Momlife, Persoonlijk

When Mommy Goes Shopping – Zomer 2017

Weten jullie nog dat ik een aantal maanden geleden een blogpost schreef over mijn aankopen voor Ticho en daarin meldde dat ik mijn koopdrift de komende tijd onder controle zou houden? Nou, da’s dus niet helemaal gelukt.

Vandaag heb ik weer een fotoverslag van alles wat ik de afgelopen twee maanden voor Ticho heb aangeschaft. Het is aardig wat, maar ik kocht onwijs veel in de supersale van Z8. Ik vind dat zo’n leuk merk met hele stoere kleren. Verder kocht ik wat dingen bij HEMA, Prenatal en ZARA.

De warmere maanden zijn nu echt begonnen en meneer is officieel over naar maatje 74, dus ik had echt nog wat dingetjes nodig. Een lange broek bijvoorbeeld, wat t-shirts, vestjes en nieuwe schoentjes. Verder sloeg ik als een professionele hoarder in bij Z8. Normaal aardig aan de prijs – ik bedoel, een trui van dertig euro doet best even pijn hier – maar als er meer dan de helft af gaat dan is dat leuk shoppen. Ik koos wel voor wat grotere maten – 80 en 86 – zodat het in de winter gedragen kan worden. Regeren is vooruitzien, toch?

Goed, de eerste vijf truien in maat 80. Ik schat zo in dat hij dat na de zomer wel kan dragen (september/oktober/november). Omdat het dan nog niet megakoud is, koos ik – op de trui links onderin na – voor dunnere stofjes maar wél met lange mouwen. Normaliter betaal je voor een trui van Z8 rustig dertig euro, maar in de supersale was alles tussen de tien en vijftien euro. Winning!

Deze vijf truien zijn ook van Z8, maar dan in maat 86. Ik vermoed dat dit zijn maatje zal zijn zo rond december en de rest van de koude wintermaanden. Wat dikkere truien dus. Rechtsboven en rechtsonder zijn favoriet. Ook voor deze aanwinsten geldt dat ze behoorlijk afgeprijsd waren en ik ongeveer tien tot vijftien euro per stuk betaalde. Gosh, ik hou van shoppen in de sale!

Ik scoorde tevens voor een spotprijsje deze twee broekjes. Nu Ticho wat groter is vind ik spijkerbroekjes heel tof, maar ik kan me zo voorstellen dat dit toch lekkerder zit. Deze twee kocht ik in maatje 80 en zijn prima te combineren met bovenstaande truien.

Mijn laatste aanwinst uit de Z8-sale: deze supertoffe winterjas. Normaal gesproken een euro of negentig (MYGOD) maar in de supersale slechts vijfentwintig. Toen het nog geen supersale was maar ‘gewone’ sale stond ‘ie voor vijftig euro online. Toen twijfelde ik nog een beetje, maar dit keer zat de jas voordat ik het doorhad plotseling ineens spontaan in het winkelmandje. Ik vind ‘m erg stoer en kan niet wachten tot Ticho groot genoeg is om ‘m aan te trekken (het is maat 86).

Goed, we hebben alles van Z8 gehad dus op naar de volgende buit. Het is alweer een poos geleden, maar toen het eind april ineens mooi weer werd en wij daarna naar Frankrijk gingen, kocht ik bij de HEMA gauw deze twee korte broekjes en polo’s in maat 68. Ik geloof dat de broekjes een euro of acht waren en de polo’s een euro of zes, maar zeker weten doe ik het niet. De broekjes krijgt hij nog wel aan, maar de polo’s zijn alweer aan de krappe kant. Bye geld.

Ik had voor Ticho nog nooit kleertjes bij de Prenatal gekocht, simpelweg omdat ik die webshop helemaal kut vind en er geen lekker groot filiaal in de buurt zit. Ik besloot een paar weken geleden om na mijn werk eens even langs te gaan bij de grote Prenatal in Utrecht (bij de IKEA) en daar scoorde ik deze leuke trui in maat 74. Hij heeft hem al een aantal keren gedragen (kijk maar) en het staat hem heel goed al zeg ik het zelf. Vind de kleurtjes mooi, het patroontje vrolijk en qua kwaliteit is het volgens mij ook helemaal oké. De prijs lag ergens rond de twintig euro en dat is voor een trui wel acceptabel als het aan mij ligt (maar Robert denkt hier waarschijnlijk iets anders over).

Dit setje kocht ik ook bij Prenatal. Ik ben dus echt dol op matching broekjes en truitjes/shirtjes. Scheelt me heel veel nadenken over combinaties en verkleind de kans op een miskleun van papa. Dit pakje vond ik stoer en lief tegelijk en verdween uiteraard in mijn mandje. Ik kocht het in maat 74 – da’s echt voor de komende zomermaanden- en volgens mij waren het broekje en shirtje samen zo’n dertig euro.


Meteen verliefd hoor, toen ik deze twee zag. De streepjes, het gele accent, de boompjes. Hebben hebben hebben! Het broekje is van superdunne stof dus dit kan prima gedragen worden op een fijne zomeravond. Laat ze maar komen zou ik zeggen. Het complete setje is van Name It en kostte rond de twintig euro.

Nu Ticho dus lekker aan het groeien is, vind ik spijkerbroekjes steeds leuker staan. Ik kocht er daarom twee (ook bij de Prenatal) en om het geheel af te maken griste ik ook nog een t-shirt mee. De spijkerbroekjes waren vijftien euro per stuk en het t-shirt zal zo rond de tien euro geweest zijn.

Goed, dat waren mijn aankopen bij Prenatal. Aardig wat, maar het was écht nodig. Tot slot heb ik nog een aantal items bij ZARA gescoord. Wij hebben hier geen ZARA in de buurt dus ik had er zelf nog nooit wat gekocht. Wel eens wat gekregen, maar dat zat voor geen meter bij ons redelijk bolle kind. Enigszins sceptisch dus, maar ik ging toch even gauw op de kinderafdeling loeren.

Score! Deze polo ziet er niet zo vreselijk smal uit en kost maar vijf euro. Ik wil ‘m eigenlijk meteen in alle kleuren inslaan maar blijkbaar is het een populair item want ze zijn alleen nog maar verkrijgbaar in hele grote maatjes. Jammer.

Dit broekje he. Ge-wel-dig. Met die stiksels erop. Een vriendin die met me mee ging naar de babyafdeling en ik waren beiden op slag verliefd. Zo stoer. Zo schattig. Omdat Ticho al een broek van ZARA in maat 74 heeft (krijgertje), weet ik dat het prima zit. Voor 17 euro is deze van mij!

Het lijken net kano’s op deze foto, maar dit zijn hele lieve kleine schoentjes. Meneertje moest nieuwe dichte schoenen – de schoenen die hij nu heeft krijg ik niet heel goed meer aan – en hier liep ik tegenaan. Leuk toch? Ik wil nog wel even een paar goede babystappers kopen want ik geloof niet dat dit heel fijn schoeisel is voor de eerste stapjes, maar goed. Ook sandaaltjes staan nog op de wishlist maar dat vind ik wel een dingetje hoor. Het ziet er al gauw zo bergbeklimmerig uit en ik hou daar gewoon niet zo van. Iemand een tip?

Zo, dat was het wel geloof ik. Best een boel, maar ook heel wat voor het najaar en dat vind ik gewoon een buitengewone goede investering (kleding shoppen in de sale is immers hetzelfde als geld verdienen a.k.a. winst maken). Samen met de buit van april (drie korte broeken en drie t-shirts in maat 74) is de kledingkast weer lekker gevuld. Toch ben ik nog niet helemaal tevreden want ik mis dus nog die eerder genoemde sandaaltjes en goede babystappers. Daarnaast heeft Ticho voor de komende maanden nog een vestje nodig voor de koudere dagen en ik wil ook graag twee dunnere truitjes met lange mouwen. Omdat de bank inmiddels waarschijnlijk in staat is om beslag te leggen op die pinpas van mij, wacht ik met die laatste paar dingetjes even tot de sale. Verstandig he?


Volg je mij al op Facebook?
Volg je mij al op Instagram?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *