Momlife

Ticho zijn lievelingsboekjes

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het voorlezen van je baby. Het schijnt goed te zijn voor de woordenschat, maar buiten dat is het natuurlijk ook gewoon een gezellig momentje.

Nou moet ik eerlijk bekennen dat wij niet standaard iedere avond een voorleesboek erbij pakken. Ik heb het in het begin wel geprobeerd, maar het werkte niet. Ticho was er na drie zinnen wel klaar mee, sloeg vervolgens het boekje uit mijn handen en ging mekkeren. Hij heeft zo ontzettend weinig geduld. Toch staan er in zijn kast meer dan voldoende voorleesboeken. Vandaag vertel ik welke favoriet zijn.

Kikker
De voorleesboekjes van Kikker van Max Velthuijs vind mama vooral erg leuk. We hebben er een aantal. Twee wat dikkere exemplaren met meerdere verhaaltjes erin, twee van die stevige kleine boekjes én een gepersonaliseerde variant. Als we door deze boeken bladeren, benoem ik gewoon wat we op de bladzijde zien. Het verhaal kort ik hier en daar wat in en sommige bladzijdes slaan we over. Het omslaan van de bladzijdes vind Ticho eigenlijk wel het allerleukste. De verhalen in de boekjes zijn vrij simpel maar ik vind ze ook wat aan de lange kant.

Boer Boris
Dit boek kreeg ik van een vriendin toen ik hoogzwanger door het leven ging. Ik had nog nooit van Boer Boris gehoord, maar zij wist me te vertellen dat het bij haar in de kleuterklas een hit was. Dit boekje heb ik vooral in het begin heel veel voorgelezen. Natuurlijk begreep die kleine garnaal van een paar weken oud totaal niet wat ik aan het doen was, laat staan dat hij enig besef had van het verhaal in het boekje maar toch. Het exemplaar dat wij hebben is van stevig karton en heeft een kort en bondig verhaal. Volgens mij is de essentie dat een kind middels dit boekje leert tellen. Op de eerste bladzijde wordt één dier benoemd, op de tweede bladzijde twee dieren en zo verder. Leerzaam dus. Ik vind het leuk!

Raad eens hoeveel ik van je hou
Ja jeetje, dit is toch wel zo’n voorleesboek dat iedere mama in de boekenkast van haar kind moet hebben staan. Het verhaal is zo aandoenlijk. Van dit boek hebben wij de minder stevige variant – die gewoon van papier zeg maar – en dat is het enige nadeel dat ik kan verzinnen. Gelukkig is het makkelijk op te lossen: koop de versie met kartonpapier. Dat zou ik sowieso aanbevelen want geloof me, zo’n boek van papier is binnen no time gesloopt.

Rupsje Nooitgenoeg
Ook een krijgertje en ook een klassieker. Wie heeft ‘m niet? Rupsje Nooitgenoeg is populair en ik begrijp wel waarom. Het is een mooi verhaal, de tekeningen zijn mooi en het is herkenbaar want ook Ticho is altijd en eeuwig aan het eten. Grapje natuurlijk. Rupsje Nooitgenoeg is een musthave voor iedere boekenkast.

De spin die veel scheetjes laat
Alleen al voor de titel wil je dit boek hebben toch? Dit boek is geschreven door Filemon Wesselink (wie ken hem niet?) en de tekeningen in het boek zijn verzorgd door Clarinde Wesselink. Het verhaal is grappig – het gaat over een spin die bruine bonen heeft gegeten en daardoor veel scheetjes laat en nu wil niemand meer met hem spelen – maar het zijn vooral de tekeningen die me blij maken. Een redelijk nieuw boek tussen de klassiekers.

De kleine walvis
Dit is by far het allermooiste voorleesboek in Ticho zijn kast. Het boek is geschreven én geillustreerd door Benji Davies. We hebben de normale en de wintereditie en ik ben er dus echt dol op. De illustraties zijn zo zo zo belachelijk leuk. Het boek is wel aan de prijzige kant, maar dat heeft mij er niet van weerhouden om het te kopen. Het is iedere euro absoluut waard. Ik hoop dat deze Benji Davies nog veel en veel meer mooie boekjes gaat maken. Ik koop ze allemaal!

De wishlist
Er staan ook nog een aantal boeken op Ticho (mijn) wishlist. Zo hebben we De Gruffalo nog niet in ons bezit, missen er nog een aantal traditionele boeken zoals Jip en Janneke, wil ik graag ‘Slaap maar fijn, bouwterrein’ hebben én kan wat leesvoer van Woezel en Pip ook geen kwaad. Investeren in mooie prentenboeken is wat mij betreft een uitstekend idee! Welke voorleesboeken liggen er bij jullie in de kast? En heeft jouw kindje een favoriet?

Bedankt voor het lezen!


Volg je mij al op Instagram?
Volg je mij al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *