Persoonlijk

Beauty & Brains Tag

Onlangs kwam ik op internet de Beauty & Brains Tag tegen. Omdat ik tags de vorige keren (hier en hier) heel leuk vond om in te vullen, besloot ik om deze ook over te nemen.

Laat ik even beginnen met de huishoudelijke mededeling dat ik heus niet vies ben van een beetje beauty en ook echt wel wat brains in mijn bezit heb, maar van beide niet uitzonderlijk veel. Ik ben een beetje saai, mutsig, degelijk, lekker gemiddeld. Misschien zullen mijn antwoorden daarom voor tegenvallende resultaten zorgen, maar so be it. Klaar voor? Gaan we!

Favoriete boek?
Ah, grappig. Ik denk dat ik één van de weinige redacteuren in Nederland ben die niet zo vaak een boek leest. De boeken die ik lees zijn vaak een biografie of een managementboek – dat vind ik dan weer wél interessant – maar uren wegduiken in een goed verhaal van één of andere beroemde schrijver: het gebeurt me zelden. Als ik op vakantie ben, wil ik nog wel eens iets lezen van Esther Verhoef of Saskia Noort maar meer ook niet. Ik verslind daarentegen wel stapels magazines. Mag ik daar ook een favoriet van noemen? De LINDA for sure. En de Viva Mama.

Lievelingsquote?
“If you want to be succesful in this world, you have to follow your passion, not your paycheck.” Ja, dat is één van mijn favoriete sayings én een reminder voor mezelf zo nu en dan. Hoewel ik er wel een kleine kanttekening bij wil plaatsen, want als ik mijn passie zou volgen dan kon ik mijn hypotheek niet meer betalen. Tsja…

Engels of wiskude?
Beide geen succes. Een wiskundeboek heb ik na Havo 4 nooit meer aangeraakt en mijn examen Engels is me met de hakken over de sloot gelukt. Als ik écht moet kiezen, doe me dan maar Engels.

Wetenschap of kunst?
Oeh, lastig. Kunst is zo ontzettend breed. Je maakt me niet gelukkig met een rondje door een museum, maar een mooie film of documentaire is aan mij wel besteed. De universiteit was echter de meest verschrikkelijk tijd uit mijn leven, daar kan ik echt niks leuks aan verzinnen want dat wetenschappelijke geneuzel was gewoon niks voor mij. Doe mij dan toch maar kunst.

Meest én minst favoriete vak op school?
Meest favoriet tijdens de havo: Nederlands (omdat ik daar nooit een onvoldoende voor haalde). Meest favoriet tijdens het hbo: strategische marketingcommunicatie. Meest favoriet tijdens de Universiteit: taalpsychologie en advertising and persuasion. Minst favoriet tijdens de havo: natuur- en scheikunde. Minst favoriet op het hbo: bedrijfseconomie. Minst favoriet op de universiteit: taal & betekenis én lab research.

Waar zou je graag studeren?
Rotterdam en Tilburg heb ik gezien. Als ik nu nog een studie zou gaan volgen dan zou ik voor Utrecht gaan. Omdat ik hier werk, heb ik meer met de stad dan met bijvoorbeeld Amsterdam. Een studie volgen in het buitenland zie ik mijzelf absoluut niet doen. Nu niet, tien jaar geleden niet en over tien jaar ook niet. Ik ben erg honkvast en zit hier prima.

Vertel eens een nerd-feit over jezelf?
Mwah, volgens mij heb ik niet echt hele nerdy trekjes. Misschien dat ik iedere dag een lijstje maak met alles wat ik die dag moet doen? Van ‘tandarts bellen’ tot ‘schrijven van blogposts’. Ja, dat is het meest nerdy hoor.

Waar zou je, anders dan je huidige onderwerp, graag over bloggen?
Over reizen. Het lijkt me geweldig om allerlei mooie plekjes op aarde vast te leggen op beeld en te omschrijven in woorden. Van hot naar her te vliegen, te leven als een digital nomad. Het enige probleem: ik ben niet echt reislustig. Mijn thuis is Papendrecht en no way dat ik daar ooit voor langere tijd wegga. Gaat ‘m dus niet worden.

Welke muziek heeft je leven veranderd?
Ehm, geen enkele muziek in het bijzonder. Ik ben dol op muziek, maar een duidelijke voorkeur voor een bepaalde stijl heb ik niet. Ik durf mijn telefoon ook nooit aan te sluiten op zo’n bluetoothspeaker, omdat ik bang ben dat er ineens zo’n foeilelijk lied van Twarres uit de boxen knalt terwijl ik samen met vrienden en vriendinnen ben. Of Broederliefde terwijl ik met mijn (schoon)ouders ben. Of Monique Smit met haar Twee Kleine Kleutertjes terwijl Ticho in geen velden of wegen te bekennen is. Om toch nog een beetje antwoord te geven op de vraag: de muziek van Beyoncé is altijd goed. Afgelopen jaar ben ik naar haar concert geweest en dat was echt waanzinnig. Die vrouw is fenomenaal.

Zo, dat was ‘m. Voel je vrij om deze tag over te nemen en laat het mij even weten als je dat doet. Ik lees graag met je mee 🙂 Bedankt weer en tot een volgende keer!


Volg je mij al op Instagram?
Volg je mij al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *