Momlife, Persoonlijk

De effecten van een baby deel 1

Tot een maand of vijf geleden voelde ik mezelf ontzettend jong. Nog maar 25 jaar oud – da’s nog niet eens in de buurt van de dertig – nauwelijks rimpels te bespeuren en een oogpotloodje en mascara waren afdoende. Hoe anders is dat nu?

Dat slaapgebrek (als gevolg van een baby) een mens weinig goeds doet, dat is geen verrassing. Rode ogen, donkere kringen en ja, ook een rimpelig huidje. Ik kan er niet heel veel anders van maken. Sinds kort ben ik zelfs gezegend met couperose-achtige taferelen op mijn linkerwang en als ik me maar een klein beetje inspan, zie ik eruit alsof ik twaalf kilometer heb hardgelopen in de brandende zon. Het houdt allemaal gewoon niet zo over, zeg maar.

Before baby
Al zo lang ik mij kan herinneren heb ik best een beetje een problematische huid. Ik heb namelijk eczeem. En niet gewoon hier en daar wat rode bultjes en af en toe wat jeuk, maar echt hardcore eczeem. Ik heb heel veel dermatologen gezien en zij hebben mij heel vaak verteld dat er vast en zeker een moment ging komen dat ik over mijn eczeem heen zou groeien. Still waiting, never gonna happen. Mijn huid is daarnaast heel erg droog en schilferig én gevoelig voor de zon. Drie zonnestralen en ik ben verbrand. Goed, je zou dus denken dat ik fanatiek in de weer zou zijn met allerlei crèmes en zalfjes en dat ik veel aandacht zou besteden aan de verzorging van mijn (gevoelige) huid.

Tijdens zwangerschap
Nou, niet echt dus. Ik probeerde zo hier en daar wel eens wat, maar meestal resulteerde dat in rode vlekken, jeuk, uitslag en gedoe. Ik hield het dus gewoon bij de vaseline (op recept in verband met eczeem) en de hormoonzalf die de huisarts me voorschreef. Tot ik zwanger raakte. Al (ja, echt al) mijn huidklachten verdwenen als sneeuw voor de zon. Eczeem? Niks van te zien. Droge huid? Absoluut niet. Jeuk? Nope. Echt, het was een zegen. Ik besloot om me nu eens te verdiepen in huidverzorging en via de allerbeste huidtherapeut die ik ken (ja hi Han!) kwam ik aan wat producten van Uncover Skincare. Voor het eerst in 25 jaar had ik wat smeersels die heerlijk aanvoelde op dat brakke huidje van me en na een paar weken zag ik zelfs verschil.

Na de zwangerschap
Nou kan dat verschil ook zomaar eens gelegen hebben aan de zwangerschapsglow (die bestaat dus echt) want helemaal probleemloos is de situatie niet meer. Ik heb weer wat meer last van eczeem, zij het dit keer vooral op mijn armen en benen en niet meer zo erg in mijn gezicht. Daarnaast heb ik een hele droge huid en vooral als ik fanatiek ben geweest met make-up heb ik de dag daarna rode vlekjes, plekjes en schilfers (en ja ja, mijn kwasten en BeautyBlender zijn schoon en nee nee, mijn make-up is niet over de datum). De producten van Uncover gebruik ik echter nog steeds naar volle tevredenheid. Het geeft een prettig gevoel als ik de hele mikmak heb opgesmeerd en zeker in tijden van vermoeidheid is het fijn om de schade te beperken met goede producten.

Kortom: het zal altijd een probleemsituatie blijven, die huid van mij. Het chronisch gebrek aan rust, slaap en tijd voor mezelf maakt heel de toestand ook niet veel beter, maar met mijn huidverzorgingsproducten probeer ik te redden wat er te redden valt en dat valt tot nu toe echt nog niet tegen. De effecten van mijn baby zijn in dit opzicht dus voornamelijk de wallen onder mijn ogen, maar daar kan echt geen crème tegenop!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

1 Comment

  1. Hanneke says:

    Top dat je huid verbeterd is Anouk! X Han

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *