Momlife, Persoonlijk

Wat wil ik wel en niet doorgeven?

Hij lijkt qua uiterlijk enorm op zijn vader, die kleine Baby Ticho. Zeker de eerste weken was daar geen twijfel over mogelijk en werkelijk iedereen die op kraamvisite kwam maakte er een opmerking over. Gelukkig maar, want over zijn vader ben ik best wel tevreden.

Natuurlijk had ik tijdens de zwangerschap al heel vaak gefantaseerd over hoe ons kindje eruit zou zien, of ‘ie op mij of op zijn papa zou lijken en wat voor karaktertje hij zou ontwikkelen. Welke goede eigenschappen van mij wil ik graag doorgeven en wat kan ‘ie beter niet van zijn moedertje overnemen? Ik vertel er vandaag alles over.

Goede eigenschappen Robert
Er zijn drie goede eigenschappen van Robert waarvan ik hoop dat Ticho ze zal overnemen. De eerste is zijn sociale karakter. Ik ken weinig mensen die zo sociaal zijn als Robert. Hij heeft altijd oog voor iedereen, zal nooit maar dan ook nooit iemand buiten laten staan en is dol op het geven van feestjes. Daarnaast is hij onwijs oplossingsgericht. Hij signaleert vaak eerst een probleem (dat is soms best irritant) en in dezelfde ademteug heeft ‘ie dat probleem ook alweer opgelost. Ideaal. Het laatste wat Ticho wel mag overnemen is zijn betrouwbaarheid. Als hij samen met jou ergens voor gaat, of dat nu op zijn werk of persoonlijk is, dan kun je er absoluut vanuit gaan dat hij je niet laat vallen of zal belazeren. Zo trouw als een hond, noemen ze dat.

Goede eigenschappen Anouk
Nou, heb je even? Nee geintje. Ook drie dingen waarvan ik hoop dat ons kind daarin een beetje op zijn moeder lijkt. Als eerste: mijn loyaliteit. Als het moet dan reis ik voor mijn vriendinnen de halve wereld over en ik zal altijd mijn uiterste best doen om er te zijn – op wat voor manier dan ook – voor de mensen die dichtbij mij staan. Ook hoop ik dat Ticho mijn nieuwsgierigheid overneemt. Volgens mij is het een goede eigenschap als je altijd meer wilt weten en heel veel interesse toont in alles en iedereen om je heen. Tot slot zou ik graag willen dat Ticho net zo goed zijn mond kan houden als ik. Echt liegen ben ik niet zo goed in – ook geen leugentje om bestwil – maar als je mij een geheim toevertrouwd dan kun je er zeker van zijn dat ik dat aan niemand (dus ook niet aan Robert) doorvertel.

En wat liever niet?
Natuurlijk zijn er ook minder leuke kanten aan die man van mij. Het zijn er niet veel maar als ik één ding moet noemen waarvan ik hoop dat Ticho het niet overneemt dan is dat toch wel zijn ongeduldigheid. Een file, iemand die niet snel genoeg terugbelt, een linksrijder die zijn gaspedaal niet indrukt, een rij bij de kassa: allemaal situaties waarin het zomaar een klein beetje kan exploderen. Mijn meest negatieve eigenschap is dat ik niet zo goed ben in nuance. Het is all in of all out. Zwart of wit. Blij of boos. Ik vind je aardig of niet. Extra probleem: ik kan het ook niet faken. Het is wel altijd lekker duidelijk voor de mensen om me heen, maar ik maak er niet altijd vrienden mee.

Heb jij eigenschappen waarvan je hoopt dat je kindje die wel of niet van jou overneemt? Of heb je misschien al oudere kinderen en zie je bepaalde karaktertrekjes overduidelijk terug in de miniversie van jezelf?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *