Persoonlijk

Alles online delen of toch niet?

Stukjes schrijven, voor internet en voor magazines is mijn werk. Daar krijg ik maandelijks keurig netjes een salaris voor. Maar naast dat schrijven mijn werk is, is het ook een enorme hobby. Sterker nog: misschien is het wel meer hobby dan werk. 

Omdat ik op mijn werk niet helemaal zelf kan bepalen waar ik over schrijf, bedacht ik dat het wel leuk is om het bloggen weer op te pakken. De domeinnaam had ik al een tijdje en omdat ik geen ‘vast onderwerp’ wilde aanhouden voldeed anoukzwager.nl prima. Ik koos even gauw voor een standaard (gratis) template en knalde in een paar uurtjes de website online. Inmiddels ben ik me aan het verdiepen in andere thema’s en wil ik het qua vormgeving wat serieuzer gaan aanpakken.

Wat betreft de onderwerpen voert babytalk hier behoorlijk de boventoon. Niet heel vreemd, want als first time mom draait ongeveer alles om de baby en een grotere inspiratiebron is er bijna niet. Ook deel ik zo nu en dan wat over ons droomhuis, over actuele onderwerpen uit bijvoorbeeld het nieuws en schrijven over televisieprogramma’s vind ik ook erg leuk.

Nu zijn er natuurlijk ontzettend veel mensen die niet begrijpen dat je zoveel online deelt. Daar kan ik mij absoluut iets bij voorstellen. Ik weet ook dat je door het delen van van alles en nog wat hele leuke reacties krijgt, maar zo nu en dan ook een vervelende reactie. Dat vind ik niet erg, ik kan dat wel hebben. Wat ik wel vervelend vind, is dat mensen (meestal achter je rug om) lullig doen over het schrijven an sich. Ik begrijp dat ook niet zo goed, want er zijn volgens mij zat vreemdere hobby’s te bedenken en bovendien moet iedereen lekker zelf weten wat ‘ie doet. Inhoudelijk commentaar op een artikel is prima, maar laat mij verder lekker mijn ding doen. Volgens mij deel ik hier geen wereldschokkende dingen en natuurlijk denk ik echt wel na voordat iets op internet verschijnt. Ik deel genoeg, maar er is ook zo ontzettend veel privé. Daar is hier op anoukzwager.nl geen plek voor. Net zo min als voor negativiteit en gezeur.

Dus, bottomline, ik doe hier lekker mijn ding. Ik vind het superleuk om te schrijven, ik ben trots op hoe snel de bezoekersaantallen stijgen – dat zie ik echt als compliment – en ik ben blij met alle leuke en lieve reacties. Wat anderen daar verder van vinden zal me een zorg zijn. Om af te sluiten een simpele en duidelijke boodschap:

“A tiger doesn’t lose sleep over the opinion of sheep”

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *