Momlife

De naam ‘Ticho’

Toen wij hoorden dat we in verwachting waren van een jongetje wist ik meteen: Ticho wordt zijn naam. Al zo lang ik me kan herinneren is dat by far mijn favoriet en een andere optie was er wat mij betreft in eerste instantie niet.

Toch ging het kiezen van de naam niet helemaal zonder slag of stoot. Robert liep niet echt warm voor de naam Ticho. Hij vond het een leuke naam hoor, maar niet heel bijzonder. Hij voelde meer voor Luuk. Ook leuk, ware het niet dat de babyachternaam ‘de Jong’ zou worden en Luuk de Jong een bekende voetballer van PSV is en Robert daar (geheel toevallig en vraag me niet waarom) fan van is. No way dat ik mijn kind dus Luuk zou noemen. Het was met een week of 20, tijdens onze babymoon op Ibiza, dat we de knoop doorhakten. Ik kreeg mijn zin – moehaha – en Ticho zou het worden. Ticho Albert Christiaan.

Natuurlijk kent iedereen de bekende Nederlandse acteur Tygo Gernandt. Het was ook dankzij hem dat ik voor het eerste de naam Tygo hoorde. Toen ‘ie eenmaal in mijn hoofd zat, kwam ik ‘m vaker tegen en iedere keer dacht ik weer: wat een stoere en krachtige naam, als ik ooit een zoontje krijg dan noem ik hem zo. De letterlover in mij bedacht wel dat de spelwijze anders moest. Minder hard. Ticho, dus. And see, my wish came true, ik heb mijn eigen Ticho. Uiteraard hebben we ook nog even gekeken naar de betekenis van de naam – niet dat ik me daar ooit door zou laten leiden maar toch – en toen bleek dat Tycho via allerlei ingewikkelde omwegen te herleiden is naar de Griekse Godin van het geluk, toen waren we echt overtuigd hoor.

De overige twee namen, Albert Christiaan, zijn vernoemingen. Albert is Robert zijn jongere broertje en wij wilden ons kind daar graag naar vernoemen om allerlei redenen. Christiaan is Robert zijn tweede naam dus ja, vandaar. Vind ik ook een hele mooie naam overigens. Een hele mond vol, die drie namen bij elkaar, maar wat ons betreft wel een prettige combinatie.

Natuurlijk heeft er naast Ticho en Luuk nog een aantal namen de revue gepasseerd. Zo kwamen wij ergens rond de 25ste week de naam Finn tegen en begon ik (ja echt, ik) te twijfelen. Prachtige naam, misschien moesten we daar toch maar voor gaan? Ook Stijn en Daan vonden we erg leuke namen maar vielen af omdat we in onze directe omgeving mensen kennen met deze naam. Verder op mijn (reserve)shortlist: Sem, Lars en Senn. Afijn, deze werden het ook allemaal niet en ook voor een eventuele volgende jongen vallen ze af want ik heb al een nieuwe jongensdroomnaam gevonden. Kun je niet vroeg genoeg mee zijn toch?

En wat ik mooie meisjesnamen vind? Dat zijn er heel veel. Op de één of andere manier bestaan er veel meer leuke meisjesnamen dan jongensnamen als je het mij vraagt. Een paar favorieten: Naomi, Yara, Danique, Fay, Emma en Bo. Mochten wij ooit een meisje krijgen dan wordt het nog een hele klus om een keuze te maken. Als als als…

Heb jij favoriete babynamen? En namen die absoluut nooit zouden worden? Ik ben benieuwd. Nooit genoeg babynameninspiratie wat mij betreft!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *