Happy Moments

Happy Moments #2

Hallo goedemorgen, zijn we weer! De eerste Happy Moments viel goed in de smaak en ik vind het ook wel leuk om zo een beetje bij te houden wat wij nou allemaal uitvreten in een week. Vandaag dus deel twee. Lees je weer mee?

Nog even een kleine opmerking vooraf. De gave om een mooie picture perfect te maken die ontbreekt bij mij volledig. De foto’s zijn negen van de tien keer van crappy kwaliteit, scheef, bewogen of gewoon lelijk, maar geven wél een echte weerspiegeling van hoe ons leven is. Daar is namelijk ook weinig picture perfect aan. Ik probeer er natuurlijk wel wat aandacht aan te schenken, maar ik moet het toch voornamelijk hebben van mijn kwaliteiten met woorden en letters. Sorry dus, voor mijn fotokwaliteit. Wilde ik vooraf even kwijt. Oké, gaan we.


Het is maandag en de wekker gaat weer heel vroeg. Ik heb wat moeite met opstaan, moet uiteindelijk heel erg haasten, beland in de file en nou, het schiet gewoon niet zo op. Zodra ik achter mijn bureau zit heb ik een behoorlijke stapel werk liggen – dat krijg je als je de week daarvoor een dag at the office mist door een workshop – en ga snel aan de slag. Ik schrijf twee blogs voor NEXTNOW, plan een bericht in voor die middag en doe wat voorbereidend werk voor onze actiedag morgen. Tussen de bedrijven door kijk ik uiteraard naar de huldiging van Feyenoord. Stiekem wel jammer dat ik niet op de Coolsingel sta, maar ik voel me nooit zo heel chill tussen duizenden mensen die springen en duwen en vuurwerk afsteken en teveel hebben gezopen  en herrie maken en ga zo maar door. Ik geniet dus op veilige afstand mee van de festiviteiten.

Ik ben ’s avonds redelijk op tijd thuis want er staan weinig files. Da’s al een Happy Moment an sich – zo vaak gebeurt dat namelijk niet – maar mijn avond is pas echt geslaagd als ik dit lieve, vrolijke jochie met zijn Baby Swimmer door ons bad zie drijven. Hij moest eerst niets weten van het bad en vond het veel fijner om met papa te douchen, maar sinds we iedere woensdag babyzwemmen gaat het hartstikke goed in het water. Ik vind die Baby Swimmer zo’n grappig gezicht en Ticho vind het heerlijk om zo ‘zelf’ heen en weer te kunnen dobberen. Ik begreep alleen dat deze variant van de band nergens meer te koop is. Is er iemand die daar de reden van weet?! Is ‘ie onveilig? Of ongezond? Of is ‘ie gewoon megapopulair?

Op dinsdag heb ik een leuke werkdag, maar vergeet om een foto te maken (dat bedoel ik dus: dit is zo niks voor mij en zit zo niet in mijn systeem). Samen met twee collega’s word ik winkelcentra in gestuurd om in gesprek te gaan met werknemers uit de detailhandel. Het is (helaas) een branche waar veel ontslagen vallen en zo’n bezoekje van ons als vakbond zorgt dus vaak voor bijzondere verhalen, zowel positief (iemand die na ontslag een nieuwe uitdaging vond) als negatief (iemand die geen pauze kan nemen omdat haar baas dat niet goed vindt). Afijn, daar heb ik dus geen foto van. Waar ik wel een foto van heb ik dit leuke bericht. Sinds Ticho er is, heb ik last van allerlei angsten. Dat ‘ie stikt, verdrinkt, zich verbandt, afwasmiddel drinkt en ga zo maar door. Omdat mijn kennis van EHBO ophoudt bij het hoofdstuk ‘pleisters plakken’ leek het me verstandig om een cursus te doen. Deze cursus werd toevallig aangeboden bij mijn verloskundigenpraktijk en ik krijg ‘m bijna helemaal vergoed via de zorgverzekering. Het theorie-examen is in de pocket. Donderdag mag ik mijn opgedane kennis in de praktijk brengen.

Oh dit vind ik zo’n fijn moment. Echt gezellig zou ik het niet willen noemen, want die kleine aap slaapt al na de eerste slok, maar zo’n gloeiend, fris gewassen, slaperige baby naast je in bed, daar wordt een mens toch blij van? Rond 19.30 krijgt Ticho zijn laatste fles van de dag en een half uurtje later leg ik hem in zijn bedje. Slaap lekker vriendje, tot morgen!

Woensdag is mijn vrije dag – ik werk wel wat tijdens de slaapjes van Ticho – en heb ik alle aandacht voor die kleine. Het is vandaag bloedheet en we hebben het erg druk. Geen lekkere combi. Volgens mij gaat ons vriendje ook niet zo lekker op temperaturen boven de 25 graden. Heeft ‘ie van zijn moeder. Afijn, aan het eind van de dag, als we bijna gesmolten zijn, gaan we eten bij mijn vader. Die is vandaag namelijk jarig. Deze foto vind ik zo leuk. Ik kocht een cadeautje namens Ticho (een voorleesboek, puur eigen belang) en meneertje was geenszins van plan om het cadeautje ook daadwerkelijk te geven. Die slimmert wilde het meteen zelf houden. Kijk ‘m nou zitten dan, met die handjes stevig om het pakje heen geklemd.

Bij mijn vader kan Ticho lekker spelen in het gras. De zon is inmiddels uit de tuin en de temperaturen zijn aangenaam. Terwijl wij ons frietje eten, werkt deze topkorfballer in spé vast aan zijn balvaardigheid.

Nog even schommelen met tante Kar voordat we weer naar huis gaan. ’s Avonds ligt Ticho om 20.30 in bed en wij volgen niet veel later. Ik ben echt dood- en doodmoe en morgen heb ik (voor de verandering) een drukke maar leuke dag op mijn werk en dan moeten we natuurlijk wel fris aan de start verschijnen.

Van donderdag heb ik maar één foto en die is ook nog eens van de crappy kwaliteit waar ik voor gewaarschuwd heb. Goed, op donderdag ben ik in de ochtend aan het werk (ik heb wederom een leuke workshop) en in de middag ben ik vrij. ’s Avonds eten we lekker culinair saté met stokbroodjes en kroepoek en mijn opa eet gezellig mee. Tijd voor een uitgebreid bakkie koffie heb ik niet, want om 18.30 heb ik dat praktijkexamen EHBO voor baby’s en kinderen waar ik zojuist al over vertelde. Ik hoop het natuurlijk allemaal nooit in de praktijk toe te hoeven passen, maar mocht het tóch nodig zijn, dan is het voor mij nu wel een geruststellende gedachte dat ik daadwerkelijk weet how to handle.

Hip hip hooray! Het is vrijdag en vandaag is één van mijn beste vriendinnetjes jarig en omdat zij op vrijdagochtend altijd even komt babyknuffelen (hoe lief is dat?!) haal ik twee puntjes witte chocolade cheesecake. Te ongezond, maar te lekker. Dit is mijn ontbijt en lunch samengevoegd. Na zo’n klein maar machtig stukkie zit ik zo onwijs vol, dat ik echt de eerste paar uur geen trek meer heb.

Ook Ticho krijgt wat lekkers te eten. Ik schreef hier al eens eerder over mijn verse hapjes en hoe ik niet van plan was om potjes te geven, maar dat is dus mislukt. Ik maak nog steeds iedere zondag een shitload aan groenten- en fruithapjes voor het kind, maar heb inmiddels ook een aardige voorraad met hapjes van Ella’s Kitchen. Je zou bijna denken dat we aandelen hebben, maar nee, ik ben gewoon diehard fan. Wat prijziger (kuch) dan andere merkjes, maar wel helemaal biologisch en I love it. Oh ja en more important: Ticho loves it.

Kijk dit nou! Alsof meneer ineens leek te beseffen hoe zo’n tuitbeker werkt. Het is toch te schattig? Ik probeerde al wel vaker wat water in een tuitbeker aan te bieden, maar meestal eindigde dat in een groot waterballet. Nu gaat het dus goed en ik vind het zo’n leuk gezicht. Echt al een heel mannetje (met broodkorstjes all over) zo he?

De laatste foto van vrijdag en wederom eentje met eten. In de avond ligt Ticho om 20.00 in bed, is Robert naar een bruiloft en hang ik met Me, Myself & I én een zak chips op de bank. Vandaag ontdekte ik deze tijdens het boodschappen doen. Ik ben een onwijze chipsverslaafde en omdat het nu echt tijd is om die laatste zwangerschapskilo’s eraf te krijgen mag ik van mezelf nog maar één zak per week leegvreten. Hoe chill is het dan als ze AL JE LIEVELINGS in één hebben gedaan? Goed, deze zak wordt dus soldaat gemaakt, ik kijk twee afleveringen Pretty Little Liars (love it) en duik rond 23.00 uur mijn mandje in.

Lekker flatteus kiekje weer. Zaterdagochtend coach ik voor de allerlaatste keer mijn ploegje, als ik thuis kom gaat Ticho lekker slapen en aan het eind van de middag doen we een klein drankje bij de korfbal. Het is écht lekker weer dus we staan heerlijk in de zon. Ticho krijgt van alle kanten aandacht en na een uurtje vindt meneer het wel prima. We leggen hem in z’n wagen met hydrofiele doek om te spelen (want dat er overal duur speelgoed rond zwerft dat kan ‘m niet schelen maar die doeken zijn het helemaal) en zo blijft ‘ie nog lekker een uurtje chillen. Lief toch, met dat eeuwige duimpje in zijn mond. Rond 19.30 zijn we thuis, halen we friet, geven we de laatste fles en dan gaat hij lekker slapen. Ik ga ’s avonds naar een verjaardag en rond een uur of één lig in eindelijk in mijn mandje. Kapot!

Omdat mijn moeder de 22ste jarig is, gaan we zondag brunchen bij Van der Valk. Gezellig! Samen met mijn zusje drink ik champagne – ik drink eigenlijk maar twee slokjes want ik hou niet van alcohol – en Ticho wil dat ook wel eens proeven. Dat resulteert in dit plaatje.

Goed gesprek hier tussen de dames Belder/Zwager/De Jong. Ticho heeft het graaien naar de bubbels opgegeven en is weer eens aan zijn duim begonnen. Voor nu is dat superhandig, want we hebben nooit gedonder met speentjes terug doen en dat soort gedoe, maar ik hou wel een beetje mijn hart vast voor het moment dat we hem het duimen moeten afleren. Zelf heb ik vet lang geduimd en als gevolg daarvan stonden mijn tanden ongeveer haaks op mijn kaak, dus daar wil ik hem wel graag voor behoeden. Meer moeders van Duimelotjes hier?

Lekker bij oma de fles drinken. Zo fijn dat Ticho overal zijn flesje keurig leeg drinkt en supermakkelijk is qua meenemen naar dit soort dingen. Hij ligt heerlijk tevreden in zijn wagen te spelen met een hydrofiele doek (what else) en we horen hem helemaal niet. Wat dan wel weer jammer is, is dat hij zo gewend is aan zijn ritme en dus niet meer gaat slapen als we hem na 13.30 uur in bed leggen. Dat is deze middag dus het geval. Moet kunnen voor een keertje toch?

En van de pre-birthday-brunch van mijn moeder gaan we door naar de verjaardag van een klein vriendje van ons, dat alweer drie kaarsjes uit mag blazen. Het is superlekker weer, dus we zitten gezellig in de tuin. Komende week belooft het ook heel mooi weer te worden en daar heb ik dus best wel zin in. Maandag en dinsdag moet ik gewoon werken, maar de rest van de week ben ik vrij. Lucky girl!

Het kind met een bal. Ik smelt echt van dat soort momentjes. Het aller- allereerste waar hij naar greep was zijn Oball (inmiddels zijn mijn haren favoriet) en die liefde voor de bal is so far nog niet over. Ik kan niet wachten tot hij groot genoeg is om over te trappen of te gooien en in onze achtertuin (da’s nog een aardig projectje maar daar zal ik jullie ook zeker in meenemen) komt absoluut een stuk gras met twee doeltjes en een korf of basket.

Zo, dat was in een notendop onze week. Een drukke, met veel verjaardagen, maar ook zeker een leuke. Komende week werk ik dus twee dagen en daarna ben ik vrij. Wij gaan lekker van het zonnetje genieten en vrijdag ga ik samen met twee vriendinnen een weekend weg. Dat worden mijn eerste twee nachtjes zonder Ticho en ik ben heel erg benieuwd hoe ik dat zal ervaren. Vooralsnog heb ik er vooral heel veel zin in (niet per se in ‘zonder Ticho’ maar wel in een meidenweekend) en met de huidige weersvoorspellingen komt het vast helemaal goed. Volgende week meer 😉

Vaker van die geweldige kiekjes van mijn hand bekijken? Hierrrrr moet je wezen.

Bedankt voor het lezen!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

5 Comments

 1. Waarschijnlijk word je overstelpt met goedbedoelde moederadviezen, du misschien kan die van mij er ook nog bij. 😉 Ik zou eens de rietjesbeker van de HEMA proberen ipv een tuitbeker.

  Hartstikke anti-lek, stuk beter voor de tanden en heel goed voor de mondspanning! Daarbij kosten ze maar een eurootje of 3, de moeite dus om eens te proberen!

  1. Oh wat fijn, zo’n tip 🙂 Ik was sowieso van plan om eens zo’n rietjesding te halen dus die van de HEMA beland vanmiddag nog in mijn mandje! Thanks!

   1. Succes! Ideaal zijn ze! Hier een hoop verschillende (vooral ook dure) bekers geprobeerd maar uiteindelijk was de simpele beker van de HEMA het succesje waar ik op zat te wachten. Hoezee!

   2. Oh ja…. 1 tip…. als je er drinken in doet en je wilt de beker meenemen voor onderweg, doe dan het schuifje van de dop dicht voordat je de dop op de beker draait. Tenzij je graag een fonteintje van water of roosvicee wilt….😂

 2. Judith says:

  Hier een echt “speenkind”, ik heb een haat-liefde verhouding met dat ding… hoe vaak ik die speen wel niet weer terug in haar mondje heb gestopt!!! Nu is dat over maar hebben we weer wat nieuws; de uit bed gooi fase! Nee zo’n duim is zo gek nog niet… behalve met afleren dan misschien.

  En super knap dat Ticho al uit een tuitbeker drinkt 👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *