Happy Moments

Happy Moments #14

Goedemorgen! Leuk dat je er weer bent. Er staat een nieuwe Happy Moments voor je klaar met heel veel gezellige foto’s. Lees je mee?

Afgelopen week was weer eens ouderwets gevuld met drankjes en afspraakjes met vriendinnen. De zomervakantie loopt op zijn einde, iedereen is weer in het land en dat merk ik in de agenda. Heerlijk, een beetje actie in de tent. De rust van de afgelopen weken heeft mij goed gedaan – al ben ik nog steeds immer moe – en ik heb een beetje zo’n ‘vernieuwde energie’ gevoel. En dan moet onze vakantie nog komen. Hoe fijn is dat?!

We beginnen onze nieuwe week zo: bij de huisarts. Ticho loopt al een poosje te hoesten en proesten, het gaat af en aan, de ene nacht gaat het prima, de volgende nacht is het een drama. Om te voorkomen dat het kind straks een dubbele longontsteking heeft en de huisarts zegt dat ik eerder aan de bel had moeten trekken, gaan we toch maar even langs. Ik weet dat je met kleine kinderen geen risico moet nemen, maar wil ook niet zo’n zeikmoeder zijn. Afijn, de huisarts is het met me eens dat hij een naar hoestje heeft en zijn trommelvliezen zijn ook wat geïrriteerd. Helaas doen ze niks aan zo’n soort situatie en moet het vanzelf – of met behulp van neusspray en dat soort zaken – over gaan.

Nieuwe week, nieuwe quote. Rond half tien ben ik op mijn werk en ga ik meteen aan de slag. Tot nu toe bevalt de planner echt uitstekend. Mijn week is heel overzichtelijk en daar vaar ik wel bij. Mijn notitieboekje houd ik nog wel bij de hand, voor het grovere kras- en kleurwerk, maar de belangrijkste dingen staan hierin.

Een vriendinnetje is op vakantie in Amerika en ik heb haar gevraagd om uit te kijken naar schoentjes voor Ticho, aangezien de prijs daar aanzienlijk lager is. Ik krijg deze doorgestuurd. Kopen maar! Zo leuk, die mini-Converse. Ik overweeg om dezelfde te kopen en dan ongegeneerd te twinnen met mijn zoon. Moet kunnen toch?

Kijk deze nou, met zijn yoghurt-gezichtje. Zo fijn thuiskomen. Die kuif loopt inmiddels een beetje uit hand he?!

Dit pakketje ligt op me te wachten: ons kraamcadeau voor vrienden. Omdat het geslacht nog onbekend was, hebben we even gewacht met iets kopen maar nu mochten we los (in het blauw). Ik ga voor het Snoozebaby verschoningsmatje want dat ding is gewoon zo handig, een romper van Noppies en voor de grote zus koop ik textielstiften en twee witte rompers zodat ze die kan kleuren voor haar nieuwe broertje. Best geslaagd, al zeg ik het zelf.

Peppie en Kokkie gaan uiteraard weer even een rondje fietsen. Vinden ze allebei dus echt geweldig om te doen en ik vind het geweldig om te zien. De rest van de avond gebeurt er weinig in Huize Weltevree. Heerlijk!

Zo, het is dinsdag en we hebben meteen een lekker klusje te pakken. Ik schrijf ieder kwartaal een aantal pagina’s voor een magazine voor kappers en voor iemand met geen verstand van het kappersvak is dat best een uitdaging, helemaal als de teksten in het Engels worden aangeleverd…

Tussen het werken door scoren we (mijn mede vreetkick-collega en ik) even iets zoets. Uiteraard eten we dit niet samen op want de rest van onze collega’s is er als de kippen bij. Hoewel, ik denk dat 75 procent van de inhoud in mijn maag beland is. En ik heb vanavond echt geen tijd om te gaan hardlopen…

Ik heb namelijk wat anders leuks op de planning staan. Na werktijd is het tijd voor een etentje met vriendinnetje Marline. We gaan naar Happy Italy (ideaal voor de snelle hap – het is een soort snackbar maar dan met pasta en pizza) en hebben het enorm gezellig. Deze pasta carbonara zal ongetwijfeld een crime voor mijn dieet zijn maar I don’t care. Een mens moet af en toe ook gewoon genieten toch? Ik ga morgen wel even een dag op rantsoen en dan hebben we het gewoon nooit meer over die snoepjes en pasta’s…

Rond 20.00 uur ben ik weer thuis en plof ik op de bank. Ik kijk een aflevering De Slimste Mens en waar ik voorheen echt fan was van dat programma, is dat nu veel minder. Ik irriteer me inmiddels echt enorm aan die ouwe chagrijn en vind de kandidaten ook steeds iets minder worden. Deze drie zijn niet bijzonder intelligent maar wél leuk!

Voordat ik naar bed ga, check ik nog even of deze kleine aap lekker ligt te slapen. Die heb ik namelijk heel de dag niet gezien en dus best wel gemist. Kijk ‘m nou liggen he. Lieffie is het!

Dit is woensdagochtend rond een uur of zeven. Ticho heeft vannacht weer zo lopen hoesten dat er van slapen weinig terecht kwam. Niet te doen. Als de hele wereld nog slaapt en het buiten nog donker is, zitten wij al beneden. Ik trek dit zo slecht. Mijn draak van een baby heeft er duidelijk minder moeite mee.

Die verdiept zich even in de literatuur die op onze salontafel ligt. Wijsneus!

Na zijn ochtendslaap wandelen we even naar de winkels. Ik maak een stop bij de Zeeman en zie dat ze de voorraad met bedtextiel hebben aangevuld. Mooi, want ik heb nog een setje nodig voor het campingbedje. Dat schattige hoeslakentje met hartjes neem ik ook mee voor een zwanger vriendinnetje. Ik heb nog steeds last van hormonen.

Even snel wat boodschappen halen terwijl Ticho zich uitstekend vermaakt met de cadeauverpakking. Ik zei het toch: alles wat geen speelgoed is, is leuk.

Assepoester op je beeldscherm! Moet ook gebeuren he.

Hij heeft nog niet door dat ik in mijn kamertje sta en ligt superlief op zijn duim te sabbelen en naar buiten te staren. Ik kan wel uren naar dit lieve ventje blijven kijken.

Goed kapsel, of niet? Die ene antenne is voor de televisie en die ander voor de radio. Ticho is supervrolijk – want lange middagdut – en vermaakt zich prima op de grond met zijn blokken. Handig, kan ik ondertussen even wat aan het eten doen. De rest van de avond gebeurt er weinig meer. Ik ga even langs mijn moeder en duik daarna in bed.

Een sprongetje in de tijd naar mijn mega gezonde healhty fitgirl lunch van de donderdag: een wit broodje met op de ene helft een kroket met fritessaus en op de andere helft eiersalade.

De rest van de middag wordt er gewoon hard gewerkt, onder andere aan één van de nog uit te komen magazines van dit jaar. We overleggen heerlijk in het zonnetje en zodra de eerste regendruppels vallen zijn we klaar. Timing!

Mama en opa komen eten, dus ik fiks een grote pan met spaghetti. Het liefst at ik iedere dag spaghetti. By far mijn lievelings!

Kind van zijn moeder!

Nu er maar liefst vier tanden in dit smoeltje zitten, moeten die natuurlijk gepoetst worden. Ik hoor en lees vaak dat dit gepaard gaat met veel drama, maar hier is het so far so good. Ik poets de vier tandjes eerst even zelf, maar daarna geef ik de borstel aan Ticho, die echt gaat huilen als je na tien minuten sabbelen dat ding van ‘m afpakt.

Als ik Ticho op bed gelegd heb, wandel ik naar dit restaurant aan het water. Ik heb afgesproken met een vriendinnetje om wat dingen door te spreken (zij gaat mijn PR-werk bij de korfbal van me overnemen) én…

om een rosé’tje te drinken. Ik drink dus zelden alcohol, maar op haar ‘doen we er eentje?’ kon ik gewoon niet anders dan instemmend knikken. En zo geschiedde. Ik ben zo’n slechte alcoholist dat ik met dit glas heel de avond doe, maar smaken doet ‘ie zeker!

Goedemorgen deze vrijdagmorgen! Na het flesje in bed is het kroel- en speeltijd. Hier word je toch meteen vrolijk van?

Na een klein half uurtje verkassen we naar beneden. Kan ik mooi even ontbijten terwijl Ticho zich vermaakt met de blokkenkar.

Voor zijn ochtendslaap wordt er nog even overlegd met meneer Beer van PSV. Dat kind van ons heeft straks echt een identiteitscrisis en als ik hem was zou ik lekker fan van Ajax worden. Gewoon om papa en mama te pesten.

Na 2,5 uur ga ik maar eens boven kijken en dit is wat ik aantref. Blijkbaar is hij gewoon heel erg moe geweest want zo’n lange ochtenddut heb ik nog nooit meegemaakt. Ik laat ‘m lekker verder slapen en geniet nog even van de rust.

Zo, deze marmot is wakker. Na twee uur en drie kwartier. Niet normaal toch? Ik zet ‘m in zijn Stokke en snij gauw een banaantje voor ‘m. Volgens mij is dat wel één van zijn lievelingshapjes. Helemaal als het niet gepureerd is maar hij de stukjes gewoon uit zijn mond kan spugen, tussen zijn vingers kan kneden, over de tafel kan smeren…

Daarna gaan we naar mijn vader en zijn vriendin. Die zijn weer terug van vakantie en zien er bijzonder gezond uit. Rond 14.00 uur ligt Ticho weer in zijn bed en stiekem kruip ik dan ook even onder de wol.

JOEHOE! Ik moet zo hard lachen om deze foto. Het lijkt hier net alsof we een enorm nieuwsgierig en ondernemend kind hebben, terwijl dat in werkelijkheid dus helemaal niet zo is.

Ons avondeten. We lijken wel een stel studenten he? Maar ik vind het heerlijk. Een pistoletje met carpaccio, parmezaan, truffelmayonaise, pijnboompitjes en rucola.

Let niet op de rotzooi. Ik ben gestopt met continu opruimen want dat is echt useless. Ticho vermaakt zich een half uur met het op de trap leggen van zo’n onderdeel van de vuurtoren en dit er dan vervolgens vanaf gooien. Je kunt er maar druk mee zijn. Als het kind op bed ligt, gaat Robert er vandoor – een mannendingetje ofzo – en krijg ik een vriendin op de thee. Heerlijke vrijdagavond!

Zaterdag is houthakdag. De stapel hout naast ons huis is nog steeds enorm maar inmiddels echt al gehalveerd. De mannen zijn druk bezig. Zo zitten we er van de winter warmpjes bij!

Ondertussen ligt Ticho te slapen en werk ik vast een klein beetje aan deze Happy Moments. Ik neem steeds meer foto’s en om het dan allemaal op zondagavond in elkaar te moeten flansen zie ik niet zo zitten. Steeds een beetje dus.

Wakker en trek in een banaantje. What else? Welk fruit is bij jullie favoriet?

In de middag ga ik met vriendinnetjes Esther en Sandra high tea’en. Dat hadden we al zo lang niet meer gedaan. Het is heel lekker en ook heel gezellig. Wederom een beetje een slechte dag voor mij en mijn fitgirllifestyle maar who cares?!

HALLOOOO HIER ZIT IK! Aan het eind van de middag brengen we een bezoekje aan de kantine – die is weer open na een paar weken zomervakantie – en spelen we wat op het kunstgras.

Na de zaterdagmiddagborrel wordt er met een aantal vrienden bij ons thuis gegeten. Spareribs en patat. Het is zaterdag, dan mag het. Ik eet overigens een kaassoufflé (ik vind spareribs zo smerig en word helemaal kriegelig van dat bot in mijn mond) en wat friet. Zit nog bom- en bomvol van de high tea dus na het eten ben ik officieel acht kilo zwaarder en zo misselijk als een gek. Na het eten doen we met z’n allen nog even koffie en een Limoncello (ja, ik ook) en als de rust is wedergekeerd besluit ik om lekker te gaan slapen. Zaterdagavond 22.00 uur en ik lig in bed. Feest!

Op zondagochtend begin ik met dit ontbijt: SKYR met havermout. In een poging om weer een soort van gezond te doen. En ja, ik weet heus wel dat die SKYR niet echt suikervrije shit is, maar toch. Smaakt me trouwens voor geen meter, ik wil liever een afbakbroodje met grillworst.

Na het ochtendflesje en ons ontbijt leggen we deze pretletter weer in zijn bed. Uiteraard eerst nog even gek doen met papa. Gotta love sundays!

Halverwege de ochtend ga ik toch nog even voor twee crackers met kaas en boterhamworst. Beter dan die bak yoghurt!

Als Ticho weer wakker is, hebben we visite. Vriendinnetje Dionne komt even iets ophalen én babykroelen. Gezellig!

En de schat had cadeautjes meegenomen voor Ticho. Zo lief. Dit boekje van Woezel & Pip – altijd goed – ennnnnnn drie Invisibobble haarelastieken, aangezien dat echt zijn favoriete speelgoed is. Hij heeft zich er de rest van de zondag uitstekend mee vermaakt.

Op een schaal van één tot tien: hoe ongezond ben ik bezig? Morgenochtend moet ik weer op de weegschaal en ik hoop met heel mijn hart dat ik niet teveel ben aangekomen. Komende week maar weer even extra streng hoor. Afijn, als Ticho slaapt, kijken wij een aflevering Shooter. Die serie is echt een aanrader!

En uiteraard zetten we daarna Feyenoord aan. Het seizoen is weer begonnen en dat vinden wij allebei fijn. Over ons tv-meubel: da’s de welbekende BESTA van IKEA en we moeten ‘m nog even finetunen met een plank bovenop, de draden fatsoenlijk wegwerken en de deurtjes stellen. Komt ooit. Hoop ik.

Na de 2-1 winst trekken we deze slabber uit de kast. Ticho is lid van de Kameraadjes en kreeg een week of twee geleden dit leuke cadeautje van de club. Ik kan dus echt niet wachten tot hij groot genoeg is voor een Feyenoordtenue. <3

De spaghetti heeft hem goed gesmaakt hoor. Viezerik! Echt werkelijk alles zit onder de spaghetti. De stoel, de vloer, de tafel, zijn kleren, zijn haar, zijn gezicht, zijn armen en handjes…

Als we de boel hebben opgeruimd en schoongemaakt gaan deze twee een rondje fietsen. Ik haal ondertussen wat te eten voor mezelf (daar durf ik na al die ongezonde foodpics geen foto meer van te delen maar het kwam bij de Grote Gele M vandaan). Na het rondje fietsen doen we Ticho onder de douche, krijgt hij zijn fles en daarna is het bedtijd.

Inmiddels is het bijna half negen, zet ik deze Happy Moments in elkaar, drink ik zo nog een bakkie koffie en daarna ga ik mijn spullen voor een nieuwe werkweek vast klaarleggen. Komende week is er weer eentje met iets meer lucht in de agenda maar we gaan we zien wat daar uiteindelijk van terechtkomt.

Bedankt voor het lezen!


Volg je mij al op Instagram?
Volg je mij al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *