Persoonlijk

Temptation Sensation

Dat ik dol ben op slechte (liefst leedvermaak) TV is geen geheim meer en dat ik dus groot fan ben van Temptation Island zal niemand verbazen. Iedere donderdagavond rond de klok van 20.30 uur stem ik af op RTL 5. Het is heerlijke wegkijk-tv en tegenwoordig ook hét gesprek bij de koffiecorner, dus dat ik een trouwe kijker ben daar schaam ik me al lang niet meer voor.

Voor iedereen die Temptation Island nog nooit gezien heeft (ga je in een hoekje zitten schamen) even in een notendop: vier stelletjes (twee uit Vlaanderen en twee uit Nederland) gaan een ruime week afzonderlijk van elkaar vakantie vieren op een tropisch eiland. De vier mannelijke helften van de stellen doen dat gezamenlijk met een stuk of tien vrouwelijke verleidsters en de vier vrouwelijke helften van de stellen doen dat gezamenlijk met een stuk of tien mannelijke verleiders. En dan is het de bedoeling dat ze niet (ik herhaal: NIET) vreemdgaan en na afloop nog lang en gelukkig leven met hun partner.

Je begrijpt, dat is best wel een kansloze missie. Vorig seizoen is het geloof ik één stel gelukt en ik heb zo’n vermoeden dat het dit seizoen helemaal niemand gaat lukken. Want écht, het loopt volledig uit de hand daar op dat tropische eiland. Niet alleen daar trouwens, maar ook op social media. Afgelopen week bekogelde de deelnemers elkaar met valse beschuldigingen, bizarre onthullingen en veel meer gemeens. Sleaze and dirt tot de max. En ik geniet ervan.

Ik begrijp absoluut niet waarom je jouw relatie op het spel zet voor fifteen minutes of fame, maar het zal mij worst wezen. De avontuurtjes (letterlijk en figuurlijk) van Merijn, Herbert (die zijn dansmoves op dezelfde dansschool als die van Kim Holland heeft geleerd), Jefferson, Niels, Rosanna, Lize, Lisa en Jolien, het vakkundige knip- en plakwerk van de redactie, de onnozele vragen en opmerkingen van Rick en Annelien, de wanhoop van de verleid(st)ers, de kampvuren, echt, ik vind het allemaal even leuk.

Temptation Island, is een soort vicieuze cirkel waar je niet meer uitkomt. Een neerwaartse spiraal, einde oefening, weg jarenlange relatie. En daarom wil ik vanaf deze plaats de deelnemers heel hartelijk bedanken voor het feit dat zij hun liefdesleven riskeren voor mijn wekelijkse portie slechte TV. Jullie zijn mijn helden!

PS. Er zijn dus mensen die beweren dat Temptation Island nep is, dat de deelnemers acteurs en actrices zijn en dat er dus helemaal geen sprake is van echte relaties (die echt naar de Filistijnen gaan – die relaties dan), maar daar sluit ik mijn ogen voor. Temptation Sensation: love it!

PPS. Ik heb de aflevering van vanavond én die aflevering van volgende week al gezien en my oh my, het explodeeeeert daar in Thailand!

Dit vind je misschien ook wel leuk!

1 Comment

  1. Bring on episode 10 please!!! Ik kon me ook niet inhouden en heb ook vooruit gekeken 😉 Schaamteloos genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *