Momlife, Persoonlijk

Een kijkje in de kast

Op verschillende blogs en op Instagram zie ik vaak van die perfecte VTwonen-waardige baby- en kinderkamers. Mocht je daar dol op zijn: je kunt nu nog wegklikken. Onze babykamer is namelijk een ongeordende onsamenhangende bende. 

Zoals je wellicht wel weet, zijn wij vorig jaar september verhuisd. Ik was toen al acht maanden zwanger en onze baby kon zich in principe ieder moment – tussen de verhuisdozen – aandienen. Natuurlijk hadden we wel wat aandacht aan de babykamer geschonken, we hadden immers meubeltjes, een kleur voor op de muur en min of meer bijpassende accessoires, maar eigenlijk is het tot op de dag van vandaag nog niet helemaal klaar. Ik mis een beetje warmte – gordijnen en een groot vloerkleed moeten dat probleem oplossen – en het is er altijd rommelig door de vele frutsels die rondzwerven. Ook die gekke Kallax-kast moet nodig naar de vuilstort – die had ik al toen ik 18 was – maar aangezien dat ding daar nu eenmaal staat en in principe precies doet wat ‘ie moet doen, ben ik te lui om actie te ondernemen.

Afijn, een kijkje in de kamer dus. Maar ook een kijkje in de kast. Onze meubels komen allemaal van IKEA en als commode gebruiken wij de grote Hemnes ladekast. Wat mij betreft echt een geweldige tip voor alle mommy-to-be’s: koop een grote commode. Je kunt er heel veel rommel in kwijt en ik kan je beloven, met een baby krijg je de rommel er gratis bij. Omdat ik inmiddels een aardige modus heb gevonden in hoe ik een klein beetje orde in de chaos hou en wat op welke plek handig opgeborgen ligt, deel ik vandaag wat foto’s van de kastindeling. Kleine waarschuwing vooraf: ik heb dus niet opgeruimd, want dat is het nooit dus dat zou valsspelen zijn. Ready?

Laat ik maar meteen met de meest lelijke maar ook meest gezellige en meest gebruikte hoek beginnen. Die Kallax-kast wordt dus nog vervangen, someday. Voor nu doet ‘ie prima dienst als boekenkast. In die bak op de grond deponeer ik kledingstukken die te klein geworden zijn. Ik gebruik een losse plastic zak voor items die Ticho nauwelijks gedragen heeft en die ik dus bij een eventuele volgende ook nauwelijks zal gaan gebruiken. Deze geef ik weg. De groeimeter is van Kek Amsterdam en vind ik superleuk. Past voor geen meter in het geheel maar who cares. De gele stoel komt van de Trendhopper trouwens en gebruikte ik in het begin voor nachtvoedingen, maar nu dient ‘ie vooral als kaptok.

Over kaptstok gesproken: die hebben we ook. In de vorm van deze leuke dierenhoofdjes. Ik weet even niet meer van welk merk ze zijn, maar wel dat ik ze bij Loods 5 scoorde. En dat ze duur waren.

Goed, de commode dan. De originele knoppen hebben we vervangen door deze gele en groene exemplaren van Loods 5. Haalt het standaard-ikea-lookje er een beetje vanaf. Verder gebruik ik twee mandjes op de commode, ligt er een aankleedkussen met hoes van Jollein en verder zit dat hele ding vol met troep.

Bovenste rij links: hier liggen alle rompers. Nee, die vouw ik niet fatsoenlijk meer op want dat is niet te doen. Ik maak wel onderscheid tussen lange mouwen en korte mouwen en helemaal achterin ligt een stapeltje met ‘in geval van nood rompers’, die ik te lelijk voor woorden vind maar toch maar neerleg because you never know.

Bovenste rij tweede van links: in deze lade liggen alle witte hydrofielen en spuugdoekjes.

Bovenste rij tweede van rechts: in deze lade liggen – je raadt het al – de gekleurde hydrofielen. Ook liggen hier een aantal XL-exemplaren en die zijn wat mij betreft onmisbaar.

Bovenste rij rechts: in deze lade is het echt een puinhoop. Hier liggen thermometers, zetpillen, watjes, borstels, bepanthen, hoestdrank, nagelschaartjes, wattenstaafjes, luierzakjes, vitamines en in principe alles wat je in de gemiddelde drogist vindt.

Aan de linkerkant van de middelste rij met lades, bewaar ik zwemluiers, zwembroeken, nachtluiers (waarom ik die hier bewaar geen idee) en eigenlijk alles wat niet in een andere lade thuishoort. Makes sense, right?

Aan de rechterkant van de middelst rij liggen de broekjes van Ticho. Keurig gesorteerd op soort. De korte broekjes op een stapel, de spijkerbroekjes op een stapel, de broekjes die horen bij een setje op een stapel en de losse joggingbroekjes op een stapel. Helemaal achterin ligt een pyjamaatje, maar eigenlijk slaapt ons marmotje in enkel een romper (met slaapzak uiteraard).

Op de onderste rij in de linkerlade: luiers en billendoekjes Ik sla altijd groots in en kan gelukkig heel veel kwijt in deze lade. Wij gebruiken alles van Pampers, omdat dat hier prima werkt. Overdag draagt Ticho Premium Protection of Active Fit en in de nacht krijgt hij Baby Dry om zijn billen. Ideaal!

Wat dit is weet ik ook niet. In de rechterlade van de onderste rij ligt alles om een bed op te maken – ook dekentjes en lakentjes die we al maanden niet meer gebruiken -, slaapzakken, voedingskussenhoezen (??) en overtrekken voor de Joolz. Een bende dus.

Dan de kledingkast. Da’s een kleintje want in principe past er heel veel in de commode. Ook van IKEA trouwens. Links naast de kast staat nog een kartonnen doos met billendoekjes erin – moet ik nog opruimen maar nog steeds niet gedaan – en rechts staat een doos met zijn eerste flesje, eerste pakje, eerste schoentjes en meer. Ook staan daar drie koffertjes met alle kaartjes die wij kregen voor zijn geboorte. Het voelt zo gek om die op zolder te zetten…

We beginnen onderin de kast. Hier zit een lade en bij ons is die lade gevuld met kleding die nog (veel) te groot is. Ik heb heel veel spullen gekregen en in de sale ook vast wat items voor de winter gekocht en dat bewaar ik dus allemaal hier.

Bovenin de kast staan Ticho zijn schoentjes en zijn muts, wantjes en sjaal. Ook bewaar ik hier in een mandje zijn sokken. Weinig spannends. Er staan ook nog wat schoentjes beneden trouwens, want ik heb ein-de-lijk een aantal nieuwe exemplaren gekocht.

Onder het hang-gedeelte tref je deze ravage aan. Een dikke winterslaapzak, een dunne zomerslaapzak, een swimtrainer, een KOEKA-voetenzak, zijn toilettas, de omhulsels van de bandjes van de riempjes van de kinderwagen (snappie?), een veter (??) en een box met rompers waar mijn vriendinnen op getekend hebben. Eigenlijk is dit stukje kast net als de rest van de kamer: de samenhang ontbreekt volledig.

Tot slot de kast in zijn geheel, met in het midden een hanggedeelte voor de t-shirts, truien en vestjes van Ticho. Precies in die volgorde hangt het ook op. Alles in maat 74, links de shirts, in het midden de truien en rechts de vestjes. De overige kledingstukken zitten in zijn luiertas, kinderwagen, boxlade of zwerven ergens anders door het huis.

Zo, dat was ‘m, een kijkje in de kast. Het is allemaal niet VT-wonen-waardig en ik durf het nauwelijks op Instagram te delen, maar het is wel lekker praktisch. Mocht je ook voor deze meubels van mijn Zweedse vriend gaan, doe er je voordeel mee!

Bedankt voor het lezen!


Volg je mij al op Instagram?
Volg je mij al op Facebook?

 

Dit vind je misschien ook wel leuk!

1 Comment

  1. Leuk en gezellig kamertje! En ik moet zeggen.. ik vind hem nog netjes!😊 bij ons zijn de kasten ondertussen goed gevuld (lees: 2 te snel groeiende kids en te weinig tijd). Dus we rommelen gewoon lekker door. Zie dit soort foto’s liever dan perfect gestylde kamertjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *