiskomen. Ik heb mijn kleine vriendje zo gemist (en mijn grote vriendje ook trouwens). Het is niet dat ik nonstop aan ze denk ofzo, helemaal niet zelfs, maar dat gemis overalt me dan toch op sommige momenten. Afijn, ik ben rond zessen weer thuis en kroel vervolgens anderhalf uur lang dit knappe kind bijna dood.

We gaan even lekker onder de douche, Ticho krijgt nog een laatste fles en gaat vervolgens lekker slapen. Ik ruim mijn bende op, drink een bak koffie en kruip achter mijn laptop om deze Happy Moments in elkaar te zetten.

Het is as we speak iets na negenen en mijn ogen vallen bijna dicht. Dit weekend was zo leuk, zo gezellig, maar ook zo druk. Ik ben niet per se heel sociaal gestoord ofzo, maar zo’n grote groep – waarvan ik ook nog eens heel veel mensen niet ken – kost me heel veel energie. Ik heb dan op één of andere manier moeite om mijn draai te vinden, terwijl als ik één op één met iemand praat het helemaal geen probleem is. Nou ja, ik heb echt enorm genoten en onze bride to be ook and that’s all that matters.

Komende week wordt niet heel erg druk, maar is wel lekker gevuld. Ik moet een aantal dingen afronden voordat ik een weekje op vakantie ga – het is EINDELIJK bijna zo ver -, er staan een paar afspraken op de agenda en eigenlijk moet ik ook weer eens gaan hardlopen want als ik in deze frequentie doorga dan kom ik nooit verder dan de hoek van de straat…

Bedankt weer voor het lezen!


Volg je mij al op Instagram?
Volg je mij al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

2 Comments

  1. Super leuk weer om te lezen!! Ennnn…mag ik weten waar je dat leuke witte shirtje met zwarte rondjes heb geshopt?? Zooo gaaf!!

    1. Ah wat leuk om te horen, dankjewel! Dat shirt is van Prenatal 🙂 Daar hebben ze nu enorme sale dus wellicht zit ‘ie er nog tussen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *