Happy Moments

Happy Moments #11

Ik heb geen klachten of verzoekjes om te stoppen gehad de vorige keer, dus we zijn er vandaag weer met een nieuwe Happy Moments. Lees je mee?

De afgelopen week was zo chill. Heerlijk. Ik ben eigenlijk altijd zo iemand met een bomvolle agenda, zes afspraken op een dag en vier feestjes per weekend, maar ik geloof dat het in die agenda van mij nu ook komkommertijd is. Niet dat ik heel de week niks uitvoerde hoor. We begonnen maandagavond namelijk gewoon met een feestje, ik sprak (weer) af met vriendinnen en had veel qualitytime met Ticho.

We beginnen met dit te vrolijke plaatje van collega Kristel en de snoeppot. Maandag besluiten we om samen in de lunchpauze even naar de supermarkt te lopen om heel veel snoep te halen voor de afdelingssnoeppot. Om 12.30 uur zit het ding nog he-le-maal vol en zo’n half uurtje later is de helft er ongeveer uit. En ben ik misselijk.

Na mijn werk wandel ik in het avondzonnetje naar een verjaardag. Het is echt heerlijk weer en zo met de groene bomen en het zonlicht dat door de takken valt is deze mooiste straat van het dorp nóg mooier.

Deze knapperd is er ook bij. Met zijn rode wangetjes. Ik ben blij om hem weer te zien!

Welkom bij Eigen Huis & Tuin! Robert gaat aan de slag met deze ietwat uit de hand gelopen dakplataan terwijl ik geniet van een ijsje. 

Het is dinsdagochtend en ik zit weer achter mijn bureau op kantoor. Ik begin de dag altijd met koffie in de auto en als ik eenmaal op mijn werk ben stap ik over op thee. Deze thee van Clipper is by far favoriet.

Even doorspoelen naar de avond. We eten een broodje hamburger van de slager – te lekker – en voor een toetje word ik richting de Grote Gele M gestuurd.

Ja jongens, even serieus, deze vrolijke Frans wil je toch alleen maar overladen met kusjes en knuffels? Dat is ook wat ik doe tussen 18.00 uur en 19.30 uur, maar daarna is het echt bedtijd voor de kleine man en zijn kuif. Doei vriendje, tot morgen!

Als boven alles rustig is en Ticho lekker ligt te slapen, parkeer ik mezelf op de bank. Als ik opkijk is dit mijn uitzicht. Er wordt heel erg hard aan de schuur gewerkt en inmiddels liggen bijna alle dakpakken erop. Zodra deze mancave klaar is, gaan we beginnen aan de rest van de tuin.

Goed, ieder zijn of haar taakje natuurlijk. Dakpannen leggen is niet helemaal mijn ding, boekjes lezen op de bank wel. Dat is dus wat ik de rest van de avond doe. Genieten hoor!

Goedemorgen deze woensdagmorgen! Lekker wakker worden weer, met deze vrolijkert samen in het grote bed. Als ik vrij ben dan krijgt meneertje altijd zijn eerste fles bij mij in bed en verhuizen we daarna samen naar beneden. Ik hou van die momenten!

Zodra Ticho in zijn ledikant ligt voor zijn ochtendslaapje, duik ik met laptop en al ook weer terug in bed. Ik werk even aan de blog, ga daarna douchen en aan de keukentafel verder aan het werk.

Kijk ‘m nou, de smurf. We hebben ons allereerste fietstochtje samen en ik vind het echt su-per-leuk. Ik, als fanatiek fietshater, vind het superleuk. We gaan even een broodje eten bij vriendinnetje Sandra en uiteraard gaat het ineens regenen. Ben ik een keer op de fiets gestapt, krijg je dit… Na een korte fikse bui klaart het gelukkig meteen weer op dus we komen helemaal droog thuis.

Die fiets heeft z’n geld al bijna opgebracht hoor. ’s Avonds fietsen deze twee nog een stukje terwijl ik koffie drink met opa, die weer gezellig is blijven eten.

En daarna is het tijd voor dit. Mijn meest gehate klus van de week: verse hapjes maken. Hoewel, het kost me maar een uurtje en dan kunnen we er weer een dikke week tegenaan. Al met al dus prima te doen, maar ik moet me er gewoon even toe zetten.

Dit is de eerste foto die ik op donderdag maak. Het was een vreemde dag en ik kwam er gewoon niet echt aan toe om een foto te maken van wat dan ook. Gelukkig is dit best een leuk plaatje om mee te beginnen toch? Ticho speelt het liefst met alles wat geen speelgoed is. Herkenbaar voor andere mama’s? Pakjes snoetenpoetsers, lege plastic zakjes, wc-rollen, haarelastiekjes…

We geven meestal gewoon yoghurt uit een normaal pak, maar deze slechte huisvrouw was dat vergeten te kopen. Dan is mijn hoardervoorraad van Ella’s Kitchen (fan!) dus een uitkomst. Het toppunt van chill: het kind kan zijn eigen zakje beethouden en weet hoe het werkt met leegzuigen. Geen gehannes met een lepel meer.

Als Ticho rond 19.00 uur naar bed verdwijnt hebben wij een afspraak met de hovenier. We nemen de herziene tekeningen van de tuin door en komen tot de conclusie dat het zo – op nog wat minuscule aanpassingen na – naar onze wens is. Omdat het er deze zomer sowieso niet meer van gaat komen en omdat we nog geen geldboom gevonden hebben, gaan we het plan wel even uitstellen, maar volgend jaar zomer kunnen we #projectachtertuin van de lijst afstrepen.

Ik ben best wel een sportliefhebber dus kijk uiteraard naar de Oranje Leeuwinnen. Eerijk, omdat ik in principe alleen maar Eredivisievoetbal óf beter kijk, is het toch een beetje wennen.

En ik heb weer een vrije dag dus dat betekent een fles in het grote bed. Goedemorgen! We zijn bezig met oefenen om naast de zakjes van Ella’s Kitchen ook de fles zelf beet te houden, maar dat gaat nog niet heel soepel. Hij houdt ‘m twintig seconden zelf beet en denkt vervolgens: de mazzel, daar ben je mijn moeder voor om ‘m vast te houden. En gelijk heeft ‘ie natuurlijk.

Na de fles verkassen we dus naar beneden. Terwijl de kleine boef wat rond schuifelt in zijn slaapzak, neem ik mijn eerste bakkie koffie. Ik kan gewoon echt niet zonder!

Als Ticho wakker is uit zijn ochtendslaap, gaan we even langs mijn vader. Die gaat op vakantie dus we moeten natuurlijk wel even gedag zeggen. Ik schreef het al eens eerder, maar het kind is enorm eenkennig aan het worden. Zodra mijn vader te dicht in de buurt komt, gaat meteen die strot open. Gelukkig duurt het niet langer dan vijf minuutjes en daarna is dit de situatie. Lief toch?

En doorrrrrrr naar het volgende bezoekje. Even langs bij Esther, die ook lekker vrij is vandaag.

De rest van de middag is mijn kleine schurk in dromenland en ga ik nog even aan werk. Robert is rond 17.00 uur thuis en dat betekent: WEEKEND! Heerlijk om zo te beginnen toch?

Nog voordat de uitslag van de Haringtest bekend gemaakt wordt, haal ik twee broodjes haring bij de plaatselijke visboer. Ik vind het prima te eten, al ben ik natuurlijk absoluut geen haringkenner. Op zaterdag staat de uitslag in de krant en de visboer waar deze twee vandaan kwamen is ook getest: een keurige 7,5.

Na het eten kruip ik nog eventjes op de bank en daarna ga ik naar vriendinnen om een drankje te doen. Het is nog heel goed te doen qua temperatuur, dus we zitten lekker heel de avond buiten. Ik hou van zulke avondjes!

Kijk, vroeger was mijn hobby dus uitslapen, maar ik kan me niet eens herinneren wanneer ik dat voor het laatst gedaan heb. Tegenwoordig is mijn hobby om samen met deze knapperd wakker te worden voordat de rest van Nederland ontwaakt!

Het resultaat: in desperate need of coffee. Ik kijk ondertussen de docu/film ‘To The Bone’ over een meisje met anorexia maar ik kan het niet aanzien. Ik weet van de ophef die erover ontstaan is en nu ik het zelf bekeken heb, kan ik me dat heel goed voorstellen. Het wordt allemaal heel erg verheerlijkt ofzo, terwijl een eetstoornis zo heftig is. Bij ’13 Reasons Why’ had ik overigens helemaal niet zo’n gevoel van herkenning bij de ophef. Dat voelde anders ofzo.

Aan het eind van de ochtend hebben we een babydate. Een vriendin met haar te leuke zoontje (ik ga ‘m een keer kidnappen maar dat weet ze nog niet) komen gezellig langs terwijl onze mannen buiten hout aan het hakken en zagen zijn.

Kan iemand even de pauzeknop voor me indrukken? Deze luiwammes komt eindelijk in beweging. Het tijgeren gaat nog uiterst moeizaam, maar het lukt ‘m wel. En het staan aan de bank/tafel is zijn nieuwste hobby. Groot is ‘ie zo he?

Zo, tijd voor de welverdiende zaterdagmiddagborrel. Ticho is echt een kind van zijn vader, zoals je ziet.

* In dit flesje zat Heineken 0,0% dus met dit gelebber aan de fles heeft ons kind GEEN alcohol binnengekregen.

We beginnen de zondag met de laptop op schoot. Even een beginnetje maken aan deze Happy Moments, dat scheelt vanavond weer tijd. Ik voel me niet helemaal jofel – heb wat last van mijn rug – dus voordat ik einde middag instort wil ik vast wat gedaan hebben.

Waar met dit uitzicht natuurlijk helemaal niks van terecht komt. Vrolijke pretletters die twee.

Never not eating. Na zijn fruithap (met een hele banaan en een hele peer) krijgt Ticho nog een mini rijstwafeltje. Het is net een kliko en op is op wordt niet echt geaccepteerd.

De rest van de middag is dit min of meer mijn uitzicht: volle wasrekken en een rommelige slaapkamer. Sinds gisteren (zaterdag) doet mijn rug dus echt enorm pijn – geen idee hoe het komt – en het enige fijne is gewoon plat op mijn rug liggen. Dat doen we dan maar.

We halen een Pizza Carpaccio for dinner en uiteraard eet ons vuilnisbakkie de randjes op. Deze pizza is mijn allerlievelings en het liefst eet ik ‘m iedere dag.

Na het eten is ons vriendje een beetje mieperig dus ik laat een laagje water in het bad lopen en leg ‘m daarin. Altijd een goed idee. De zwemlessen staan in verband met de zomervakantie even op pauze, dus maken we ons eigen zwemfeestje maar. Ticho ligt heel tevreden een dikke twintig minuten te spetteren en achter de speeltjes aan te jagen.

Na de baddersessie is het tijd voor zijn laatste fles en rond 19.30 uur ligt meneer in bed. Wij drinken nog een bakkie koffie, Robert kijkt één of andere vage serie en ik duik weer ons bedje in. Ik hoop echt dat die irritante rugpijn morgen weg of een stuk minder is want anders weet ik even niet hoe ik een uur in de auto ga overleven. Goed, zorgen voor morgen.

Komende week is niet druk, maar wel leuk. Eigenlijk net als afgelopen week dus. Ik moet uiteraard gewoon werken, maar verder is de agenda op twee borrelafspraken nagenoeg leeg. Wat er verder nog op de planning verschijnt is ook voor mij een grote verrassing dus ik zou zeggen: kom je volgende week weer even kijken?


Volg je mij al op Instagram?
Volg je mij al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *