Persoonlijk

Interieur: Meneer van Hout

Ongeveer een jaar geleden werd er begonnen met de bouw van ons huis. Omdat ik toen al in verwachting was én omdat ik er geen verstand van heb, bemoeide ik me niet met ingewikkelde bouwzaken. Geen gesjouw en gesleep voor mij. Wat ik wel deed was eindeloos zoeken naar de leukste meubels en accessoires.

Ons huis is nog lang niet klaar. De achtertuin is momenteel een soort combinatie tussen het Kralingse bos en de bossteppe in Rusland, uit het plafond komen overal draadjes en qua aankleding moet er ook nog het één en ander gebeuren. Maar alles op z’n tijd. Natuurlijk wil ik het liefst dat alles helemaal af is en glimt en blinkt maar ik ben al zó blij met het feit dat het (meer dan) bewoonbaar was op het moment dat mijn zwangerschapsverlof inging, dat ik het ook wel weer allemaal best vind. Omdat ik meanwhile wel gewoon door blijf speuren naar leuke meubels, mooie accessoires en onnodige frutsels, ga ik hier zo nu en dan een favoriet delen. Ik ben natuurlijk ook benieuwd naar jullie favo adresjes voor woonaccessoires dus reageer gerust!

Een groot deel van onze meubels is nieuw (eigenlijk moet alleen de bank nog vervangen worden maar voordat we dat kunnen doen moeten we eerst een bank overvallen). De voornaamste reden – of het beste excuus, wat je wilt – voor dit lichtelijk koopzieke gedrag is dat ons huidige huis een tikkie groter is dan het vorige huis. Om te voorkomen dat het een soort Madurodam zou worden met allemaal kleine meubels, zocht ik dus naar wat groter materiaal. Makes sense, right?

Ik moest en zou dus (onder andere) een grote eettafel scoren, liefst minimaal 2,80 meter zodat ik er acht stoelen aan kwijt zou kunnen. Er was namelijk een tijd dat ik er echt van overtuigd was een groot gezin te willen, maar dat was voordat ik van de eerste zwanger raakte en moest bevallen. Goed, naast de lengte van de tafel vond ik ook het materiaal, de uitstraling en de prijs van belang. Graag een tafel van hout, liefst boomstam, grove poten eronder die niet ‘standaard’ op de hoeken van het blad staan en als het effe kan dan ook graag betaalbaar zonder extra krantenwijk te hoeven nemen.

En toen kwam ik uit bij Meneer van Hout. Hier vond ik eigenlijk vrijwel meteen de tafel van mijn dromen maar die bleek niet leverbaar in de door mij gewenste lengte. Jammer maar helaas. Gelukkig was de keuze reuze en een paar weken later stonden er twee ontzettend vriendelijke bezorgers en tafelmonteurs van de firma Meneer van Hout bij mij op de stoep met dit geweldige exemplaar. En nu zit ik dus aan de (onbewerkte – da’s dus niet zo handig want de kringen en vlekken zijn er niet meer uit te krijgen) drie meter lange boomstamtafel te genieten van al die lege stoelen. Want no way dat we die allemaal gaan vullen!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

2 Comments

  1. Rianne van Dam says:

    Haha zo herkenbaar. Wij hadden in ons vorige huis een verzameling aan 6e hands studentenmeubels.. kán toch niet in je mooie droomhuis. Alles nieuw, rekening leeg.. Ook wij hebben een onbewerkte houten tafel en last van (vet)vlekken die we er niet uit krijgen. Laat je het zo? Of toch nog bewerken?

    Liefs

    1. Dure grap he, dat volwassen worden 🙂 Wij laten ‘m voorlopig onbewerkt. Het heeft ook wel wat, zo’n geleefde tafel. Tegen de tijd dat Ticho met spaghetti gaat gooien zien we wel weer verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *