Persoonlijk

Wat zou ik doen met een miljoen?

Lekker onderwerp he? Wat zou ik doen met een miljoen? Deze vraag werd onlangs aan mij gesteld en eigenlijk kon ik op dat moment niet echt een goed antwoord geven. We zijn inmiddels een paar weken verder en ik heb er over nagedacht.

Stel je eens voor: op een dag staat Winston bij je aan de deur met dat welbekende gouden koffertje. Hij haalt zijn stift tevoorschijn en schrijft in kunstige cijfers die één met zes nullen. Een miljoen. Van Winston. Zo huphup op je rekening. Waar ik mijn miljoen aan zou uitgeven?

 1. Ons huis
  Verhuizen ga ik echt niet meer doen. Het huis waar wij nu wonen is met zoveel liefde bedacht, gebouwd en ingericht, het is écht ons droomhuis. Maar je zult begrijpen dat aan een droomhuis wel een prijskaartje hangt. Dat prijskaartje zou ik voor de helft afbetalen. Dat scheelt maandelijks in de lasten en dat is natuurlijk altijd een goed idee. Verder zou ik investeren in een nieuwe badkamer (een hele hele hele mooie), de tuin en het interieur.
 2. Een nieuwe auto
  Met pijn in mijn hart hoor, maar als ik toch wat centen over zou hebben, dan wordt mijn auto ingeruild voor een wat ruimer en mooier exemplaar. Iets met een open dak als het ff kan.
 3. Spaarrekening Ticho
  Uiteraard gaat er een deel naar de spaarrekening van Ticho. Ik heb de enorme wens om hem op financieel gebied zoveel mogelijk te steunen. Natuurlijk moet hij zelf ook aan de bak, voor niets gaat de zon op, maar bijvoorbeeld een studie of het rijbewijs wil ik graag voor hem betalen. Simpelweg omdat dit vrij dure grappen zijn maar ik beide wel heel belangrijk vind. Als ik dan toch een miljoen tot mijn beschikking heb, dan reserveer ik ook meteen een stukkie voor zijn allereerste eigen huisje.
 4. Vakantie
  Echte vakantievierders zijn wij niet. Tenminste, we houden wel van vakantie, maar je zult ons niet in allerlei uithoeken van de wereld aantreffen. De Caribische eilanden daarentegen vind ik zalig. Hier zou ik absoluut een deel van het geld aan uitgeven. En als we dan toch aan die kant van de oceaan zitten, plakken we New York er gelijk aan vast.
 5. Mooie tas
  Als het op kleding aankomt ben ik absoluut geen luxepoes. Met een H&M’etje ben ik hartstikke tevreden en meer dan vijftig euro moet een trui niet kosten. Maar als het op tassen aankomt ben ik absoluut wél een luxepoes. Ik hou van mooie tassen. Ik heb hier een paar ietwat prijzige exemplaren in mijn bezit, maar er staan er nog genoeg op mijn wishlist. Als er toch een groot bedrag op mijn rekening staat en je het pinnen van een paar duizend euro niet eens merkt, doe mij dan maar deze, deze, deze en deze.
 6. Nieuwe garderobe (ook voor Robert en Ticho)
  Ja nou ja, als het geld er toch is, dan zou ik al mijn huidige kleding in de kledingcontainer deponeren – op een paar favorieten na – en een styliste inhuren die mij in allemaal fonkelnieuwe kleding steekt. Ik ben gewoon niet zo’n fashionkind, dus een beetje hulp is nooit weg. Een compleet nieuwe garderobe, bij elkaar geshopt door een geweldige styliste dus. Ik sla Robert en Ticho in dezen niet over. Ook zij krijgen wat leuks om aan te trekken.
 7. Goed doel
  Ja, lekker standaard antwoord wel, maar ik zou een deel aan diverse goede doelen schenken. Wij zijn niet zo van een vast maandelijks bedrag aan een vooraf bepaald doel. Wij geven liever geld aan bepaalde acties, mensen die bijvoorbeeld rennen voor een goed doel, mensen die vrijwilligerswerk in Afrika gaan doen, mensen die voor Stichting ALS in de Amsterdamse grachten springen, mensen die voor een heel concreet doel geld ophalen zeg maar. De doelen die ik sowieso niet zou overslaan zijn Stichting ALS, het Longfonds, Stichting Opkikker (of iets vergelijkbaars), KWF Kankerbestrijding en Spieren voor Spieren.

Nou, dat was het wel geloof ik. De rest (als er nog wat over is) zou ik gewoon op mijn rekening laten staan en gebruiken om lekker te leven. We zijn dol op lekker eten, borrelen, feestjes. Daar zou het ongetwijfeld naartoe gaan. En dan laten we onze vrienden en familie natuurlijk lekker meeprofiteren. Wat zou jij doen als je morgen wakker wordt met een miljoen op je rekening?

Bedankt voor het lezen!


Volg je mij al op Instagram?
Volg je mij al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *