Persoonlijk

Ik kan niet zonder…

Ik kan niet zonder Robert en ik kan niet zonder Ticho. Lijkt me duidelijk. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer dingen waar ik absoluut niet zonder kan. 

 

Vandaag vertel ik wat ik áltijd bij me of in de buurt moet hebben, om een hyperventilatieaanval te voorkomen. Dit zijn alleen maar materiële en uiteraard enorm vervangbare spullen. Ik kan namelijk ook niet zonder liefde, zonder gezondheid en zonder mijn vrienden en vriendinnen. Maar da’s logisch.

Mijn notitieboek
Werkelijk alles wat ik moet doen of gedaan heb schrijf ik op. Al zo lang ik me kan herinneren zet ik geen stap zonder een notitieboek. Hier schrijf ik mijn to-do-list in, mijn afspraken, mijn aantekeningen, alles. Als dat ding kwijtraakt of als ik hem vergeet dan breekt er echt paniek uit. Mijn notitieboek staat absoluut op één in de lijst van spullen waar ik niet zonder kan.

Mijn telefoon
Ja, op zich ook wel logisch natuurlijk. Met mijn telefoon maak ik duizend foto’s per dag, bel en Whatsapp ik me suf, er staan aantekeningen in, ik gebruik ‘m voor het bijhouden van onder andere Instagram en we hebben – lekker burgerlijk – ons gedeelde boodschappenlijst erin staan. Ik zou best een dag(deel) zonder mijn telefoon kunnen, maar ‘m helemaal wegdoen? Never. Wel probeer ik mijn telefoongebruik te beperken als ik samen met Ticho ben. De uurtjes dat hij wakker is, besteed ik liever aan leuke dingen doen met hem (die ik dan vervolgens wel met mijn telefoon op de foto vastleg).

Secrid Mini Wallet
Vroeger had ik van die supergrote portemonnees. Helemaal vol met kleingeld, bonnetjes, foto’s, voordeelkaarten, klantenpassen en nog meer meuk. Een kleine twee jaar geleden besloot ik deze weg te doen en in te ruilen voor een Secrid Mini Wallet. In eerste instantie vond ik zo’n klein ding wat aan de prijzige kant, maar ik ben er zo blij mee dat ik iedereen zo’n ding adviseer. Doordat de ruimte voor rommel beperkt is, blijft de rommel ook beperkt. Ik heb geen bonnetjes, klantenkaarten en voordeelkaarten in overvloed meer en dat bevalt me prima. De Secrid Mini Wallet is handzaam én veilig.

Magazines
Volgens mij heb ik hier wel eens eerder benoemd dat ik absoluut geen boekenwurm ben. De boeken die ik lees zijn meestal autobiografisch of hebben iets te maken met (persoonlijk) ontwikkeling, maar een thriller of ander soort goed verhaal: ik kan me er niet toe zetten. Op vakantie wil het nog wel eens gebeuren dat ik er drie boeken van Esther Verhoef of Saskia Noort doorheen jaag, maar ook da’s meer een uitzondering. Magazines daarentegen verslind ik als een malle. Van VIVA tot LINDAmagazine tot De Ouders Van Nu tot Grazia: wekelijks geef ik aardig wat euro’s uit aan magazines. Ik hou ervan.

Mijn auto
Wie mij een beetje kent, weet dat ik allergisch ben voor fietsen. Inmiddels is de jacht op een nieuwe fiets wel geopend, want met Ticho een rondje rijden lijkt me hartstikke leuk (en ik heb dus geen fiets) (edit: fiets is inmiddels gekocht!). Mijn auto is heilig. Ik kocht ‘m toen ik net begon met werken – vier jaar geleden – en inmiddels staat er 90.000 kilometer op de teller. Er is wel eens geopperd om ‘m in te ruilen, maar no way dat ik mijn knappe racemonster weg doe. De auto brengt mij altijd overal veilig naartoe en ik noem ‘m altijd mijn woonkamer op wielen.

Koffie
Tijdens mijn zwangerschap probeerde ik mijn koffie inname een beetje te beperken want dat schijnt niet goed voor een zwangere vrouw of de baby te zijn, maar mijn need for coffee is zo extreem dat ik gegarandeerd pijn in mijn kop krijg als ik geen koffie drink binnen twee uur nadat ik ben opgestaan. Ik ben officieel caffeïneverslaafd en drink dus meerdere bakkies per dag. Als ik naar mijn werk rijd, heb ik standaard mijn koffiebeker tot de nok gevuld bij me en die twee keer per jaar dat ik ‘m vergeet (hoe dan?!) stop ik bij het eerste beste tankstation om mezelf alsnog van mijn brandstof te voorzien. Mijn eerste kop koffie dronk ik toen ik vijftien was, op de camping in Italië en inmiddels kan ik dus niet meer zonder.

Kauwgom
Toen ik nog fulltime rookte – yes I did that – had ik standaard kauwgom bij me om die geur een beetje te verbloemen (hoewel daar natuurlijk geen kauwgom tegenop kan), maar sinds ik parttime rook – yes I do that – vervangt de kauwgom ook mijn behoefte aan een sigaret. Ik kan niet zonder kauwgom en heb een xxl verpakking in de auto staan en altijd een strip in mijn tas.

Mijn MacBook
Oh oh, als mijn MacBook het begeeft, dan begeef ik het zelf ook. Dat ding is mijn leven. Alles staat erop en er gaat geen dag voorbij dat ik niet even een uurtje op het toetsenbord zit te rammen.

Hydrofiele luiers
Voordat ik zwanger was had ik natuurlijk nog nooit van hydrofiele luiers gehoord (‘hoezo heb ik die nodig dan, ik ga gewoon Pampers gebruiken’) maar inmiddels zijn die dingen mijn lifesaver number one. Onze lades puilen vooral uit met simpele witte exemplaren van de HEMA, maar die werken uitstekend. Toen Ticho geboren werd, had ik zeker dertig tot veertig hydrofiele luiers liggen. Inmiddels zijn er al heel wat gesneuveld. Daarom mijn advies: koop heel veel simpele witte goedkope exemplaren. Dan krijg je geen buikpijn als ze onder de – ik noem maar wat – babypoep zitten en je ze weg moet gooien. Belangrijker nog, je gebruikt ze overal voor dus logischerwijs verdwijnen er meerdere per week in de wasmand. Als je alleen maar witte hebt, kunnen ze prima in één wasje mee. Goed, hydrofiele luiers dus.

Mijn Joolz
Kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Tot op de dag van vandaag ben ik heel erg blij met onze kinderwagen, de Joolz Day Discovery in de kleur Mountain Grey. Een stoere wagen, rijdt heerlijk, zit lekker hoog en ja, ik vind ‘m gewoon heel mooi. Ik vond een kinderwagen kiezen echt een crime want de keuze is reuze en onder invloed van hormonen ga je hele gekke dingen heel mooi vinden, maar tot op de dag van vandaag heb ik absoluut geen spijt van de Joolz Day Discovery.

Nou, ik geloof dat dit wel zo’n beetje mijn first needs zijn. Natuurlijk kan ik nog honderd dingen benoemen – mijn Uncover Skincare, Sudocrème, fototoestel, Invisibobble elastieken, Snoozebaby verschoningsmatje, Hamka’s chips, mijn PANTOFFELS (oh my, mijn pantoffels draag ik altijd, ook al is het veertig graden buiten) en ga zo maar door -, maar dit lijstje kwam als eerste in mij op.

Zijn er producten waar jij echt niet zonder kan? Voor jezelf of voor je kindje? Laat het me weten, hier op de site, op Facebook of op Instagram!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *