Momlife

Babyzwemmen: gezellig of gedoe?

Vorige week woensdag was er geen ontkomen meer aan, de smoesjes waren op en de afspraak stond: ik zou gaan babyzwemmen met Ticho en ik keek er best een beetje tegenop. Nou is met een baby op pad gaan sowieso al een heel gedoe, maar zwemmen met zo’n kleintje is wel even the next level hoor.

Meenemen
Dat begon dinsdagavond al toen ik de tas in ging pakken. Want wat moest er allemaal mee naar babyzwemles? Een zwemluier, zwembroekje, badcape, hydofiele luiers, sop, bodylotion en gezichtscrème, schone luiers en uiteraard billendoekjes, een setje extra kleding (voor het geval dat het andere setje in het water valt ofzo) en dan nog al mijn eigen spullen. Mijn eigen bikini (oh men, ik móet echt een beetje een fatsoenlijk badpak scoren, wie heeft er tips?), handdoek, shampoo, schoon ondergoed en m’n huispak (je dacht toch niet dat ik mezelf in zo’n klam zwembad in een spijkerbroek of panty ga hijsen?).

Organiseren
Oké, alles ingepakt en ingeladen, op naar het zwembad. Daar aangekomen raad ik je aan om naar het grote algemene kleedhok te gaan. Met een baby in zo’n klein hokkie is niet te doen en bovendien passen daar niet eens al je spullen in. In het grote hok trek jij je huispak uit, waaronder je je bikini (of badpak, echt) al aan hebt. Dat scheelt tijd. Vervolgens loop je met baby (in de maxicosi uiteraard) en de (overvolle) zwemtas naar het zwembad. Hier liggen aankleedkussens klaar en dit is dus de perfecte plek om jouw mini om te kleden. Leg de badcape op het aankleedkussen, kleed je baby om (zwemluier niet vergeten!) en je bent ready to swim. Tip: leg al het je spullen die je ná de zwemles nodig hebt, zoals de shampoo en de hydrofiele luiers vast klaar.

Afhandelen
Nou dat zwemmen is allemaal zo ingewikkeld niet. De aller- aller- allergrootste problemen ontstaan bij het verlaten van het water. Met een nat kind naar zo’n aankleedkussen terwijl de druppels van je voorhoofd lopen (eerst is dat enkel nog zwembadwaterdruppels maar geloof me, binnen twee minuten zijn het zweetdruppels) en dan wassen, afdrogen, aankleden (het is dan voor je gevoel inmiddels 45 graden binnen) en je kind vastbinden in de maxicosi. Vervolgens ben jij aan de beurt: douchen, haren wassen, met je natte lichaam heel je hebben en houwen meesjouwen naar de kleedkamer, afdrogen, aankleden, haren borstelen en ondertussen heel hard bidden dat je baby het niet op een janken zet. Ik troost mezelf met de gedachte dat toen ik eenmaal terug in het kleedhok was, de overige moeders al weg waren. Blijkbaar word je er steeds beter in.

En nu…
Begrijp me niet verkeerd, ik vond het hartstikke leuk om met mijn kleine dolfijntje door het water te spetteren, maar man, wát een onderneming. Maar babyzwemmen heeft een heleboel voordelen. Zo is het goed voor de binding, je baby leert goed te  ontspannen, het draagt bij aan zowel de sociale als de motorische ontwikkeling en bovendien is het écht écht écht heel gezellig en geweldig om je kleintje zo te zien genieten.

En zo kwam het dat ik met een tienrittenkaart de deur uitliep. Tsja, voor je kind doe je alles zeggen ze toch?

Dit vind je misschien ook wel leuk!

4 Comments

  1. haha heel erg herkenbaar. Tel daarbij de keren op dat de tijd vaak net niet uitkomt met het slaapje van mijn zoon. Van de twee keer dat ik geweest ben viel hij allebei de keren in slaap vlak voordat ik binnen stond..

    1. Ohh da’s inderdaad onhandig met die slaapjes. Daar hebben we hier nog geen last van gehad, maar we zaten afgelopen zondag wel met de fles die meneer graag wilde op het moment dat we nog in het water lagen. Dat heeft het hele zwembad gehoord 😀

  2. Bij de h&m hebben ze mooie badpakken. Zelf heb ik een zwarte gekocht die de restanten van het babyhuisje verhuld😉

    1. Haha, de restanten van het babyhuisje 😀 Thanks voor de tip, ik ga eens even kijken bij H&M!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *