Momlife

Mommy tag voorjaar 2017

Oke, dit is best wel even een dingetje want ik denk nog steeds “WIE WIL DIT LEZEN?!” maar de bezoekersaantallen liegen er niet om dus het is tijd om een heuse tag in te vullen. De Mommy Tag welteverstaan, maar dan een klein beetje aangepast (yep, sorry, sommige vragen zijn hier helemaal niet aan de orde of vind ik gewoon niet zo relevant voor deze plek) . Ik kan bijna niet geloven dat ik dit echt ga doen (so awkward) but lets go.

 1. Ben je een werkende moeder of een thuisblijfmoeder?
  Ik ben een parttime werkende moeder. Zo’n 28 uur per week werk ik als redacteur bij CNV Vakmensen. Hier schrijf ik onder andere artikelen voor het ledenmagazine en voor de online jongerenblog NEXTNOW.
 2. Zou je het anders willen?
  Nee, ik zou het absoluut niet anders willen. Mijn respect voor thuisblijfmoeders is sinds mijn verlof echt enorm. Hoe zij dag in dag uit zichzelf wegcijferen voor hun kind(eren), ik vind het knap. Zelf heb ik behoefte aan mijn eigen dingetje, mijn persoonlijke uitdaging en gewoon even niet bezig zijn met poepluiers en huilbuien. De uren dat ik niet aan het werk ben, geniet ik dubbel en dwars van het moeder zijn en voor mijn gevoel is het op deze manier helemaal in balans.
 3. Slaapt je kind altijd in zijn eigen bedje?
  Ja, Ticho slaapt altijd in zijn eigen bedje en nooit bij ons in bed. Persoonlijk vind ik dat prettig, omdat ik dan zelf niet wakker word van al zijn kuchjes en zuchtjes maar iedereen moet vooral zelf weten waar het kind slaapt. Het wil trouwens nog wel eens gebeuren dat ‘ie in de kinderwagen in slaap valt. Dan laat ik hem daar natuurlijk gewoon in liggen.
 4. De beste aankoop voor je kindje?
  De allerbeste aankoop is mijn Snoozebaby verschoningsmat. Echt ik ben daar zo blij mee. Dat ding is verrekte handig omdat alles wat we onderweg nodig hebben ongeveer in dat kleine opgevouwen pakketje zit.
 5. Hoeveel kinderen wens je?
  Geen idee. Voorlopig hebben we aan Ticho genoeg.
 6. Miskoop tijdens de zwangerschap?
  Alles met een capuchon. Echt, zo onhandig. En het babybadje. Die hebben we na de kraamweek ook nooit meer aangeraakt.
 7. Wat is je droomvakantie met kind?
  Ik ben allergisch voor gedoe, dus een droomvakantie met kind zal voor mij niet veel voorstellen. Gewoon lekker drie weken naar een gezellige camping in Italië of Spanje. Beetje zwemmen, beetje barbecuen, beetje mini-disco’en…
 8. Wat is je droomvakantie zonder kind?
  Voordat ik zwanger raakte van Ticho hadden Robert en ik een vakantie naar New York en Florida geboekt, maar gezien het Zika-virus werd de reis ons door de verloskundige afgeraden. Omdat deze reis met baby nagenoeg onmogelijk is (voor iemand die allergisch is voor gedoe) zou dat best eens in de buurt van een droomvakantie zonder kind kunnen komen. Maarrrrrr mijn echte droomvakantie is sowieso met Ticho erbij!
 9. Wat is er veranderd sinds je moeder bent?
  Wat niet? Ik ben chronisch moe, loop immer met melkvlekken op mijn kleding en heb wallen van hier tot Tokio. Daarnaast heb ik altijd haast, heb ik te weinig tijd voor mijn vriendinnen en heb ik last van ernstige zwangerschapsdementie die maar niet over wil gaan.
 10. Waar shop je de leukste kinderkleren?
  Kinderkleren koop ik overal en nergens. Ik zweer bij de overslagrompers van Zeeman (die zijn volgens mij limited edition, want ze worden nooit aangevuld en ik heb in heel Papendrecht en omstreken alle maatjes 50, 56 en 62 opgekocht), koop regelmatig wat bij Hema, H&M en nextdirect.com, maar favoriet zijn toch wel de kleren van Noppies, Z8, Feetje en Tumble ’n Dry. Dit koop ik voornamelijk online en ik wacht meestal op de sale want anders ga ik failliet.
 11. Favoriete mama-verzorgingsproducten?
  Zoals ik net al zei heb ik dus wallen en rimpels van hier tot Tokio en couperose-achtige taferelen op mijn wang. Ik kom echt niet meer weg met een cheap ass NIVEA-crème en een likje mascara. Mijn favo’s: de complete lijn van Uncover Skincare (yep, echt de complete lijn), douchefoam van Rituals, foundation gemengd met BB-cream van Maybelline aangebracht met een Beautyblender, oogpotlood van Sisley, Max Factor mascara en een wenkbrauwpotlood, blush, bronzer en highlighter van Catrice.
 12. A-merk of huismerk?
  Ik geef er allemaal niet zo om en koop net zo lief een huismerk als een A-merk, bijvoorbeeld van wasmiddelen of schoonmaakrommel. Alleeeeeeen sommige dupes zijn gewoon echt niet oké. Ik kan bijvoorbeeld he-le-maal niets fake-Pampers of van die gortdroge billendoekjes.
 13. Altijd al een kinderwens gehad?
  Jawel, alleen had ik nooit verwacht om op mijn 25e al moeder te worden.
 14. Wat is het leukste aan het moederschap?
  ’s Ochtends een lief klein vrolijk lachend ventje uit zijn bedje tillen. Weg ochtendhumeur!

Dat was ‘m, mijn allereerste ingevulde tag. Hope you like it. Wil je nou nóg meer van me weten, klik dan even HIERRRR!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *