Momlife

Kamperen met een baby…

Zo, wij kunnen weer een activiteit met baby van ons lijstje strepen want afgelopen weekend gingen wij op het jaarlijkse kampeeruitje. Hoe dat ging?

Ieder jaar met Pinksteren vertrekken we met een groep vrienden naar de camping. Van vrijdag tot en met maandag barbecuen, bier drinken, zwemmen, toeristische activiteiten ondernemen (de mannen dan) en slapen in een tent. Nou ben ik absoluut geen verwende snob die weigert om in een tent te slapen, maar ik ben nu zes keer met dit zooitje ongeregeld meegeweest en het is welgeteld één keer prachtig weer geweest. En dat was toevallig – en gelukkig – afgelopen weekend. Voorgaande jaren lag ik bibberend van de kou onder een elektrisch dekentje te vloeken dat ik dit nooit meer zou doen. Een tent is prima, maar dan wel graag op een camping aan het Gardameer ofzo.

Maar zoals dat met alles gaat, had ik ook in dezen de ruggengraat van een naaktslak en zo gebeurde het dat we onze tent tóch weer van zolder plukten. Met de ervaring van vorig jaar nog vers in mijn geheugen (ik was toen zwanger en heb het hele weekend met vier truien aan zitten koukleumen in mijn campingstoel) was ik best een beetje huiverig. Want als ik het al zo koud heb, hoe gaat dat dan met een kleintje van zeven maanden?

Nou, dat ging dus prima. We hadden heel ons huishouden weer in de kofferbak gestampt en gewapend met dekentjes, slaapzakken, pyjama’s, truien, jassen en dikke sokken was ik heel goed voorbereid op alles wat komen zou. Bleek totaal overbodig want we hebben zo’n geluk gehad met het weer. De zon heeft bijna continu geschenen (het regende alleen ’s nachts) en in de nacht daalde de temperatuur de eerste twee nachten niet onder de 13 graden. De laatste nacht wel, toen was het een stuk kouder, maar ons kleine vriendje gaf geen kik en ik trok het aardig als ik met dikke pyjama en sokken aan helemaal in mijn slaapzak (ugh) kroop. Ticho gedroeg zich verder voorbeeldig en hield lekker vast aan zijn ritme van thuis. Hij genoot van alle aandacht en onze kleine kroelkip trakteerde iedereen op een vrolijke lach en dikke knuffel. Verder heeft ‘ie gras gegeten (tsja), op zijn Play&Go gespeeld en in het opblaasbadje gespetterd. Genieten met een hele dikke vette hoofdletter G. Helaas werd hij maandagochtend wakker met koorts en voelde hij zich écht niet oké, maar toen was het ook tijd om naar huis te gaan.

Natuurlijk is kamperen met een baby wel even een beetje gedoe. Maar goed, dat is het ook als je op een ander soort vakantie gaat. Al is het alleen maar om de bende die je mee moet sjouwen. Een magnetron is handig, I couldn’t agree more, maar met een waterkoker en wat koud water kun je ook prima om half zeven ’s ochtend een flesje opwarmen. Een luier verschonen gaat nou eenmaal makkelijk op een commode, maar het lukt ook écht wel op je knietjes in het gras. Even met de spruit onder de douche is superfijn als ‘ie daarna meteen warm zijn mandje in kan, maar met een stevige wikkeldoek overleef je zo’n tocht van het toiletgebouw naar de tent ook heus. Kortom: wees een beetje flexibel, accepteer dat het allemaal nét wat meer moeite kost, alles binnen no time vies wordt en je niet per se heel relaxed thuiskomt. Dan ben je volgens mij ready to go.

Al met al kijk ik na een wintersport met een vier maanden oude baby, een zonvakantie met een zes maanden oude baby en een kampeervakantie met een zeven maanden oude baby positief terug op alledrie de uitjes. Over een paar maanden is het weer feest want dan gaan we met z’n drieën naar – jawel – Hof van Saksen (van Landal) en dan hebben we voor dit jaar ons vakantiekwartet compleet. Can’t wait. En volgend jaar? Dan zijn we inmidels vakantie-met-baby-pro en denk ik dat ik wel een reisje naar Curacao aandurf!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *