Momlife

Onze zomervakantie

De eerste vakantie met Ticho hebben we achter de rug, de volgende vakantie staat al op de planning – we gaan in mei een week naar Frankrijk – maar we willen in augustus/september nóg een weekje weg. Dat wordt dan onze aller- aller- allereerste vakantie met z’n drieën (want de wintersportvakantie en het uitstapje in mei zijn allebei met familie).

Daar kijk ik ontzettend naar uit. Gewoon een week lang met Ticho bezig zijn, dingen met hem doen, aandacht voor hem hebben. De vakantie staat dus min of meer in het teken van hem. Nou is het alleen wel zo dat Ticho tegen die tijd zo’n tien maanden oud is. Dat betekent dat het hem werkelijk waar precies niks kan schelen waar we naartoe gaan.

En nu kan ik dus niet kiezen. Want enerzijds ben ik liefhebber van Curaçao (kijk hier, hier en hier maar even) en vakantie vieren op Ibiza mag ik inmiddels een hobby noemen (bewijsstuk 1, bewijsstuk 2, bewijsstuk 3 en bewijsstuk 4), anderzijds is dat best een gedoe met een baby. En zoals je inmiddels wel weet ben ik allergisch voor gedoe.

Stel je even voor, we gaan voor een vliegreis naar Ibiza of Curacao. Dat betekent:

 1. Dat er een shitload aan bagage ingepakt moet worden en dit moet allemaal mee in dat vliegtuig. Gegarandeerd raakt er iets kwijt of blijft er iets achter op Schiphol en dat idee alleen al geeft me stress.
 2. Dat we drie uur voor vertrek op de luchthaven rondlopen met een tien maanden oude baby die niet bepaald een lichtgewicht is en al helemaal niks moet weten van stilzitten.
 3. Dat we vervolgens uren in een vliegtuig zitten met een tien maanden oude baby die niet bepaald een lichtgewicht is en al helemaal niks moet weten van stilzitten.
 4. Dat we daarna op een bloedheet eiland arriveren, op alle bagage moeten wachten, naar het hotel getransporteerd moeten worden en daar (in diezelfde bloedhitte) uit moeten pakken. Gedoe gedoe.
 5. Bij een reis naar een andere tijdzone is vervolgens het hele ritme van de baby in de war en krijgen we dus gedoe met nachtrust. Of beter gezegd, het gebrek aan nachtrust.
 6. Eindstand: we hebben een hele wereldreis achter de rug met onze grote baby die vervolgens op een mooi warm en zonnig eiland zit maar eigenlijk het verschil niet ziet tussen dat eiland en Texel.

Zo’n vliegreis zie ik dus gewoon niet zo zitten. Maar waar kom je dan op uit? Het andere uiterste is natuurlijk het welbekende Center Parcs of iets soortgelijks. Daar ben ik nooit zo’n fan van geweest want man, dat kon je toch geen vakantie noemen? Niemand gaat toch voor z’n plezier ergens in zo’n huisje zitten, bij slechte restaurants op zo’n park eten en hele dagen liggen verrimpelen in een subtropisch zwemparadijs tussen de krijsende kinderen? Ik niet in ieder geval. Toch?

Nou, misschien toch wel. Want mijn levensmotto is ‘gemak dient de mens’ en met een baby naar een warm land (per auto of per vliegtuig, I don’t care) zie ik niet echt als gemak. Bovendien is onze Ticho tegen die tijd enkel in staat om (met begeleiding van papa en mama) te zwemmen, te klauteren en kruipen en om smakeloos voedsel te eten en laat dat nou net allemaal uitermate goed mogelijk zijn op zo’n bungalowpark. Inmiddels heb ik me er best een beetje in verdiept en moet ik mijn mening bijstellen. Of nou ja, ik, als redelijk volwassen persoon, vind het nog steeds horror van de bovenste plank maar ik kan me zo goed voorstellen (en ook nog van vroeger herinneren) dat het voor kinderen tot een jaar of tien echt een feestje is.

Nu alleen nog een geschikt park zoeken. Iemand tips?

 

Dit vind je misschien ook wel leuk!

2 Comments

 1. Centerparcs is idd echt niet zo verkeerd, alles is dichtbij op het park. Wij zijn met onze dochter geweest toen ze 6maanden was en was een groot succes, huisje met bad dus dat was ideaal met de kleine. Veel wandelen, fietsen, zwemmen, eten, kinderboerderij enz. Viel niet tegen.

  Nu zijn we in Gran canaria en je moet idd veel meenemen en onze dochter van 1 doet nog 2 slaapjes dus kan niet heel veel weg of heel de dag bij het zwembad liggen. Even met z’n 3e weg zijn is dan ook ons hoofdmotto. vliegen viel ons erg mee voor de 1e x en het is hier niet te warm voor de kleine gelukkig. Het was 4 uurtjes en de kleine zat heerlijk op schoot. Wat drinken, koekjes, boekje erbij en die vermaakt zich wel. Als je een buggy meeneemt voor het vliegtuig valt het wel mee en voor hier hebben we een draagdoek zodat de kleine daarin kan slapen overdag en we toch wat kunnen doen. Hier in Gran canaria zijn Veel dingen zijn op loopafstand en taxi naar het strand of iets is ook niet duur. Alleen de supermarkt is best prijzig. Nemen overdag een rugtas mee en zo min mogelijk zooi dan is het prima te doen. Zijn dolfijnen wezen spotten, naar andere plaatsen toe met taxi en Ferry en het is tot nu toe een heerlijke vakantie.

  Zijn ook 2jaar geleden in Mallorca geweest in een heel kindvriendelijk appartement dat was ook heel mooi en fijn alleen wel erg warm. Dus dan vind ik dit voor de kleine fijner.

  1. Bedankt voor je uitgebreide reactie. Superleuk! Heerlijk zeg, op Gran Canaria. Ja, ik denk ook dat het gewoon lekker gemakkelijk is, zo’n park. Zeker omdat Ticho dan 9 a 10 maanden is en dus echt nog niet kan lopen en dus ook geen boodschap heeft aan leuk op een strand met schepjes en emmers spelen en hij tijdens een vliegreis zichzelf nog niet echt kan vermaken met boekjes en filmpjes. We gaan over drie weken naar Frankrijk, hebben wintersport al achter de rug, gaan in juni nog een lang weekend kamperen, dus ik denk dat het iets van Hof van Saksen ofzo gaat worden. En als Ticho dan wat ouder is – april volgend jaar ofzo -, wil ik graag weer lekker vliegen en naar Gran Canaria/Mallorca/Portugal/Curacao.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *