Momlife

Mijn Summer Essentials voor een baby

De afgelopen weken zijn we al heel wat dagen getrakteerd op veel zon. Heerlijk natuurlijk – mits het niet té heet is – maar met een klein kind is het belangrijk dat je een aantal dingen altijd voor het grijpen hebt. Vandaag deel ik mijn summer essentials met jullie.

Let op: dit zijn mijn eigen musthaves voor de warme dagen. Het is natuurlijk heel goed mogelijk dat jouw ultieme lijstje er ietsjes anders uitziet. Dat is dan op zich geen onoverkomelijk probleem. Sterker nog: je kunt jouw musthaves gerust delen met anderen – graag zelfs – maar laten we het wel gezellig houden!

Goed, tot zo ver mijn stichtelijke praatje. Over tot de orde van de dag. Mijn zeven dit-kan-ik-niet-missen-voor-mijn-baby-in-de-zomer-dingen!

 1. Zonnebrand
  Wie mij een beetje kent, weet dat ik panisch ben voor verbranden. Ik smeer met zonnebrand alsof mijn leven er vanaf hangt. In mijn beleving is dat namelijk ook zo. Dat smeren doe ik dus ook bij mij kind. Een hele fijne zonnebrand voor babyhuidjes heb ik echter nog niet gevonden. Op dit moment gebruik ik Naïf en dat werkt prima maar smeert voor geen meter. Nu heb ik me laten vertellen dat dat juist goed is – dat schijnt door de filters te komen – maar ik vind het vooral irritant. Iemand met de gouden baby-zonnebrand-tip?
 2. UV-pakje
  Mocht je nou niet zo goed zijn in het continu insmeren van je kinderen, dan biedt UV-kleding wellicht een uitkomst. Een UV-pakje (je hebt ze gewoon bij de HEMA, maar deze zijn ook wel erg schattig) beschermt je kind volledig tegen de stralingen van de zon. Superveilig, easy en schattig.
 3. Zonnebril
  Ik vind de zonnebrillen van Mustachifier te schattig bij kleine kindjes, maar deze zitten niet helemaal rondom het hoofd vast. Daarom kocht ik voor dit jaar een Baby Banz voor Ticho. Deze bril kan hij niet zomaar af doen en blijft prima op zijn plek zitten. Anyways, een zonnebril is wat mij betreft absoluut een baby-musthave voor de zomer. Zelf vind je het ook niet chill als de zon continu in je ogen schijnt toch?
 4. Flesjes water
  Nu Ticho nog maar drie flessen per dag drinkt – en het eigenlijk ook prima redt op twee flessen – moeten wij er echt op letten dat we hem regelmatig wat water aanbieden zodat hij genoeg vocht binnen krijgt. Water bied ik bij voorkeur aan in een tuitbekertje of rietjesbeker, maar hoe dat precies werkt dat snapt onze kleine vriend nog niet helemaal. Als ik echt even geen zin heb in een waterballet dan doe ik ook wel eens wat water in een melkflesje dus.
 5. Petje of hoedje
  Ja, lijkt me logisch toch? Een beetje bescherming tegen de zon en het voorkomen van nare dingen zoals een zonnesteek. Zorg gewoon dat je altijd een petje of een hoedje in de luiertas hebt zitten.
 6. Summerseat voor de Joolz
  Deze hadden wij dus niet. Sterker nog: ik wist niet eens dat dit ding bestond. Inmiddels hebben we ‘m kunnen lenen van een vriendin en echt, het is geweldig. De summerseat is – in tegenstelling tot de reguliere stoel van Joolz – bijna volledig gemaakt van een soort netje, waardoor er wat frisse lucht bij het ruggetje van je kind komt. Ticho vindt die summerseat maar wat interessant. Niet alleen omdat hij nu bij hoge temperaturen niet wegsmelt in zijn stoel, maar ook omdat het natuurlijk superleuk is om omgedraaid te gaan zitten en dan door het gaasje naar de andere kant te kijken. Dat snap je.
 7. Een babybadje
  Ik heb bij de Action zo’n opblaasbaar badje gekocht. Kost geen drol, je kindje kan even afkoelen en heeft er ontzettend veel plezier van. Omdat Ticho nu kan zitten is het voor ons wel makkelijk. Klein laagje water erin (een centimeter of twee) en meneer vermaakt zich prima. Ideaal!

Dat was ‘m. Laat die fijne zomer maar komen, wij zijn er klaar voor!


Volg mij op Facebook!
Volg mij op Instagram!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

1 Comment

 1. 💋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *