Momlife

When Mommy Goes Shopping – voorjaar 2017

Omdat ik nogal houd van een soort structuur, roep ik bij dezen de allereerste officiële rubriek op anoukzwager.nl in het leven: When Mommy Goes Shopping. Zoals ik al eerder vertelde heb ik een lichte vorm van koopdrift en de afgelopen weken hield ik m’n pas vaker dan goed voor me is tegen het pinapparaat. 

Om te beginnen wil ik het eerst eens even hebben over budgetten. Want uiteraard hebben wij hier keurig op een rijtje wat er binnenkomt, wat onze vaste lasten zijn en wat we te besteden hebben aan onder andere spullen (lees: kleding) voor Ticho. Ik overweeg om hier een aparte blogpost over te schrijven en dan meteen mee te nemen wat dat nou eigenlijk kost, zo’n kindje. Is dat een idee? Laat het me maar weten.

Goed, over naar de buit van de afgelopen twee maanden. Ik kocht wat extra’s in maat 68, omdat we hier niet heel veel in hadden. Tijdens mijn zwangerschap beperkte ik me tot maatje 50, 56 en 62 en wat er in 68 lag dat waren krijgertjes. Tevens shopte ik vast wat in maat 74 want onze baby is inmiddels niet echt petite meer en hoewel ik het liever nog even ontken, gaat het niet lang meer duren tot ‘ie daarin past. Tot slot sloeg ik een voorraad rompers in, nam ik superschattige schoentjes mee en met het oog op de zomer bestelde ik een echte musthave. Komen ze:

Deze superschattige schoentjes kocht ik bij Primark. Omdat Ticho nu nog niet kan lopen, hecht ik nog niet veel waarde aan de kwaliteit. Tegen de tijd dat hij door het huis stiefelt zal ik echt wel beter materiaal voor hem aanschaffen. Voor nu volstaan deze exemplaren. Kostte geloof ik rond de vijf euro per paar.

Toen wij op wintersport waren had Ticho erg veel last van de zon in zijn ogen. Omdat dit ook erg schadelijk kan zijn, leenden we een baby zonnebril van vrienden. Veel kindjes moeten er niks van weten, maar Ticho vond het best (zie hem hier eens stoer doen met zijn bril). Bij thuiskomst bestelde ik dus een Baby Banz (€17,99) voor de zomer.

Over naar de kleding. Dit outfitje is van Feetje. Deze twee broekjes en truitjes uit de ‘sailor-collectie’ konden hier in huize De Jong natuurlijk niet ontbreken. Ik ben tevens dol op de combinatie donkerblauw met wit – het staat zo stoer. Deze aankoop was zo gepiept, dat begrijpt je. De exacte prijs weet ik niet meer, maar meestal kosten items van Feetje zo rond de €15. Ik vind het trouwens ideaal dat je alles met elkaar kunt combineren. En hoe leuk is die zeilbotenprint op de achterkant van dat witte shirt?!

Omdat we echt nog niet heel veel in maatje 68 in de kast hebben hangen (echt niet) bestelde ik afgelopen week deze twee toffe truien en stoere broek in de webshop van Z8. Oké en misschien een beetje omdat ik gewoon op slag verliefd was op dit spul. De prijs weet ik nog wel (auw) maar ga ik hier niet vermelden omdat manlief het niet mag weten.

Verder met zomerkleertjes in een maatje groter (74). Over vier weken gaan we op vakantie naar Zuid-Frankrijk dus dit was echt noodzakelijk. Omdat ik het een beetje zonde vind om dit soort kleding in maat 68 te kopen en het over zes weken weer op te ruimen, ging ik voor een maatje groter zodat Ticho er wat langer mee kan doen (met de hoop op goed weer hier in Nederland). Wederom veel donkerblauw en felgeel. Love it. Al het bovenstaande is van Feetje en kostte tussen de €10 en €15 per stuk.

Kijk, zo kun je ook dit combineren, maar eigenlijk past alles wel bij elkaar. Vind ik makkelijk (speciaal voor vaders – geen mismatch mogelijk) en leuk!

Deze joggingbroekjes verkopen ze bij HEMA en ik ben er echt dol op. De stof is zo fijn, de kwaliteit is goed en de prijs bevalt me ook (€6). Wederom in maat 74, makkelijk te combineren met enkel een romper voor de wat warmere dagen en ideaal voor naar de crèche of de sportkantine.

Tot slot een voorraadje rompers in maat 74-80. Nu nog een beetje te groot maar tegen de tijd dat enkel een romper met korte mouw volstaat (oh I can’t wait) zal Ticho hier wel in passen. Ik ben benieuwd naar de rompers van HEMA want ik heb hier tot nu toe geen ervaring mee. De prijs weet ik niet meer maar ik gok zo rond de €5 per stuk.

Goed, ik ben best leuk geslaagd de afgelopen weken, al zeg ik het zelf. Voor de komende tijd zit er even een slot op de pinpas en da’s ook niet erg want we kunnen weer even vooruit. Ik denk dat ik in mei verder ga shoppen – wat warms in maat 74 in verband met een eventuele en niet ondenkbare slechte zomer – en wat basics van H&M en Zara.

Dit vind je misschien ook wel leuk!

2 Comments

  1. Goed geslaagd! Hele leuke kleding! Er is altijd wel een reden om weer iets nieuws voor de kleine te kopen.. Zelf vind ik de Rompers van de HEMA erg fijn, je kunt ze ook zo makkelijk van onder naar boven aantrekken. Succes met het slot, voor je het weet is het mei 😉

    1. Nou, ik heb mijn doelstelling niet gehaald hoor 😉 Gisteren nog wat polo’s en korte broekjes bij HEMA gescoord. Het is allemaal te leuk om te laten hangen! Fijn dat de rompers van HEMA bij jou bevallen. Ik trek ze nu ook van onder naar boven aan. Werkt prima en is mega stretch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *