Persoonlijk

Wat is de planning?

Regelmatig krijg ik de opmerking dat ik altijd zo druk ben. Ik kan me heel goed voorstellen dat anderen dat vinden. Werken, sporten (zo af en toe dan), een kind verzorgen, met vriendinnen afspreken, vrijwilligerswerk et cetera.

Laat ik beginnen met de mededeling dat ik de meest geweldige man van deze aardbodem heb. Hij is de liefste en leukste papa voor Ticho en de liefste en leukste voor mij. Dankzij hem kan ik doen wat ik allemaal wil doen en voel ik mij zelden bezwaard om ‘weer’ een dag/avond/weekend op pad te gaan. Daarnaast hebben we veel vrienden en familie die bereid zijn om bij te springen mocht dat onverhoopt eens nodig zijn.

Quality time of tijd alleen?
Natuurlijk hebben wij geen kind gekregen om ‘m elders onder te brengen. Maar als een huismus samen op de bank naar de televisie staren, zit ook niet echt in ons systeem. Natuurlijk kan ik onwijs genieten van die quality-time en als het moet dan lukt het me prima om de rest van mijn leven met man en kind in een grot te wonen. Toch zou ik me geen raad weten zonder wat leuke uitstapjes voor mezelf. De frequentie is sinds de geboorte van Ticho wel lager geworden – de behoefte is duidelijk minder -, maar tijd voor vriendinnen, tijd om te sporten, tijd om me op andere gebieden te ontwikkelen: ik heb het nog steeds wel nodig. Dus plan ik mijn agenda altijd bomvol en houd ik alle ballen hoog.

Liefde voor lijstjes
Om mijn drukke schema vol te houden en niet alles te vergeten – wat al een uitdaging an sich is met die vreselijke zwangerschapsdementie – werk ik met lijstjes. Geen Bullet Journal-achtige taferelen want daar heb ik natuurlijk geen tijd voor, maar gewoon een notitieboekje waar ik per dag in schrijf wat er moet gebeuren voor mijn werk (ik werk 28 uur per week), waar en wanneer ik met wie heb afgesproken en wat ik thuis nog moet regelen. Het bijhouden van zulke lijstjes vind ik heel prettig omdat ik zo ten eerste nooit meer wat vergeet én het mij helpt om te plannen. Op zondag (en sporadisch op maandagochtend) sla ik mijn boekje open voor de komende week en verdeel mijn belangrijkste taken over de dagen die komen gaan. Verder schrijf ik mijn afspraken op, maak ik een lijstje met te halen boodschappen én noteer ik wanneer Robert niet thuis is. Want ja, ook die heeft duizend-en-één hobby’s.

De toekomst
Inmiddels is Ticho alweer ruim negen maanden bij ons en hebben wij de afgelopen maanden meer dan eens ervaren wat échte drukte is. Omdat de tijd in een zucht voorbij gaat, heb ik wel besloten om het wat rustiger aan te gaan doen. Met pijn in mijn hart stop ik met het trainen geven en coachen van die kleintjes op de korfbal en ook mijn andere vrijwilligerswerk leg ik naast me neer. Wellicht dat er in de toekomst weer tijd en ruimte voor komt, maar voorlopig gaat mijn focus even richting mijn gezin, mijn familie en mijn vriendinnen.

En hier?
Je voelde het misschien al een beetje aankomen, maar ook deze blog drukt een behoorlijke stempel op de invulling van mijn week. Naast mijn werk – waar ik ook al hele dagen bezig ben met contentcreatie en het wegzetten daarvan – is het best een opgave om het hier ook een beetje fatsoenlijk gevuld te krijgen en te houden. Toch geeft het me zoveel energie als ik zie hoe de bezoekersaantallen stijgen en word ik helemaal happy van die lieve reacties en berichtjes, dat ik absoluut niet van plan ben ermee te stoppen. Om wel een soort rust omtrent de blog te creëren – niet alleen voor mezelf maar ook voor de bezoekers – wil ik voortaan iedere maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag sowieso een artikel posten. Mocht ik op één van de andere dagen ook iets kunnen of willen delen dan zal ik dat absoluut niet nalaten, maar op deze vier dagen kun je je hier melden voor een vers stukkie content. Zo, is dat ook weer afgekaart.

Ga ik nu even een begin maken aan mijn nieuwe notitieboekje, want mijn huidige exemplaar is bijna vol 🙂

Bedankt weer voor het lezen!


Volg je mij al op Facebook?
Volg je mij al op Instagram?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

2 Comments

  1. Heel leuk om jouw ervaringen in je blogs te lezen en veel is zo herkenbaar!
    Ik ga je site zeker vaker bezoeken!

    1. Ah wat leuk om te horen! Thanks! <3 xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *