Happy Moments

Happy Moments #3

Hallo goedemorgen! Een nieuwe Happy Moments met plaatjes van alles wat mij afgelopen week blij maakte. Ready?

Het was een beetje een gekke week. Op maandag en dinsdag moest ik gewoon werken, maar daarna begon mijn weekend al. Ik had veel tijd met Ticho op woensdag en donderdag en daar was ik maar wat blij mee, want daarna moest ik hem maar liefst drie dagen missen in verband met een weekend weg met vriendinnen. Voor het eerst zo lang zonder mijn knappe kind, daar zag ik best tegenop maar gelukkig viel het me alles mee. Ik miste hem natuurlijk wel enorm, maar samen met de meiden had ik een geweldig weekend in Zwolle. Kijk je mee?

Als ik maandag uit mijn werk komt (sorry, wederom geen foto’s at the office gemaakt) dan heeft deze clown geen aandacht voor zijn moeder. Hij leest een boekje en dat gaat uiterst geconcentreerd. Wat een wijsneus zo he?

Als meneertje klaar is met lezen dan gaan we even bij mijn moeder langs. In de vorige Happy Moments kon je al zien dat we met z’n allen gingen brunchen ter ere van haar verjaardag (op zondag) maar vandaag (maandag dus) is ze echt jarig. Alwéér 42 geworden, die moeder van mij.

Door het bezoekje aan zijn jarige oma, loopt onze avondplanning iets anders dan normaal. Geeft helemaal niets, want deze vrolijke Frans blijft lachen. Wat een pretbekkie. We spelen nog even ‘kiekeboe’, geven elkaar heel veel kusjes en rond 20.30 uur gaat Ticho slapen. Ik kruip op de bank en kijk duizend keer de foto’s terug die ik maakte tijdens ons gekke half uurtje van zojuist. Ik word altijd zo vrolijk van dat aapje!

Dinsdag breng ik weer een dag door op kantoor. Ik heb het best wel druk – het is lekker hoor, zo’n lang weekend, maar werktechnisch had ik beter gewoon acht uurtjes achter mijn bureau kunnen kruipen – en maak wederom geen foto’s. Wanneer ik thuis kom, ligt deze vriend op me te wachten. Yes. Ik weet wat erin zit en ik kan je verzekeren: hier wordt Anoukie blij van.

Tadaaaaaa! Ik bestelde nieuwe skincare bij Uncover want mijn toner en moisturizer waren op en de zonnebrand had ik nog niet. Omdat ik best wel een probleemhuidje heb, ben ik mij altijd heel bewust van wat ik erop smeer. Het kost allemaal een vermogen (vaarwel vakantiegeld) maar dat heb ik er wel voor over. Sinds ik de producten van Uncover gebruik, is mijn huid behoorlijk opgeknapt. Nog even over zonnebrand: van alle huidverzorging is dat het allerbelangrijkste. Een rimpeltje links of rechts is niet onoverkomelijk, maar met huidkanker (door zonschade) ben je verder van huis. Ik ben echt een fanatiek smeerder en bescherm mijn huid zo goed als dat gaat tegen de zon. Het is zo belangrijk!

Playdate! Vandaag gaan we niet babyzwemmen, maar babyspelen. Ook leuk. Samen met deze twee te knappe kids en hun lieve mama’s breng ik de ochtend door. Zoals je ziet vond Ticho het maar een vermoeiende aangelegenheid, want die lag lekker op zijn duim te sabbelen, had weinig aandacht voor Jack en Sepp en was ook een beetje pieperig. Anyways, lief toch, deze drie op een rij. Ik had ze graag stiekem alledrie mee naar huis genomen. Vriendjes <3

Oh jongens, Ticho kreeg zijn eerste Liga en dat werd me toch een bende. De mensen die ons goed kennen die weten dat ik me niet zo druk maak om een kruimeltje hier of daar, maar dat Robert hysterisch wordt van rommel. Hij moest een paar keer tot tien tellen toen de soppige koekresten door de lucht vlogen en alles in straal van een meter rondom dit monster vies was. Ik moest er vooral heel hard om lachen. Uiteraard heb ik het daarna wel schoongemaakt 😉

Ticho wilde ook nog wel een hapje van mijn ijsje maar dat leek me dan weer niet zo’n goed idee. Ik genoot er wel van. Echt jeugdsentiment hoor, zo’n waterijsje op twee stokjes. Heerlijk! De rest van de avond doe ik niet zoveel. Robert gaat met de jongens ergens voetbal kijken en ik ben vooral heel erg moe. Loop al heel de week met een snotneus en een zere keel en oren, dus ik duik vroeg mijn mandje in.

We beginnen onze vrije donderdag lekker vroeg want Ticho vindt het om iets voor zevenen wel gezellig om bij ons in bed zijn fles te krijgen. Dan doen we dat maar dus. Na een uurtje leggen we hem terug op bed voor zijn ochtenddut en kunnen wij even relaxed ontbijten en koffie drinken. Halverwege de ochtend staat de meneer van de tuin op de stoep met een tekening van hoe het zou moeten worden. Hier zijn we best wel blij mee want we hebben beiden een gebrek aan groene vingers en die achtertuin is zeg maar een metertje of dertig diep. Uitdaging van hier tot Tokio. We gaan eens even een paar nachtjes slapen over dit voorstel.

Als meneertje wakker is rijden we naar Dordrecht, waar het foodtruckfestival Lepeltje Lepeltje is. Hartstikke gezellig, overal foodtrucks (joh) en een leuk muziekje. We zijn met vrienden en hier zie je één van mijn liefste vriendinnetjes samen met mijn knappe zoon. Ik smelt.

Het is perfect rollen-door-het-gras-weer, dus dat is wat hier gebeurt. En ja, die lelijke ongelakte vieze voet rechtsonder is van mij en nee, daar schaam ik me niet voor. Oké, een beetje dan. Maar tijdens mijn weekendje Zwolle moet ik nog even op jacht naar fatsoenlijke slippertjes en sandaaltjes (I know, die Birkenstocks kunnen echt niet meer) en dat nagellakje zit inmiddels op de nagels hoor.

We eindigen de dag met een barbecue bij vrienden. Lekker en gezellig. Ticho is een beetje moe van de drukke dag dus rond 19.00 uur is ‘ie er helemaal klaar mee. Thuis doen we ‘m lekker onder de douche om alle zonnebrand eraf te wassen (ja, smeren smeren smeren, vooral bij baby’s!), geven we de laatste fles en gaat hij lekker slapen. Zelf kruipen Robert en ik nog even op de bank en kijken we Adam zkt. Eva met een naakte Inge de Bruijn (…) en daarna is het ook voor ons bedtijd. Die snotneus is nog niet over en de druk op mijn oren vind ik inmiddels echt bloedirritant worden. Gelukkig gaat het wel beter met mijn keel, dus ik praat weer net zoveel als voorheen.

Vrijdagochtend kroel ik dit vieze snottebelletje he-le-maal plat, want om 11.00 uur vertrek ik –  as I said before – naar Zwolle en ik kom pas zondagavond weer thuis. Het is dus voor het eerst dat ik zo lang zonder dit wonder ben en ik ben heel benieuwd hoe me dat gaat bevallen.

Goed, het kind is ondergebracht bij een vriendin en lijkt zich absoluut niet te beseffen dat zijn moedertje er de komende dagen niet is. Gelukkig maar. Hij geniet van alle aandacht (vooral van deze knappe meid) en ik ben zo blij als ik zulke foto’s doorgestuurd krijg.

En terwijl Ticho zich uitstekend vermaakt met een potje kiekeboe, ben ik samen met mijn twee vriendinnetjes neergestreken op dit stadsstrand in Zwolle. Het is bloedjeheet en inmiddels 16.00 uur dus we hebben wel een koud drankje verdiend. We zitten hier best een tijdje en genieten volop. Leuk plekje aan het water!

Het is maar goed dat ik geen foodblogger ben want man man man, ik had mijn avondmaal alvast ontdaan van tomaat (ik bestelde zonder tomaat om verspilling te voorkomen maar dat was blijkbaar niet doorgekomen) en had ‘m al BIJNA aangevallen, maar bedacht me nog net op tijd om een foto te maken. Goed, we eten dus een burger bij Ingeburgerd en dat is erg lekker. We zijn het er unaniem over eens dat de mensen in Zwolle zo vriendelijk zijn. We worden echt overal zo goed geholpen.

Op zaterdag shoppen we ons drie slagen in de rondte en eindigen we de koopmissie in deze boekhandel. Mijn hemel, als ik in Zwolle zou wonen, dan zou ik hier heel de dag rondstruinen. De boekhandel zit in een kerk, het is er prachtig, het aanbod is enorm én je kunt er ook een hapje eten. Love it! Ik ga naar buiten met drie magazines (hoe kan het ook anders) en twee prentenboeken voor Ticho (die ik best wel mis).

Het zal jullie niet ontgaan zijn: de hitte is zaterdags niet te doen. Gelukkig hebben ze in alle winkels airco, maar aan het einde van de middag zijn we heel erg toe aan een hapje en een drankje. We strijken neer op een terras en eten met z’n drieën wat nacho’s. Ik drink daar deze huisgemaakte icetea van rode bessen (geloof ik) bij. Lekker lekker!

Oh jongens, ik ben echt net een varken. En een slechte food-fotograaf. Wederom bedacht ik te laat dat ik een foto moest maken van het eten en dit smerige plaatje is daar het resultaat van. Mijn vriendinnen hebben hun bord nog in de originele staat, maar mijn biefstuk heb ik vast van dat bedje van groenten gehaald en doormidden gehakt. Sorry.

Als alledrie de bordjes leeg zijn, bestellen we een cocktail. Die hebben we wel verdiend na zo’n dag slenteren in de hitte. Smaakt goed hoor. We hebben het hartstikke gezellig met ons drietjes. Zo fijn om zulke vriendschappen te hebben!

Charmant he, zo’n glimhoofd met rode wangen? Ik drink zelden alcohol – je maakt mij echt veel blijer met een colaatje of spa blauw dan met een wijntje of biertje – dus zo’n mix met onder andere tequila slaat wel in als een bommetje. Gelukkig doe ik er heel de avond mee (#amateur) dus geen gezwalk door de Zwolse steegjes voor mij 😉

Het is zondag, de laatste dag van ons meidenweekend. We sluiten ‘m af in de Veluwse Bron, een sauna in de buurt van Zwolle. Het is wederom schitterend weer dus we arresteren drie ligbedjes aan het water (het complex zit aan een soort meertje) en huppelen de rest van de dag van bubbelbad naar zwembad naar ligbedje naar dompelbad naar zoutwaterbad naar ligbedje. Verwennerij en ontspanning tot de max.

Is uw favoriete foodblogger weer met een culinair hoogstandje. Onderweg naar huis stoppen we nog even bij De Grote Gele M voor een ijsje. En een hamburger. En kipnuggets.

En dannnnnnnnnnnnnn ben ik na drie dagen weer herenigd met mijn allergrootste vriendje, de allerknapste, liefste en leukste baby én natuurlijk zijn geweldige vader. Ik heb ze allebei heel erg gemist, maar ben zo blij dat die twee het samen ook zo leuk gehad hebben. Een mannenweekend, zoals Robert het noemt. Genieten hoor!

Ik verblijd die kleine slimmert met zijn nieuwe boekjes en deze kreeg hij niet van mij maar van één van mijn vriendinnen. Zo lief. Ticho is dol op boekjes en ik probeer hem iedere dag wel wat voor te lezen. In het begin kletste ik dan echt in het luchtledige en ging het kind na twaalf seconden huilen, tegenwoordig is ‘ie heel erg gefascineerd door het feit dat de bladzijdes om kunnen slaan (en klets ik nog steeds in het luchtledige). Fijn, zo’n momentje samen.

En nu is het 21.00 uur, lig ik op de bank, heb ik net een bak koffie achter mijn kiezen en wil ik stiekem al naar bed. Aan de andere kant wil ik niet dat dit weekend eindigt. Ik heb zo enorm genoten. Het zonnetje, de meiden, de leuke stad, de fijne gesprekken, het uitslapen (voor zover dat nog lukte) en het thuiskomen en kroelen met mijn smurf en man. Van zulke dagen kan ik geen genoeg krijgen. Jammer voor mij, maar het wordt gewoon weer maandag. Morgen mag ik mij weer op kantoor in Utrecht melden, net als dinsdag en donderdag en verder gaan we wel zien wat de week ons brengt. Aanstaande vrijdag vertrekken we met vrienden naar Limburg om daar het weekend te kamperen. Daar kijk ik nu al naar uit (nee, dit is niet sarcastisch want zolang het geen -10 is vind ik het heus geen drama om drie nachtjes in een tent te slapen). Volgende week meer daarover!

Bedankt voor het lezen!

Wil je meer foto’s? Hierrrrrrr moet je wezen!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

1 Comment

  1. Wijnie van Zoeren says:

    Leuk om met vriendinnen op stap te gaan, maar ook leuk om weer thuis te komen. Leuke dingen gedaan, en van een weekend een week gemaakt, qua activiteiten. En Tiecho, ja die went vast wel aan mannenweekenden, vooral als hij wordt verwend met leesboekjes, zo is iedereen blij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *