Momlife, Zwangerschap

Nog even over dat ontzwangeren…

Al eerder schreef ik over mijn huidverzorging en mentale toestand. Vandaag heb ik deel drie in de serie ‘effecten van een baby’ en wijd ik een complete blogpost aan, jawel, haaruitval.

Ik ben nooit gezegend geweest met een mooie volle bos haar. Het is niet dik en volumineus, heeft geen hele mooie kleur en krullen zijn er zelfs met behulp van een krultang niet in te krijgen. Daarom besteedde ik nooit zo veel aandacht aan mijn coupe ellende. Gewoon om de twee dagen wassen, aan de lucht laten drogen en klaar is Kees. Er viel toch niets mee te beginnen.

Tijdens de zwangerschap
Hoe anders was het tijdens mijn zwangerschap. Ik had serieus geen haaruitval en binnen no time voelde mijn ooit zo trieste haarbos aan alsof ik ‘m geleend had van de dame uit de Andrélon-reclame. Mijn haar groeide als een tierelier (nog harder dan mijn buik, echt waar), was dik en glanzend en ik was er best wel blij mee. Het was niet na twee dagen zo vet als een slak en als ik dus serieus mijn best deed om er met een stijl- of krultang doorheen te gaan, dan had ik daar minimaal drie dagen plezier van. Ik besloot om met 34 weken zwangerschap een bezoekje te brengen aan de kapper, onder het mom van ‘de komende maanden heb ik hier allemaal geen tijd meer voor’, en liet mijn haar knippen en verven. Het duurde ongeveer drie uur en supertevreden wandelde ik weer naar buiten.

Na de bevalling
Vlak na de bevalling was ik al blij als ik überhaupt de tijd vond om mijn haar te kammen, dus was mijn laatste zorg hoe het ervoor stond met dat zogenaamde Andrélon-kapsel van me. Totdat Robert wel erg vaak begon te klagen over ‘al die lange blonde haren’ die hij overal vond. Ineens herinnerde ik mij dat ik ooit ergens had gelezen dat vrouwen na de zwangerschap extra veel haren verliezen. Sommige vrouwen krijgen zelfs inhammen en kale plekken. Lichte paniek, zweetaanval, hyperventilatie. Toen ben ik er eens op gaan letten en echt hoor, het was NIET NORMAAL. Aan het einde van de dag zagen mijn kleren eruit alsof ze gedragen waren door een langharige Golden Retriever in de rui.

De kapper 1
Omdat ik helemaal debiel werd van die uitgevallen haren all over the place, besloot ik dat mijn haar afgeknipt moest worden. Niet enkel de puntjes, maar minimaal twintig centimeter. En zo geschiedde. De schaar erin, twintig centimeter aan haar minder en heel wat highlighters rijker stapte ik VIER UUR later de salon uit. Ik hoopte dat zo’n uitgebreide kappersessie (inclusief wassen, masker, föhnen en stylen) een boost voor mijn coupe zou betekenen en de haaruitval zou afnemen. Dit bleek een illusie.

De kapper 2
Om er nog één keer wat van te maken, ben ik gisteren bij Salon Rob Peetom geweest. Hier schijnen de beste (en duurste) kappers te werken en ik kan niet anders dan dat beamen. Je moet eerst een bank overvallen en vier maanden op water en brood leven, maar dan heb je wel waar voor je geld. In een drie uur durende treatment gaf ik de kapster carte blanche (oké niet helemaal, want het moest wel in een staart kunnen in verband met een baby die continu als een klauteraap in mijn haar hangt) en ging zij fanatiek in de weer met highlights en een schaar. Ik vond het oprecht een feestje om in de stoel te zitten (massagestoel my gosh) en ondanks dat ik dus niet zo heel veel haar meer heb, ben ik er zo onwijs blij mee. Aan de achterkant is niet heel veel van de lengte af, maar aan de voorkant zijn er laagjes in geknipt. Qua kleur is de gele gloed (die had ik dus, ondanks gebruik van zilvershampoo) helemaal verdwenen en heb ik nu een hele mooie koele blondtint neigend naar een beetje assig. Echt, love it!

Goed, het blijft natuurlijk jammer dat er van die volle bos glanzende haren niet veel meer over is, maar met dit nieuwe kapsel durf ik wel over straat.

Zijn er meer kersverse moeder met haar-issues? Kan iemand mij vertellen wanneer die uitval stopt?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

2 Comments

  1. Ik wacht er een jaar later nog steeds op..;)

  2. Super mooi geworden! Kan het iedereen aanraden, ook als je twee maanden krom moet liggen. Over een half jaar doen we het nog een keer over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *