Persoonlijk

Vijf keer een #loedermoeder

Ik voed mijn kind op met alle liefde die ik in mij heb. Hij krijgt eten, drinken, kusjes, knuffels, aandacht, schone luiers, mooie kleren, veel speelgoed en eigenlijk alles wat zo’n babyhartje zich kan begeren.

Maar laten we eerlijk zijn, er zijn ook een aantal dingen waar de moedermaffia van gaat steigeren. Omdat ik me er niet voor schaam – echt niet – en omdat ik weet dat meer moeders deze zonden begaan, deel ik ze vandaag met je.

#1 Suikers
Ha! Hier moeten we natuurlijk mee beginnen. Toen ik nog in verwachting was, had ik me voorgenomen om onze newborn min of meer suikervrij op te voeden. In ieder geval het eerste jaar. Want waarom zou je zo’n volmaakt en suikerloos lichaampje op zo’n jonge leeftijd al vervuilen? Tja, dit voornemen is totáál mislukt. Ticho heeft inmiddels al patatjes op (zonder zout, dat dan weer wel), een paar hapjes schepijs, een likje Magnum, een slokje milkshake. Kleine levensgenieter.

#2 Schermtijd
Vierkante ogen, dat moeten we niet hebben. Maar eerlijk: niemand krijgt mijn kind zo snel stil als Bumba en Woezel&Pip. Een iPad, telefoon of televisie werkt gewoon als een trein op momenten van totale chaos en een drammerig kind. De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat het steeds minder vaak voorkomt, omdat Ticho nu meer interesse heeft in de planten, de gordijnen, de tafel, de spullen op de tafel en eigenlijk alles wat geen speelgoed is. Hem vastbinden in zijn wipper en voor de televisie zetten werkt niet meer. Maar dat deed ik wel.

#3 Te kleine spullen
Ik heb mijn kind en heel lang in kleine rompers gepropt en kon echt geen afstand doen van die leuke kleertjes in maat 68. Met als gevolg dat onze zoon soms een soort veredeld naveltruitje droeg. Ook zijn voetjes heb ik per ongeluk expres wel eens in een klein schoentje gewurmd en toen ik nog een aantal luiers in maat 3 had terwijl hij eigenlijk wel toe was aan maat 4 heb ik toch echt eerst die oude voorraad opgemaakt. Vooralsnog heb ik niet het idee dat hij hierdoor getraumatiseerd is hoor.

#4 De kinderwagen als boodschappenwagen
“Een kinderwagen is geen boodschappenkar!” Je zult het ongetwijfeld wel eens gehoord hebben. Toen ik nog redelijk onzeker in mijn rol als moeder was en met mijn kleine baby door de supermarkt liep, heeft een (oudere) vrouw dat tegen me gezegd. Oké, de baby was bedolven onder pakken melk, zakken chips, brood, beleg en meer, maar hij had er heus geen last van want hij lag gewoon lekker te slapen. Nu hij niet meer in de bak ligt maar echt in de stoel zit, is het minder makkelijk om de kinderwagen als boodschappenwagen te gebruiken, maar met een beetje passen en meten werkt het nog steeds uitstekend. Jammer voor die vrouw die het nodig vond om mij even de les te lezen, want ik doe het lekker nog steeds.

#5 Verzorging
No way dat ik van die smoezelige kinderen krijg met zwarte vegen, snottebellen, kwijl, vieze kleertjes en etensresten in het haar. Dat dacht ik toen ik nog jong en onbezonnen was. Inmiddels moet ik eerlijk bekennen dat ik al lang gestopt ben met het HEEL DE DAG boenen van Ticho zijn vieze gezicht en het schrobben van zijn zwarte handjes. Tuurlijk doe ik zijn snoet af als hij net gegeten heeft, ik knip zijn nagels, ik was zijn haren, smeer met bodylotion en maak zo nu en dan zijn oren schoon (wat ik samen met nagelknippen echt een %^&$&#& werkje vind), maar zes keer per dag verkleden omdat hij op zijn shirt heeft gekwijld? Never. Drie kwartier boenen na het eten van een Nijntje-koek? Nooit. Nee, inmiddels kies ik vaker voor het gemak. ‘Over tien minuten is ‘ie weer vies, dus laat ik er vooral niet teveel tijd in stoppen.’

Nou, ik geloof dat dit mijn vijf grootste mama-zonden zijn. Komen ze jou bekend voor?


Volg je mij al op Instagram?
Volg je mij al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *