Persoonlijk

Het kopen van de kinderwagen…

Een kinderwagen kopen vond ik één van de lastigste dingen toen ik in verwachting was van Ticho. De wereld met wagens is nogal een jungle en het aanbod lijkt eindeloos. 

Omdat de prijzen er ook niet echt om liegen, was ik zo bang om een verkeerde keuze te maken. Daarom begon mijn zoektocht met een online oriëntatie. Alle mogelijke merken, kleuren, varianten, limited editions en winkels werd onderworpen aan een keuring. Ik las allerlei testen, speurde fora af en zocht naar meningen van anderen. Uiteindelijk bleven er een aantal merken met varianten over en toen ging ik dus vol goede moed naar de Babydump (wat een naam hé?!) in Capelle aan den IJssel.

Stiekem was ik al een beetje verliefd geworden op de Joolz Day in de kleur Parrot Blue en dit was dan ook de wagen waar ik linea recta op af liep. Onderweg keek ik heus nog wel een beetje naar de wagens van Mutsy (degelijk voor een degelijke prijs) en Bugaboo (schreeuwend duur en te laag voor twee lange mensen), maar die werden het wat mij betreft niet. Die Joolz Day, dat was ‘m. Dacht ik. Tot mijn dikke buik, mijn hormonen én ik daar dus stonden, tussen zeshonderd verschillende kinderwagens van het merk Joolz. Een beetje vertwijfeld keek ik om me heen, niet wetende waar te beginnen en uiteindelijk viel mijn blik op de Joolz Day Discovery. Gewoon een Joolz zoals alle anderen, alleen dan met lederen accenten. Een stoere maar ook stijlvolle wagen.

“Maak anders even een rondje”,  sprak de verkoper, die natuurlijk feilloos aanvoelde dat ik onder invloed van hormonen absoluut niet in staat was om op korte termijn een fatsoenlijke beslissing te nemen. Nou weet ik niet of het aan mij ligt, maar ik vond het een tikkeltje vreemd om met een lege kinderwagen een rondje door de winkel te lopen. Goed, lang verhaal kort: uiteindelijk werd het de Joolz Day Discovery en tot op de dag van vandaag ben ik daar heel erg blij mee. Ik koos voor de kleur Mountain Grey en dat is het enige waar ik misschien een beetje spijt van heb. De andere kleur was namelijk Forest Green en ik geloof dat ik die kleur tóch net iets toffer vind. Maar goed, dat draaien we niet meer terug en met de grijze variant kan ik ook heus wel voor de dag komen. De wagen komt overigens uit een limited edition dus ik geloof dat ‘ie momenteel niet meer te verkrijgen is.

Qua praktische zaken: hij rijdt prima, heeft een ruime bak en een stoel die twee kanten op kan. De summerseat is een handige toevoeging en de handgreep met structuur vind ik prettig. Bovendien is het dus een wat hogere wagen, waardoor ‘ie ook prima als kinderstoel doorkan als je eens ergens een hapje gaat eten. In- en uitklappen is na enige oefening een fluitje van een cent en ja, ik vind ‘m er ook nog eens stylish uitzien. Een nadeel vind ik de enorm kleine bak onderin de wagen. Deze bak dient volgens mij voor je boodschappen. Nu weet ik niet hoe het bij jou zit, maar ik heb toch wat meer dan een pak melk en wat broodbeleg nodig. Mijn boodschappen passen absoluut niet in dat kleine bakkie. Zo’n boodschappennet vind ik echt geen porem, dus kocht ik er een winkelmandje van Mutsy bij.

Verder had mijn Joolz een bijpassende luiertas met dezelfde stoere lederen accenten en kreeg ik de voetenzak én maxi cosi adapters er gratis bij. Of nou ja, gratis zou ik het niet willen noemen, maar je begrijpt wat ik bedoel. Al met al een complete wagen die wat mij betreft een echte aanrader is!


Volg je mij al op Instagram?
Volg je mij al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *