Momlife

Mijn baby musthaves

Al eerder schreef ik over mijn miskopen tijdens de zwangerschap, maar ik heb natuurlijk ook genoeg aankopen gedaan die het geld dubbel en dwars waard waren. Vandaag deel ik mijn favoriete baby musthaves met je.

 1. Snoozebaby verschoningsmatje
  Ik kan het niet vaak geneg herhalen, maar mocht je in verwachting zijn, ga dan zo’n Snoozebaby verschoningsmatje kopen. Het is die dertig euro dubbel en dwars waard want dat ding is enorm handig. Wij hebben er standaard een pak billendoekjes, een voorraad luiers, sudocrème en geurzakjes in zitten en als we op pad gaan dan moet ik dus enkel nog een setje kleding, een voorraadtorentje met melkpoeder en een fles meegraaien en off we go!
 2. Voedingskussen
  Het voedingskussen fungeert tot op de dag van vandaag als een bedje voor Ticho. We hebben er een aankleedkussenhoes omheen getrokken en het is nu een soort troon voor de baby. Handig tijdens de avond- en ochtendfles, die we eigenlijk altijd bij ons in bed geven.
 3. Cosynest van Done by Deer
  Hier heeft Ticho in de eerste week best veel in gelegen. Ik weet niet of ik het nou echt een musthave vind voor de baby, maar van alle babymeuk staat dit nestje verreweg het leukst in je interieur.
 4. Stokke Steps
  Ik heb lang getwijfeld tussen de Stokke Tripp Trapp en de Stokke Steps, ben uiteindelijk voor die laatste gegaan en heb er nog geen seconde spijt van gehad. De wipstoel die erbij hoort is onze lifesaver tijdens de huiluurtjes geweest en verder staat ‘ie, net als het nestje van Done by Deer, prima in ons interieur.
 5. Oball
  Het allereerste speelgoed waar Ticho mee uit de voeten kon was een balletje van Oball. Door de gaten die erin zitten was het redelijk eenvoudig te grijpen en als mama het dan ook nog opraapt en teruggeeft iedere keer dat jij het weggooit, tja, dan wordt het al gauw een heel leuk spelletje.
 6. Buskruit met Muisjes
  Ik schreef er eerder een complete blogpost over (die kun je hier vinden) en hij mag zeker in dit rijtje niet ontbreken. Buskruit met Muisjes is écht een BabyBijbel!
 7. Winkelmandje van Mutsy
  Bij onze kinderwagen (Joolz Day Discovery) zit een klein vak voor de boodschappen en je kunt er een boodschappennet bij bestellen. Vond ik allemaal niet zo praktisch. In mijn zoektocht naar een goede oplossing kwam ik uit bij het boodschappenmandje van Mutsy. Deze past dus prima op de Joolz en maakt het winkelen met baby een stuk eenvoudiger. Aanrader!
 8. Zeeman rompers
  Dit is écht een hele goede tip voor wanneer je niet in de buurt van Papendrecht woont: de overslagrompers van Zeeman. Ze zijn goedkoop, prima van kwaliteit en lekker makkelijk aan te trekken. Woon je wel in de buurt van Papendrecht? Sorry, ik heb de complete voorraad rompers al opgekocht en ze worden niet meer geproduceerd dus mijn tip is useless.
 9. Babygym
  Deze kregen we cadeau van een paar vriendinnen van mij. Het duurde even voordat Ticho door had dat er allerlei speelgoed op, boven en aan het kleed vastgeplakt zit, maar inmiddels kan ‘ie zich een hele poos vermaken met zijn babygym.
 10. Koeka voetenzak
  Ook een cadeautje van mijn vriendinnen, de voetenzak van Koeka. Echt geweldig voor in de Maxi Cosi, lekker warm, ziet er mooi uit en Ticho heeft er heerlijk in gelegen tijdens de koude wintermaanden.
 11. Jollein slaapzak voor alle seizoenen
  Het wordt bijna eentonig maar ook deze kregen we van mijn vriendinnen en zodra Ticho groot genoeg was, hebben we hem in de slaapzak van Jollein gelegd. Ideaal, geen gekloot met dekentjes en lakentjes maar gewoon rits open, kind erin, rits dicht. Easy as that. En de slaapzak kun je dus voor ieder seizoen gebruiken, want de mouwen zijn afritsbaar.
 12. Naïf verzorgingsproducten
  De spullen van Naïf zijn echt heerlijk. Ze bevatten niet allerlei ingrediënten waarmee je je velgen kunt poetsen of waarmee je de gemiddelde straathond naar roosjes kunt laten ruiken, maar helemaal geurloos is het niet. Onze baby kan er heel goed tegen en ik ben echt fan. Vooral van de nurtering cream.

Nou, dat was best een lijstje geloof ik. Ik vergeet ongetwijfeld nog wel wat, want ik heb zo gruwelijk veel spullen, maar ik denk dat mijn échte musthaves hier allemaal wel vermeld staan. Heb jij nog goede aanvullingen? Laat het me zeker weten!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *