Zwangerschap

De leukste kraamcadeaus

Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken, daar ben ik het helemaal mee eens. Toch kan ik niet anders dan toegeven dat ik na de kraamperiode even grondig door de gekregen cadeaus ben gegaan.

Er belandden zo’n twintig knuffels, tien rammelaars en minstens zoveel tutteldoekjes in een tas op zolder. Simpelweg omdat onze baby niet met al die spullen tegelijk zou kunnen spelen. Inmiddels is de buit aardig onderverdeeld tussen de diverse verblijfplaatsen van Ticho. Zo liggen er wat spullen bij zijn beide oma’s en bij de andere oppasadresjes. Al met al dus prima opgelost.

Persoonlijk vind ik een kraamcadeautje shoppen best wel lastig. Vaak ga ik voor safe en koop een cadeaubon. Zeker als ik pas na een paar weken op visite ga en de kersverse ouders al driemiljoen cadeautjes hebben gehad. Toch heb ik – zeker nu ik zelf in dat kraambed heb gelegen – een aantal tips voor een leuk of uiterst nuttig cadeau. Komen ze:

 1. Een campingbedje
  Dit is dus echt een typisch nuttig cadeau. Ik was hier zo blij mee toen we dit kregen. Inmiddels sleep ik dat ding overal mee naartoe en heeft het zijn geld al lang een breed opgebracht.
 2. Een Snoozebaby verschoningsmat
  Ik heb het al vaker gezegd: dat verschoningsmatje is favoriet. Verrekte handig, zacht, gewoon mooi. Hoe doen vrouwen dat toch zonder zoiets?!
 3. Een slaapzak
  Wij hebben er na een aantal weken voor gekozen om Ticho in een slaapzak te laten tukken. Tot op de dag van vandaag bevalt dat uitstekend. Zijn allereerste slaapzak was een kraamcadeau en dus een schot in de roos.
 4. Een rugzakje
  Je hebt natuurlijk wel een luiertas aangeschaft, maar dat is alles behalve schattig. Een rugtasje voor je spruit (wij kregen deze) is hartstikke praktisch voor naar de crèche.
 5. Kaplaarsjes
  Typisch zo’n cadeau voor zogenaamd originele mensen. Probleem: het is niet meer zo origineel. Eindstand: je krijgt meerdere paren. Maar who cares?! Koop dan niet die van de HEMA (want dat doen écht meerdere mensen), maar ga voor iets originelers. Het internet wemelt ervan.
 6. Een personlized cadeau
  Wij kregen een badcape met Ticho zijn naam erop, een voorleesboekje waar hij de hoofdpersoon in was en een speenkoord met zijn letters. Hartstikke leuk om te krijgen en wat mij betreft ook origineel. Persoonlijk ben ik ook fan van deze stoeltjes, maar die zal ik toch zelf moeten aanschaffen.
 7. Een mooi prentenboek
  Misschien ligt het aan mij en mijn liefde voor letters, maar mooie prentenboeken kun je nooit genoeg hebben. Ik ben groot fan van onder andere de boekjes van Benja Davies maar ook Max Velthuijs’ Kikker-serie is geweldig.
 8. Een babygym
  De meeste varianten van een babygym zijn te lelijk – want lelijke kleuren en allerlei herrie – maar zo’n ding is ook relatief makkelijk zelf te knutselen. Dat zijn de leukste cadeaus!
 9. Bestek
  Het eerste besteksetje voor de baby, hoe schattig wil je het hebben? Het duurt nog wel even voor er met een ‘echte’ lepel gegeten kan worden, maar je kunt het maar vast hebben toch? Wil je extra indruk maken op de kraamvrouw en haar hormonen? Laat de boel dan personaliseren.
 10. Mooie kleding
  Oh man, wat werden wij verwend met mooie setjes kleding. Het is natuurlijk wel een tikkie gevaarlijk als je iemand z’n smaak niet goed weet, maar als je denkt geen miskleun te maken dan is een mooi kledingstuk echt geweldig om te krijgen. Liever wel in wat grotere maatjes – bijvoorbeeld 68 – want waarschijnlijk heeft de newmom zelf al ziekelijk ingeslagen en kan de kleine voorlopig wel even vooruit.

Dat waren mijn lievelingscadeaus. Wat vond jij heel leuk om te krijgen? Of heb je een specifiek cadeautje dat je altijd geeft als er een baby geboren is? Ik ben benieuwd!

Bedankt voor het lezen!


Volg je mij al op Facebook?
Volg je mij al op Instagram?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

1 Comment

 1. Wat schrijf jij toch heerlijk, Anouk! En nu maar hopen dat iedereen dit artikel leest voor ze op kraambezoek komen😋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *