Persoonlijk

I need your help: wat voor fiets moet ik aanschaffen?

Nederland en fietsen, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch zijn er ook mensen in ons landje zónder fiets. Ik, bijvoorbeeld.

Fietsen is nooit een hobby van me geweest. Mijn basisschool en middelbare school waren dan wel op fietsafstand, verder deed ik alles liever lopend of met het openbaar vervoer. Ik had wel een fiets hoor, maar gebruikte ‘m zelden en investeren in zo’n ding zag ik al helemaal niet zitten. Een oud barrel, dat was ’t en dat vond ik prima.

Toen ik vijf jaar geleden het huis uit ging, leek mij dat een ideaal moment om afscheid te nemen van mijn tweewieler. Ik verhuisde het kreng niet mee en tot op de dag van vandaag is er nog geen nieuwe fiets voor in de plaats gekomen. Ik heb inmiddels wel de beschikking over mijn eigen auto én er staat een scooter in de schuur, maar goed, geen fiets dus.

En nu is het zo dat je op een scooter geen baby mag vervoeren en rondjes rijden met de auto werkt prima tegen huilende baby’s, maar leuk is anders. Dus moet er een fiets komen zodat ik rondjes kan rijden met mijn kleine vriendje voorop. En daar hebben we meteen het probleem: ik heb geen verstand van fietsen. En ik vraag me af of ik überhaupt nog kan fietsen, maar dat geheel terzijde.

Ik heb me een beetje georiënteerd, maar ben tot de conclusie gekomen dat ik hulp nodig heb. Want ten eerste zijn er negenhonderd soorten fietsen en dan zijn er ook nog drieduizend soorten fietsstoeltjes. Kan iemand mij vertellen of het écht een must is om zo’n mamafiets te kopen? En wat voor soort stoeltje is aan te raden? Anyone? Waar moet ik op letten?

Dan kan ik – zodra Ticho uit zichzelf kan gaan zitten – een rondje met hem fietsen. En hoe erg mijn hekel daaraan ook is, met mijn lieve kleine schat in zo’n stoeltje voor me (of achter me?) wordt zelfs een rondje op de fiets een feestje!


Volg je mij al op Instagram?
Volg je mij al op Facebook?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

3 Comments

 1. Hoi!
  Ik heb de Cortina roots transport in het zwart! Deze vind ik net iets stoerder dan de gemiddelde mama fiets maar heeft wel alle gemakken. Zoals een lage instap, meer ruimte tussen zadel en stuur waardoor er dus makkelijk een zitje voorop kan en je nog normaal erop kunt klimmen en ik heb een krat voorop voor losse spullen/boodschappen. De fiets heeft 7 versnellingen, echt ideaal! Ik ben zelf nog zwanger dus heb geen ervaring met fietsen met kind maar in de winkel heb ik kunnen oefenen met krat, zitje en bolle buik op de fiets en zelfs dat was prettig fietsen!
  Een andere goede optie is de gazelle bloom maar die vind ik iets minder mooi, vandaar mijn keuze!
  Ik zou persoonlijk zeggen ga naar een goede fietsenwinkel, probeer verschillende modellen en laat je goed adviseren. Niet dat je de fiets perse daar moet kopen want op internet vaak iets goedkoper maar als je weinig fietst zou ik je aanraden om je door een professional te laten adviseren en niet ‘zomaar’ een via het web te kopen.
  Succes!
  Groetjes,
  Katja

 2. Ik heb ook de cortina moederfiets. Eerst dacht ik wat een onzin om extra geld uit te gaan geven aan zo’n moederfiets, maar ik moet daar toch op terugkomen. Stuurslot, ideaal! Dubbele standaard, blijft stevig staan! Extra ruimte waardoor je dus jezelf niet tussen dat stoeltje hoeft te proppen! En met wellicht oog op de toekomst ook wel prettig als er een dikke buik tussen past..
  Wat betreft stoeltje heb ik de bobike stoeltjes, eerlijk gezegd ben ik meer fan van die van yepp. Ze zien er stoerder uit en de sluitingen van deze stoeltjes vind ik beter dan die van bobike, daarnaast lijken ze me comfortabeler zitten.

  Succes! Ik ook absoluut geen fietser maar geen seconde spijt gehad van deze aanschaf.

 3. Mariët says:

  Een mama fiets is over het algemeen een zware fiets. Koop een elektrische mama fiets, daar ga je echt GEEN spijt van krijgen! Ik heb de elektrische mamafiets van Sparta en ik doe bijna niks meer met de auto. Met een elektrische fiets ga je namelijk wel fietsen 😄.
  Succes met de zoektocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *