Momlife

Baby Tag 2017

Vorige week publiceerde ik de allereerste zogenaamde tag hier op de website en tegen mijn verwachtingen in werd daar best positief op gereageerd. Ook kreeg ik wat tips voor andere tags, dus vandaag vul ik er weer eentje in.

 1. Naam van mama?
  Anouk Zwager. Of nou eigenlijk Anouk de Jong-Zwager maar ik vind de achternaam van de man gebruiken echt uit de prehistorie dus ik weet eigenlijk niet eens meer waarom ik die optie heb aangekruist. Wel handig bij contact met bijvoorbeeld de kinderopvang, trouwens.
 2. Naam van de baby?
  Ticho Albert Christiaan de Jong. Een hele mond vol. Ticho vonden we allebei een leuke en stoere naam en de andere twee komen van familieleden waar wij onze zoon graag naar wilden vernoemen.
 3. Geboortedatum van de baby?
  Ticho werd op 27 oktober verwacht, maar meldde zich op 4 november pas.
 4. Lengte en gewicht van de baby bij de geboorte?
  Een grote: hij woog 4160 gram en was 54 centimeter.
 5. Maat van de luier?
  In het begin maat 1, inmiddels maat 4.
 6. Speen?
  De eerste weken wel, maar al gauw weigerde meneer zijn speen en ging ie fanatiek aan de haal met zijn duim. Inmiddels is het een doorgewinterd Duimelotje.
 7. Maat van de kleding?
  De meeste kleding draagt hij op dit moment in maat 68. Hier en daar zit er nog wel een maatje 62 tussen en er komt ook af en toe al een 74 aan te pas. Het verschilt ook enorm per merk.
 8. Borst- of flesvoeding?
  Flesvoeding, vanaf de eerste dag. Ik koos er heel bewust voor geen borstvoeding te geven en daar had ik zo mijn persoonlijke redenen voor.
 9. Hoeveel voedingen?
  Op dit moment krijgt Ticho vier flesvoedingen een flinke fruithap en een klein groentehapje. Het kind heeft echt altijd honger!
 10. Lievelingsknuffel?
  Hij geeft nog niet echt om een specifieke knuffel. Ik heb echter wel een lievelingsknuffel voor hem, namelijk dit te leuke aapje van Franck & Fischer.
 11. Merk luier?
  Pampers, altijd pampers. Heel tevreden over en altijd wel ergens in de aanbieding. Overdag krijgt hij Premium Protection of Active Fit (wat er in de aanbieding is) en voor de nacht gebruiken we Baby Dry.
 12. Favoriete verzorgingsproduct?
  De Nurtering Crème van Naïf. Of eigenlijk alles van Naïf. Dat spul is zo zacht voor zijn huidje en ruikt ook nog eens heerlijk. Naïf Fangirl over here!
 13. Bedtijd van de baby?
  Oh, dat verschilt nog wel eens van dag tot dag, al komt er wel steeds meer een ritme in. Soms slaapt ‘ie in de middag slecht en is het om 18.15 uur al bedtijd en soms heeft ‘ie heel de middag geslapen en ligt meneer om 19.30 nog lekker te kraaien op zijn speelkleed.
 14. Favoriete kleding voor de baby?
  De eerste weken heb ik de pyjama’s van nextdirect.com echt versleten. Geweldig, makkelijk, leuk, zit lekker. Nu krijgt ‘ie broekjes en shirtjes van soepele stof.
 15. Favoriete kledingmerk?
  By far mijn lievelings is Z8 – maar ik vind dat toch zo achterlijk duur. Toevallig bestelde ik daar vorige week twee truien en een broek, moest ik bekant honderd euro aftikken. Ik ben ook groot fan van Feetje, da’s iets meer betaalbaar. Rompers haal ik bij Zeeman en er ligt ook genoeg van Hema en Nextdirect in de kast.
 16. Luiertas?
  We hebben er eentje die hoort bij de kinderwagen. Ik heb er verder niet veel aandacht aan besteed en eigenlijk doe ik dat nog steeds niet. Moet dat ding nodig weer eens uitruimen want het reservesetje kleding dat in de tas zit is nog steeds maat 62.
 17. De inrichting van de babykamer?
  Alle meubels komen van IKEA. Helemaal blij mee hoor. Dat spul is betaalbaar maar wel van goede kwaliteit. Verder hebben we gekozen voor de kleuren donkerblauw, geel en mintgroen.
 18. Favoriete moment van de dag?
  Dat is toch wel de ochtend. Ticho heeft in tegenstelling tot zijn moeder namelijk absoluut geen last van een ochtendhumeur en eigenlijk verdwijnt mijn ochtendhumeur ook als sneeuw voor de zon als ik dat kleine vrolijke aapie met uitgestrekte armpjes uit zijn bedje til.
 19. Baby musthave?
  Ik heb het al eens eerder ergens gemeld, maar het verschoningsmatje van Snoozebaby is echt onmisbaar. Dat ding is zo handig! Overigens schreef ik eerder een artikel over mijn beste baby-aankopen. Dat stukkie kun je hier teruglezen.

Dat was ‘m weer. Heb jij nog een leuke tag die zeker een vermelding op mijn website waard is?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *