Persoonlijk

Onze zomerplannen

Inmiddels is de zomervakantie officieel losgebarsten. Rijen auto’s zijn vertrokken naar de Spaanse Costa of de Italiaanse Rivièra, hordes vliegtuigen stegen op richting Ibiza, Mallorca of de Griekse eilanden. En wij?

Wij zijn voorlopig nog thuis. Over een aantal weken gaan we met z’n drietjes een week naar Hof van Saksen en daar kijk ik enorm naar uit, maar tot die tijd moet ik me gewoon melden op kantoor. Op zich niet erg want werken in de zomerperiode is heel relaxed. Aan de ene kant erg rustig omdat veel collega’s op vakantie zijn, aan de andere kant lekker doorwerken aan allerlei projectjes waar je de rest van het jaar maar niet aan toe komt. Natuurlijk ben ik wel van plan om de komende weken hier en daar eens een dag vrij te nemen, zodat ook ik kan genieten van terrasjes, een dag naar het strand of iets anders leuks, maar da’s geen vakantie he?!

Vroegere vakanties
Even twintig jaar terug in de tijd. Vroeger gingen wij altijd kamperen. Met de auto naar Oostenrijk, Italië of Spanje. Noem een bekende camping en ik ben er geweest. Het leukst vond ik het op de campings Bella Italia aan het Gardameer in Italië, Las Dunas in Spanje en Le Pommier in Frankrijk. Deze drie campings staan op mijn shortlist om over een paar jaar naartoe te gaan, als Ticho wat groter is. Het lijkt me heerlijk als hij ’s ochtends vroeg naar de miniclub gaat om te knutselen of spelen, de rest van de dag lekker in het zwembad ligt te spetteren of op het strand rondhobbelt en aan het einde van de dag – uiteraard na de barbecue en de minidisco – met vieze zwarte handjes en voetjes onder de douche gezet wordt. Volgens mij is dat voor een kind het aller- aller- allerleukst.

De afgelopen jaren
Kamperen in de zomervakantie heb ik al heel wat jaren niet meer gedaan. De campings werden ingeruild voor resorts en hotels. Logisch natuurlijk, want er komt een moment dat je met vriendinnen op vakantie gaat (en dan is een camping niet per se wat je wilt) of met vriendjes in het vliegtuig stapt. Zo ging dat hier dus ook. Ik ben de laatste jaren nog een aantal keer naar Turkije geweest, heb Griekenland bezocht, Mallorca, Ibiza (meerdere keren) en Curacao. Allemaal geweldig en sommige tripjes absoluut voor herhaling vatbaar. Ibiza en Curacao staan bovenaan mijn favorietenlijstje en het is dan ook mijn wens om volgend jaar tenminste één van deze twee eilanden weer te bezoeken.

Dit jaar
Dit jaar blijven we dus in Nederland en gaan we – lekker burgerlijk – naar een park van Landal. In eerste instantie zag ik dit absoluut niet zitten, maar inmiddels heb ik mijn mening helemaal bijgesteld. Hof van Saksen ziet er prima uit, mooie boerderijtjes, prima zwembaden en eigenlijk alleen maar positieve recensies. Kosten- en babytechnisch gezien is dit voor ons op dit moment de beste keuze. We hebben al twee vakanties achter de rug, hebben nog een aardig stukkie tuin aan te leggen, er moet nog genoeg in en rondom ons huis gebeuren, de geldboom is nagenoeg leeg en de vrije dagen zijn ongeveer op. Tja.

Mij hoor je verder absoluut niet klagen. Ik kijk enorm uit naar ons eerste weekje vakantie met z’n drietjes en weet zeker dat wij een heerlijke zomerperiode met genoeg leuke uitstapjes tegemoet gaan. Ik ben er klaar voor.

Voor iedereen die in de komende weken op vakantie gaat: heel veel plezier, doe voorzichtig en geniet!


Volg je mij al op Instagram?
Volg je mij al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

1 Comment

  1. Ook leuk! En zag gister dat ze een superhippe nieuwe glijbaan hebben 😉
    Vind hof van saksen een prachtig park, voelt echt alsof je even weg bent uit NL!
    Dus, alvast veel plezier! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *