Persoonlijk

Recensie: Dave en Donny Doen Zaken

RTL had mij niet gelukkiger kunnen maken: er is een nieuw seizoen van De Roelvinkjes. Ik was met dank aan Expeditie Robinson al enorm op Dave, maar na twee afleveringen van dit nieuwe RTL-hoogstandje ben ik nu dus ook heel erg op Donny.

De jongste telg van de bijzondere familie Roelvink stond altijd een beetje in de schaduw van grote broer Dave – het eist nogal wat aandacht op, zo’n seksfilm en een vermeende juwelenroof – dus was ‘ie tijdens het eerste seizoen van De Roelvinkjes ook een beetje aan mijn aandacht ontglipt. Ik begrijp nog steeds niet hoe dat kan, want mijn hemel, Donny Roelvink is bijzonder goed gelukt.

Maar helaas, dit programma gaat niet over de looks van de gebroeders Roelvink. Dit programma gaat over Dave en Donny die samen een eigen zaak – als in kroeg/bar/restaurant – gaan openen. Ja, u leest het goed. Een eigen zaak. Dave en Donny Roelvink openen een eigen zaak. Ik vind het in principe al meer dan bijzonder wanneer iemand van nog geen 25 jaar oud een eigen bar of restaurant opent, maar die bijzonderheid neemt extreme vormen aan wanneer de ondernemer in spé bijna geen enkele eigenschap bezit die een (succesvolle) ondernemer hoort te bezitten. Afijn, een cameraploeg van RTL opent deuren, letterlijk, en zo gebeurde het dat ik al twee weken op dinsdagavond aan de buis gekluisterd zit en zelfs een abonnementje op RTL XL heb afgesloten om vast vooruit te kijken hoe dat toch allemaal gaat met die toko van m’n vrienden Dave en Donny.

Waar het (in ieder geval bij de helft van het olijke duo) totaal ontbreekt aan discipline, financieel inzicht en leiderschap, hebben ze wel één groot voordeel: de gunfactor is enorm. Echt, ik ben zo dol op de Roelvinkjes, en wel hierom:

 1. Het ziet er goed uit.
  Eerlijk is eerlijk, het oog wil ook wat. Een uur naar deze knappe mannen kijken is absoluut geen straf en wie wil er nou geen cocktailtje ingeschonken krijgen door the one and only Dave of een groene smoothie uit handen van Donny?
 2. Het is gezellig.
  Op woensdag gehaktballen eten bij pa, in badjas ontbijten met ma, echt, de huiselijkheid straalt er vanaf en I love it. Door een bezoekje te brengen aan de toko van Dave en Donny kun je een soort deelgenoot in dit gezellige gebeuren worden en wie wil dat nou niet?
 3. Het is eerlijk.
  Of in ieder geval, het komt eerlijk over. Bij de meeste reality-tv twijfel ik behoorlijk aan de mate van ‘reality’ (niet dat het me iets kan schelen hoor, want hoe slechter hoe beter), maar ik krijg nooit de indruk dat de familie Roelvink zich anders voordoet dan ze zijn.
 4. Het is grappig
  Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die het niet grappig vinden, de oneliners vliegen je echt om de oren. Met name Dave is hi-la-risch en een uurtje moppen tappen in die bar van ‘m lijkt me reuze leuk.
 5. Het is lief.
  Ik ben niet alleen een beetje verliefd op Dave en Donny, maar ook op de rest van de familie en met name op mama Lucienne. Je kunt zeggen wat je wilt, maar dit gezin heeft van heel ver moeten komen en toch hebben ze elkaar nooit laten vallen of in de steek gelaten. Sterker nog: ze hebben de handen ineen geslagen en maken er echt echt echt het allerbeste van. De liefde tussen moeder en zoons (smelt) en de band tussen de jongens en vader en stiefmoeder (smelt smelt), ik vind het allemaal zo lief en aandoenlijk.

Goed, je hoeft je dus absoluut niet te schamen voor het feit dat je een Roelvink-fangirl bent. Wie gaat er met mij mee naar Amsterdam? Ik hoorde dat ze daar een toffe nieuwe juice- en cocktailbar hebben!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

2 Comments

 1. Haha heerlijk geschreven. En ben het helemaal met je eens! Ik ga mee naar Amsterdam. Oelala!!

 2. Ik ga ook mee! Jammer dat Donny zo jong is 😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *