Momlife

Baby miskopen

Toen ik in verwachting bleek te zijn van ons eerste kindje, wist ik al dat ik drie extra krantenwijken nodig zou hebben om mijn koopdrang te kunnen bekostigen. Gelukkig heb ik thuis iemand zitten die wat beter met geld om weet te gaan dus de schade is beperkt gebleven, maar uiteraard heb ik wel een aantal miskopen gedaan. Ik ga ze vandaag delen. Let op: dit zijn mijn persoonlijke miskopen. Ik besef mij heel goed dat een ander wellicht (één van) deze producten als onmisbaar zou bestempelen!

 1. Een badje inclusief standaard.
  Een baby moet in bad, dat is logisch. Dus kocht ik een badset. Ook logisch. De eerste week, toen ik nog een tikkie gehavend in bed lag, zorgde onze kraamverzorgster ervoor dat het badje werd gevuld, de doeken om af te drogen klaarlagen, dat de baby badderproof was en vervolgens ruimde ze ook heel de bende weer op. Leuk, dat badderen, dacht ik toen. Little did I know. Zodra de kraamverzorgster was vertrokken, moest ik namelijk zelf aan de haal met badjes vullen, spullen klaarleggen, baby in de gaten houden, soppen, afdrogen, badje afvoeren. Wat. Een. Gedoe. Ik heb nog geprobeerd om het badje in de badkamer te zetten, om mezelf een hoop gesleep te besparen, maar bedacht me dat ik dan net zo goed het grote bad kon vullen. Dat badje hebben we dus na die eerste week nooit meer gebruikt. Ticho gaat gewoon lekker met papa mee onder de douche of dobbert in het grote bad.
 2. De Puckababy
  Ik had dus van meerdere mama-experts gehoord dat inbakeren met de Puckababy echt geweldig zou zijn. Kindjes die rustig slapen en dus sneller doorslapen, dat klonk me als muziek in de oren. Omdat ik ook had gelezen dat het afbouwen van het inbakeren tot gedoe kan leiden, nam ik me echter voor er niet aan te beginnen. Toen bleek na een paar nachten dat Ticho erg onrustig sliep en veel maaide met zijn armpjes dus begon de kraamverzorgster met het inbakeren van de baby in een hydrofiele doek. Ik schoot meteen in standje praktisch en kocht een Puckababy. Nou, mooi niet dat Ticho daar mee akkoord ging. Hij werd gek. Wild. WOEST. In plaats van rustig inslapen, werd het één grote strijd om hem in slaap te krijgen. Na een paar dagen gaf ik het op. Dan maar een kind dat met z’n armpjes maait en zwaait en iedere ochtend wakker wordt met wat krasjes in zijn gezicht. Het is vanzelf over gegaan.
 3. Vestjes met capuchon
  De meest gehoorde no-go van mama-experts is kleding met een capuchon. Maar ja, soms zag ik gewoon zulke leuke kleding en ik, als directrice van de firma Koopziek&Co, kon het dan niet weerstaan. En ach, dat ongemak van die capuchon zal wel meevallen. Nou, niet dus. Echt, ik wou dat ik naar de ervaringsdeskundigen geluisterd had. Alles met capuchon: laat het hangen.
 4. Draagdoek
  Die draagdoek leende ik van een vriendin – want handig tijdens huiluurtje en koken ofzo – en die heb ik exact één keer gebruikt. Dat knopen vond ik kut en Ticho vond er ook niet veel aan. Die was in zijn huiluurtje sowieso ontroostbaar en verder vond ie zijn wipstoel heerlijk en vermaakte hij zich prima in de box of op zijn speelkleed. Omdat ik het niet per se nodig vond om Ticho te dragen, heb ik me er verder ook niet in verdiept maar ik moet toegeven: ik vind het er heerlijk uitzien al die draagmama’s. Voor nu dus een no-go maar wie weet ergens in de verre toekomst.
 5. Rompers die over het hoofd moeten
  Vooral in die eerste weken was ik zo intens blij met overslagrompers. Bij ieder kledingstuk dat over het hoofdje moest, waren we bang om het nekje van die kleine hulpeloze newborn te breken. We waren sowieso bang om hem te breken. Overslagrompers for the win, zeker in het begin. Rompers die over het hoofd gaan, daar ben ik eigenlijk pas sinds een week of twee aan begonnen.

Oké, even voor de duidelijkheid: dit is mijn persoonlijke lijst met miskopen. Ik weet dat er bijvoorbeeld heel veel baby’s zijn die met behulp van de Puckababy heerlijk slapen en ik weet ook dat er heel veel moeders zijn die zweren bij een draagzak of -doek. Ook een badje is in de eerste weken onmisbaar, maar als ik vooraf had geweten dat ik het zo’n gehannes zou vinden om dat ding te gebruiken, dan had ik ‘m gewoon geleend van een vriendin met een kind of een cheapass badje gekocht.

Volgende keer deel ik mijn beste aankopen. Dat zullen er wel wat meer zijn dan vijf, want ik heb nogal wat aankopen (klik, klik, klik, klik en klik) gedaan 🙂

Dit vind je misschien ook wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *